سه‌شنبه 6 آذر 1403

تفاوت نجومی قیمت خودروهای وارداتی در ایران و قطر

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
تفاوت نجومی قیمت خودروهای وارداتی در ایران و قطر

مقایسه قیمت خودروهای خارجی وارداتی در ایران و قطر نشان دهنده این است که قیمت برخی از این خودروهای خارجی، در تهران 6 برابر گران تر از قطر است. بازار خودرو به‌طور معمول توسط شرکت‌های خودروسازی، نمایندگان فروش و بازاریابان خودروها، فروشگاه‌های خودروهای دست دوم و افراد حقیقی که خودرو خود را به فروش می‌گذارند، تشکیل شده است. در این بازار عموماً مشتریان می‌توانند از انتخاب مدل، مشخصات فنی،...

مقایسه قیمت خودروهای خارجی وارداتی در ایران و قطر نشان دهنده این است که قیمت برخی از این خودروهای خارجی، در تهران 6 برابر گران تر از قطر است.

بازار خودرو به‌طور معمول توسط شرکت‌های خودروسازی، نمایندگان فروش و بازاریابان خودروها، فروشگاه‌های خودروهای دست دوم و افراد حقیقی که خودرو خود را به فروش می‌گذارند، تشکیل شده است. در این بازار عموماً مشتریان می‌توانند از انتخاب مدل، مشخصات فنی، قیمت و شرایط فروش مناسب برای خودرو خود استفاده کنند.

آزادسازی واردات خودرو که به صورت قطره‌چکانی درحال انجام است، منجر به کاهش قیمت چشم‌گیرخودروهای وارداتی شد. اما آیا چنین افت قیمت‌هایی در مقایسه با کشورهای همسایه مانند قطر، کافی است؟

ممنوعیت واردات خودروهای روز خارجی از سال 1397، قیمت این محصولات را تا حد بسیاری بالا برد. چرا که تعداد خودروهای خارجی در داخل کشور محدود بود، اما تقاضا برای آنها همچنان وجود داشت.

حال که واردات خودرو به صورت بسیار محدود و قطره‌چکانی در حال انجام است، خودروهای وارداتی نیز در حال افت قیمت هستند؛ اما آیا افت قیمت‌ها در حدی بود که اختلاف نرخ فروش خودروهای خارجی را در ایران و کشورهای عربی پایین بیاورد؟

کشور قطر در سال‌های اخیر به دلیل انباشت سرمایه بالا و جمعیت پایین، همواره یکی از پرتقاضاترین کشورهای حوزه خلیج‌فارس جهت واردات خودروهای لوکس و نیمه‌لوکس بوده است. این امر باعث اختلاف کم قیمت خودرو نسبت به بازار جهانی در قطر می‌شود.

لازم به ذکر است که خودروهای مقایسه شده در ایران و قطر از آگهی‌های موجود در وب‌سایت‌های خرید و فروش اینترنتی هر دو کشور برداشته شده و نرخ روز ریال قطر به ریال ایران محسوب شده است.

می‌توان مشاهده کرد که قیمت خودرو ها در تهران، غالباً بیش از 6 برابر نمونه مشابه آنها در قطر بوده، اما در برخی موارد، این اختلاف قیمتی بسیار پایین است.

برای مثال هیوندای سانتافه 2020 که حدود 6 برابر اختلاف قیمتی دارد به دلیل ممنوعیت واردات پس از سال 1397، به صورت محدود در داخل کشور وجود دارد و همین عامل، قیمت چنین خودرویی که نسبتاً اقتصادی و ارزان به شمار می‌رود را بسیار بالا می‌برد.

اغلب خودروها چنین شرایطی را دارند اما چری اومودا 5 که با نام فونیکس Fx در داخل کشور شناخته می‌شود، این‌گونه نیست. نسخه 1.5 لیتری فونیکس Fx در قطر به قیمت حدودی یک میلیارد و 256 میلیون تومان فروخته می‌شود؛ اما نسخه مونتاژی با پیشرانه 1.6 لیتری همین خودرو در بازار ایران حدود یک میلیارد و 770 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

همچنین خودروی تویوتا کرولا که اخیراً به صورت محدود توسط معین خودرو وارد کشور شده است، نرخ غیرقطعی یک میلیارد و 732 میلیون تومان برای آن اعلام شده که با احتساب مالیات و سود شرکت و... احتمالاً با قیمت حدودی دو میلیارد و 400 میلیون تومان به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد. نمونه مشابه این خودرو در قطر در محدوده یک میلیارد تومان قابل خریداری است.

با توجه به این مقایسه قیمتی، اغلب محصولات در بازار ایران حدود دو الی 10 برابر بالاتر از بازار قطر به فروش می‌رسند. عمده‌ترین دلایل این اختلاف قیمتی عجیب و غریب، محدودیت واردات خودرو به داخل کشور است؛ اما مالیات‌های سنگین و عجیب و غریب دولت برای واردات خودرو نیز در این امر، بی‌تأثیر نبوده و امید است با آزادسازی گسترده واردات از یک‌سو و کاهش تعرفه‌های گمرکی از سوی دیگر، افت قیمت بیشتری در خودروهای روز جهانی صورت بگیرد.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

تفاوت نجومی قیمت خودروهای وارداتی در ایران و قطر 2