یک‌شنبه 30 دی 1403

تعداد مدارس علمیه خواهران سطح 3 و 4 افزایش می‌یابد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تعداد مدارس علمیه خواهران سطح 3 و 4 افزایش می‌یابد

سرپرست اداره کل تحصیلات تکمیلی حوزه‌های علمیه خواهران از افزایش تعداد مدارس علمیه خواهران سطح 3 و 4 خبر داد.

سرپرست اداره کل تحصیلات تکمیلی حوزه‌های علمیه خواهران از افزایش تعداد مدارس علمیه خواهران سطح 3 و 4 خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از حوزه‌های علمیه خواهران، راضیه میرعلی ملک وضعیت آموزشی سطوح 3 و 4 حوزه‌های علمیه خواهران را تشریح کرد و اظهار داشت: دروس سطح 3 در کل کشور و در بیش از 70 مدرسه در حال اجرا است که در این سطح طلاب در 14 رشته مشغول به تحصیل می‌شوند و اجرای این رشته‌ها به فراخور نیازسنجی منطقه‌ای، در استان‌ها متفاوت است.

وی تفسیر و علوم قرآنی، فقه و اصول، تاریخ اسلام، کلام اسلامی، کلام با گرایش‌های امامت، مهدویت، فلسفه اسلامی، مدرسی ادبیات عربی، اخلاق و تربیت اسلامی، مطالعات اسلامی زنان، مشاوره خانواده با رویکرد اسلامی، تربیت دینی کودک و نوجوان، علوم و معارف حدیث شیعه و مدیریت آموزشی را 14 رشته سطح 3 برشمرد.

سرپرست اداره کل تحصیلات تکمیلی حوزه‌های علمیه خواهران با بیان اینکه دروس سطح 4 حوزه‌های علمیه خواهران نیز با توجه به استانداردهای مورد نیاز فقط در 11 استان اجرایی شده و در حال افزایش است، افزود: در این سطح نیز 5 رشته در حال اجراست که به صورت تخصصی دنبال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در مقطع عالی (سطح چهار / دکتری) طلاب در 5 رشته تحصیلی «تفسیر تطبیقی»، «فقه خانواده»، «حکمت متعالیه»، «کلام اسلامی» و «علوم و معارف قرآنی» مشغول می‌شوند که این سطح تقریباً در 20 مدرسه علمیه در حال اجراست.

میرعلی ملک با بیان اینکه تعداد مدارس سطح 3 و 4 ما در حال افزایش است، گفت: تلاش داریم با توجه به ظرفیت‌های موجود و همچنین تأمین استاد از طریق راه اندازی مدارس پشتیبان در اداره کل اساتید، تعداد مدارس این سطوح را در کل کشور افزایش دهیم.

وی همچنین به برخی مشکلات موجود در روند دفاع از پایان نامه‌های سطح 3 اشاره کرد و بیان داشت: در حال بررسی و ریشه یابی مشکلات این عرصه و رفع آن از طریق معاونت پژوهش هستیم تا طلاب بتوانند هر چه سریع‌تر از پایان نامه‌های خود دفاع و مدرک فارغ التحصیلی را دریافت کنند.

سرپرست اداره کل تحصیلات تکمیلی حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به تدوین و راه اندازی برخی رشته‌های جدید در سطوح عالی، افزود: «رشته علوم و معارف حدیث» و رشته «مدیریت آموزشی» نیز در 3 استان قم، تهران و اصفهان ویژه کادر مدیریت‌های استانی و مدارس علمیه خواهران اجرایی خواهد شد؛ ضمناً رشته‌های جدید و کاربردی دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه رشته‌های در حال اجرا بسیاری از علاقه مندی های افراد را در بر می‌گیرد و حق انتخاب را برای طلاب فراهم کرده است، ادامه داد: در صدد هستیم با تدوین رشته‌های به روز و مفید، حق انتخاب بیشتری را برای طلاب ایجاد کنیم.

خانم میرعلی ملک در پایان اظهار داشت: در راستای افزایش سطح کیفی و آموزشی سطوح عالی، ایجاد رقابت در بین افراد، همچنین ورود افراد به مراکز ملی و فراملی و درخشش بانوان حوزوی در عرصه‌های علمی، چندین برنامه مهم و جدید در حال برنامه ریزی است که بزودی رونمایی و اعلام خواهد شد.