شنبه 7 مهر 1403

تعداد سوانح ریلی کشور به 184 مورد در سال رسید

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تعداد سوانح ریلی کشور به 184 مورد در سال رسید

میعاد صالحی مدیرعامل شرکت راه آهن در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه در روزهای اخیر در حال بهره‌برداری از پروژه های مهم هستیم گفت: با توجه به افزایش میزان حمل بار و مسافر در استان ها یزد و اصفهان دو خطه شدن مسیر بافق _ شهر در این استان ها ضروری بود که در همین راستا 6بلاک به طول 107 کیلومتر به ارزش 7هزار و500 میلیارد تومان افتتاح رسمی شد.

وی افزود: 10 بلاک باقی مانده از این خط با پیشرفت فیزیکی 50 درصد تا یک سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

صالحی افزود: در راستای اتصال شبکه های بزرگ سه بنگاه فولاد ارفع کندله سازی مهاباد، سایپا سیترون کاشان را به خطوط ریلی متصل کردیم و محصولات این شرکت ها از طریق ریل حمل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت راه آهن اظهار کرد: دو خطه سازی در بسیاری از مسیرها در دستور کار قرار گرفت و در بسیاری از مسیرها که احداث خطوط دوم بسیار دشوار تر بود با همت نیروهای متخصص راه آهن انجام شد که مجموع آنها در خطوط تجاری و صنعتی و مسافری به حدود 800 کیلومتر می‌رسد.

وی افزود: در همین راستا فردا هم دو خطه کردن مسیر ریلی اهواز _ اندیمشک به طول 40 کیلومتر به ارزش 3هزار میلیارد تومان به بهره برداری می رسد که در مجموع دو خطه شدن خطوط ریلی به بیش از 850 کیلومتر می رسد.

وی با بیان اینکه در طول دولت سیزدهم پیوسته کاهش سوانح ریلی را داشته ایم گفت: سالانه 238 سانحه تا سال 99 داشتیم که متوسط هفته ای 4 سانحه می شد در دولت سیزدهم به صورت مستمر کاهش سوانح داشته ایم به طوری که به 184 سانحه در سال 1402 رسیدیم و تعداد سوانح در هفته به 3ونیم سانحه رسید.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت : بسیاری از تقاطع های هم سطح با جاده وجود داشت که با پیگیری های صورت گرفته 57 تقاطع سانحه خیز را به تقاطع های غیر هم سطح تبدیل کردیم و همچنین تعداد زیادی از لوکوموتیو ها را به دوربین ها مجهز کردیم.

وی به افزایش ظرفیت حمل مسافر از طریق ریل اشاره کرد و گفت: در سال 1400 و 1401 با کاهش کرونا میزان حمل مسافر رو به افزایش رفت به طوری که با جابه جایی 29 میلیون و 700 نفر در سال 1401 رکود حمل مسافر جابه جا شد و در سال 1402 با 2 میلیون افزایش به بیش از 31 میلیون نفر رسیدیم همچنین توانستم بخشی از لوکوموتیو ها که در بخش باری بودند به بخش مسافری انتقال دادیم و تعداد زیادی از لوکوموتیوهایی که خوابیده بودند را تجهیز و نوسازی کنیم و به بخش مسافری منتقل کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: 6جایگاه سوخت رسانی به ناوگان ریلی در شهرهای یزد چادرملو، مبارکه بافت، سیرجان و قم بهسازی و احداث کرده ایم.

وی در خصوص راه اندازی قطار باری کامل که در طول برنامه هفتم تاکید شده بود اشاره کرد و گفت: بیش از 80 درصد از قطارها در شبکه باری کامل قرار گرفته اند.

صالحی به توجه مراکز لجستیکی اشاره کرد و گفت: احداث بندر خشک آپرین در این راستا به بهره برداری رسید و برای اولین بار بار از بندر خشک آپرین بارگیری انجام و به کشور ترکیه حمل شد‌.

وی به حمل بار بین المللی و ترانزیت اشاره کرد و افزود: برای اولین بار در تاریخ ریلی کشور در سال گذشته بیش از 800 واگن کود پتاس را از بندر روسیه به طول 4هزارو 800 کیلومتر تا بندر عباس بارگیری و ترانزیت شد و برای اولین بار محصول استراتژیکی که پیش از این از طریق دریایی بارگیری می شد از طریق ریل انجام شد.

صالحی گفت: مجموع حمل بار ترانزیت ریلی در دولت سیزدهم 4.9 میلیون تن بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 3 میلیون تن بود 64 درصد رشد داشته است.

وی افزود: برای لوکوموتیو و واگن باری تسهیلات ارزان در قالب تبصره 18 پرداخت می شود و در مسیر تهران _ مشهد بیش از 80 قطار سیر می‌کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: چندین آیین نامه در بخش ریلی از جمله آیین نامه حقوق مسافر، آیین نامه ارتقای لوکوموتیو و... تدوین و تصویب شد .

صالحی در خصوص استجازه نفت در حوزه ریلی گفت: پس از تایید رهبری و پیگیری رئیس جمهور شهید 10 میلیارد دلار برای 9 خط ریلی و نوسازی ناوگان تخصیص یافت که بخشی در ریل، بخشی در حوزه خط و نوسازی ناوگان تخصیص یافت بخشی از این منابع که حدود 5 میلیارد دلار در 4 خطوط ریلی مهم از جمله شلمچه_ بصره، احداث خط دوم بافق_ تربیت حیدریه _سنگان است که به زودی کلنگ زنی می شود و یک میلیارد دلار اختصاص یافته است همچنین بازسازی مسیر ریلی میرجاوه و خط چهارم شیرگاه _ میاندره که یو واریانت مهم در البرز و سوادکوه بخشی از این منابع استجازه تخصیص خواهد یافت.

او با بیان اینکه انقلابی در تامین مالی در بخش ریلی کشور رخ داده است و حدود 2 بخش از استجازه ها تخصیص یافته است گفت: بودجه راه آهن با تمامی افزایش هایی که یافته است به 5همت می رسد که این تخصیص خود یک دروازه ای از پیشرفت ها ایجاد کرده است‌.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

خبرنگار: محبوبه کباری

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی