یک‌شنبه 4 آذر 1403

تعیین تکلیف فاضلاب کلانشهر کرمانشاه نیازمند 110 میلیارد تومان اعتبار

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تعیین تکلیف فاضلاب کلانشهر کرمانشاه نیازمند 110 میلیارد تومان اعتبار

کرمانشاه - ایرنا - فاضلاب کلانشهر کرمانشاه هنوز تعیین تکلیف نشده و بیشتر آن به رودخانه قره‌سو می‌ریزد؛ سازمان حفاظت محیط‌زیست نسبت به تهدید سلامتی محیط و شهروندان در این ارتباط هشدار داده و شرکت آب و فاضلاب استان نیز نبود اعتبار را از دلایل عدم تعیین تکلیف فاضلاب این کلانشهر اعلام کرده است.

«هوشنگ بازوند» استاندار کرمانشاه روز پنجشنبه در جریان افتتاح طرح سامانه گرمسیری به صورت ویدیو کنفرانس موضوع تعیین تکلیف نشدن فاضلاب کلانشهر کرمانشاه را به اطلاع رییس جمهوری رساند و گفت: ساماندهی طرح فاضلاب کلانشهر کرمانشاه نیازمند 110 میلیارد تومان اعتبار و مساعدت ویژه است.

او همچنین با قدردانی از تلاش ها و زحمات وزیر نیرو از دکتر اردکانیان خواست نسبت به تعیین تکلیف فاضلاب این کلانشهر عنایت ویژه‌ای داشته باشند.

19 آذر 98 «رضا اردکانیان» وزیر نیرو در جریان سفر رییس وقت مجلس شورای اسلامی به استان کرمانشاه در جمع مدیران استان در استانداری با اشاره به اهمیت ساماندهی رودخانه‌هایی همچون قره‌سو کرمانشاه گفت: در بودجه سال آینده (99) اعتبار مناسبی برای ساماندهی رودخانه‌ها در نظر گرفته شده است.

اردکانیان همچنین درباره ساماندهی رودخانه قره‌سو افزود: 6 کیلومتر از مسیر این رودخانه که در داخل شهر قرار دارد، ساماندهی شده و برای ساماندهی 15 کیلومتر باقی مانده در خارج شهر به 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی با بیان اینکه اعتبارات امسال جوابگو نیست، افزود: در لایحه بودجه سال آینده (99) اعتبارات خوبی برای ساماندهی رودخانه‌ها دیده شده که می‌توان از این محل اعتبار مناسبی برای ساماندهی رودخانه قره‌سو در نظر گرفت.

در مجموع 171 کیلومتر رودخانه در استان کرمانشاه وجود دارد که رودخانه قره‌سو یکی از رودخانه‌های مهم داخل کلانشهر کرمانشاه است. این رودخانه از سراب روانسر واقع در 50 کیلومتری شمال غرب کرمانشاه سرچشمه می‌گیرد و با جهت شمال غربی به جنوب شرقی جریان پیدا می‌کند. در 15 کیلومتری کرمانشاه رودخانه رازآور و شاخه‌های فرعی آن به قره‌سو می‌ریزد.

استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت و 24 هزار کیلومتر مساحت، دارای رودخانه های مهمی همچون گاماسیاب، قره سو، سیروان، دینورآب، زمکان، رازآور، مرگ و الوند است.

رودخانه قره‌سو در داخل شهر کرمانشاه

تنها 35 درصد فاضلاب شهر کرمانشاه تصفیه می‌شود

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینکه تنها 35 درصد فاضلاب کلانشهر کرمانشاه اکنون تصفیه می‌شود و مابقی به رودخانه‌ها به ویژه قره‌سو ریخته می‌شود، اعلام کرد که این میزان خروجی فاضلاب به رودخانه‌ها اصلا مورد تایید محیط زیست نیست و گفت: انتظار داریم شرکت آب و فاضلاب استان هرچه سریعتر نسبت به راه‌اندازی تصفیه‌خانه شهر کرمانشاه اقدام کند که متاسفانه باتوجه به شرایط اقتصادی کشور فکر می‌کنم با مشکل تامین اعتبار مواجه است.

«فریدون یاوری» راه‌اندازی تصفیه‌خانه شهر کرمانشاه را از نظر محیط زیست و بهداشت ویژه و حیاتی دانست و احداث آن را از اولویت های مهم استان برشمرد و افزود: فاضلاب‌های شهری و پساب‌های صنعتی 2 عامل اصلی آلودگی آب رودخانه ها و آب‌های زیرزمینی است.

وی اظهار داشت: همه واحدهای صنعتی به سیستم کنترل آلودگی پساب مجهزند و محیط زیست تا زمانی که تایید نکات محیط زیستی یک واحد صنعتی را ندهد مجوز راه‌اندازی به آن داده نمی شود و همچنین به طور مستمر پساب‌های صنعتی مورد نظارت و پایش محیط زیست قرار می‌گیرد.

او با بیان اینکه نظارت مطلوبی برپساب‌های صنعتی استان داریم، اضافه کرد: اگر در پساب واحد صنعتی آلودگی گزارش شود در کمترین زمان، از آن نمونه‌برداری و آزمایش می‌شود و تا رفع مشکل واحد تعطیل می‌شود و از این نظر در این حوزه مشکل جدی در استان نداریم.

وجود فاضلاب در رودخانه قره سو

هشت شهر استان کرمانشاه تصفیه‌خانه فاضلاب دارد

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه فاضلاب خانگی را عامل اصلی آلودگی رودخانه ها و همچنین محیط زندگی روستاییان دانست و گفت: هشت شهر استان تصفیه خانه فاضلاب دارد و اگر تصفیه خانه شهر هرسین و منطقه اورامانات (روانسر، جوانرود و تصفیه خانه شماره 2 پاوه) به بهره‌برداری برسد، در این زمینه گام‌های بزرگ و اساسی در سطح استان برداشته‌ایم.

یاوری افزود: فاضلاب خانگی روستاها نیز باید مدیریت شود زیرا فاضلاب روی کل زندگی موجودات زنده اثر می‌گذارد، وقتی محصولی در زمین آلوده ای تولید شود فقط مربوط به همان محله نیست بلکه همه کسانی که از آن محصول استفاده می کنند را دربر می‌گیرد.

ورود بیش از دو سوم فاضلاب کرمانشاه به قره‌سو یک بحران جدی است

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر شکل‌گیری یک عزم جهادی برای نجات رودخانه «قره سو»، ورود بیش از دو سوم فاضلاب کلانشهر کرمانشاه به این رودخانه را یک بحران جدی دانست و گفت: اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه از سال 97 تمام تلاش خود را برای نجات قره‌سو به کار بسته است اما کمبود اعتبارات شرکت آبفا برای راه‌اندازی مدول‌های تکمیلی تصفیه‌خانه به در بسته خورد.

«آذر ولی‌زاده» با بیان اینکه از طریق استاندار کرمانشاه رایزنی‌های جدی و مفصلی با وزرای اقتصاد و دستگاه‌های مربوطه در مرکز انجام شد اما شرایط کشور و بحران‌های آن تا این لحظه باعث شده نتایج قطعی به دست نیاید و توضیح داد که دادستانی کرمانشاه و سازمان حفاظت محیط‌زیست هم همواره پیگیر وضعیت ساماندهی این رودخانه هستند اما تزریق اعتبار سنگین هزار میلیارد تومانی فعلا از هیچ طریقی امکان پذیر نشده است.

وی با اشاره به آغاز فعالیت مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، ابراز امیدواری کرد مدیر جدید در بررسی مجدد هزینه و استفاده از توان داخل کشور برای راه‌اندازی مدول‌های بعدی کمک گرفته شود.

او گفت: به نظر می‌رسد اگر از توان شرکت‌های داخلی که در زمینه راه‌اندازی تصفیه‌خانه‌ها کار می‌کنند استفاده شود با اعتبارات کمتری می‌توان به هدف رسید.

نجات قره سو عزم جدی می‌خواهد

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه نجات قره‌سو یک عزم جهادی می‌خواهد که خوشبختانه آغاز شده و تا رسیدن به مقصود نیاز به پیگیری مستمر دارد، گفت: وظیفه اداره کل محیط زیست کرمانشاه به عنوان یک دستگاه ناظر نظارت بر وضعیت این رودخانه است و از سال 97 مکاتبات، جلسات و پیگیری‌های مجدانه این اداره کل باعث شد اقدامات خوبی برای نجات این رودخانه مهم استان شکل بگیرید.

وی یادآوری کرد اگر مشکل اعتبارات حل شود امیدوارم تا پایان سال 99 بخش مهمی از آن نیز راه‌اندازی گردد.

ولی زاده با اشاره به اینکه همه مردم کرمانشاه آرزو دارند روزی قره‌سو با پرندگان زیبای شناور بر آن زندگی و احیا دوباره را تجربه کند، اظهار داشت: این آرزوی مردم استان نیازمند عزم جدی نمایندگان جدید استان در مجلس شورای اسلامی است.

وی ادامه داد: اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه تلاش خود را برای ساماندهی این رودخانه انجام داده و به شدت پیگیر هستیم و مردم بدانند این اداره کل به عنوان یک دستگاه ناظر روی این مساله اهتمام جدی دارد.

او اضافه کرد: قره‌سو برای ما یک اولویت مهم زیست محیطی است و خوشبختانه این اهتمام باعث تغییرات و نزدیک شدن به راه‌حل‌های خوبی شده است که امیدواریم بزودی نتایج آن به بار بنشیند و هیچ وقت به عنوان خادم مردم خسته نشدیم و مدام پیگیری‌های ما تا رسیدن به نتیجه ادامه خواهد داشت.

وی گفت: معتقدم اگر می‌خواهیم کرمانشاه در بحث گردشگری موفق شود باید قره‌سو از وضعیتی که الان در آن قرار گرفته خارج شود.

مرگ ماهیان بر اثر وجود فاضلاب در رودخانه قره‌سو

ساخت تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه نیازمند 2 هزار میلیارد تومان اعتبار

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تشریح وضعیت فاضلاب کلانشهر کرمانشاه پرداخت و گفت: براساس برآوردهای انجام شده برای ساخت، تکمیل و بهره‌برداری از تصفیه‌خانه شهر کرمانشاه و تاسیسات آن نیاز به 2 هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار است که بخشی از این منابع قرار بود از محل تسهیلات بانکی خارجی (بانک ژاپن) تامین شود که به دلیل اعمال تحریم‌ها نتوانستیم این منابع را جذب کنیم.

«علیرضا کاکاوند» توضیح داد که تصفیه خانه فعلی تنها 360 هزار نفر از جمعیت یک میلیونی کلانشهر کرمانشاه را پوشش می‌دهد و مابقی فاضلاب این کلانشهر وارد رودخانه‌ها می‌شود.

وی به تشریح برنامه شرکت آب و فاضلاب استان برای تعیین تکلیف فاضلاب کلانشهر کرمانشاه پرداخت و گفت: در نظرداریم 10 میلیارد تومان اعتبار از منابع استانی و 15 میلیارد تومان هم از منابع ملی برای ساماندهی فاضلاب کرمانشاه اختصاص دهیم.

پوشش فاضلاب 200 هزار نفر در دستور کار است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در ادامه یکی از برنامه های این شرکت را ارتقا 50 درصدی ظرفیت تصفیه‌خانه فاضلاب فعل کلانشهر کرمانشاه اعلام کرد و گفت: ارتقای این تصفیه‌خانه، فاضلاب جمعیت 200 هزار نفر دیگری در کلانشهر کرمانشاه را پوشش می‌دهد.

کاکاوند افزود: در نظر داریم تا پایان سال بخش «هاضم لجن» را نیز در این تصفیه‌خانه راه‌اندازی کنیم.

وی اعلام کرد که کلانشهر کرمانشاه تنها مرکز استانی در کشور است که هم در بخش آب و هم در بخش فاضلاب مشکل جدی دارد و نیازمند حمایت و مساعدت ویژه مسوولان ارشد و استان برای رفع مشکلات این 2 بخش هستیم.

استان 2 میلیون نفری کرمانشاه 370 هزار مشترک آب دارد که از این تعداد 220 هزار مشترک مربوط به کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه است.

*س_برچسب‌ها_س*
تعیین تکلیف فاضلاب کلانشهر کرمانشاه نیازمند 110 میلیارد تومان اعتبار 2
تعیین تکلیف فاضلاب کلانشهر کرمانشاه نیازمند 110 میلیارد تومان اعتبار 3
تعیین تکلیف فاضلاب کلانشهر کرمانشاه نیازمند 110 میلیارد تومان اعتبار 4