سه‌شنبه 6 آذر 1403

تلاش ترامپ برای حفظ میراثی که پایدار نخواهد ماند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تلاش ترامپ برای حفظ میراثی که پایدار نخواهد ماند

تهران - ایرنا - دونالد ترامپ در صدد است تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری تحریم‌هایی علیه ایران اعمال کند که رفع آنها در دولت‌های آینده دشوار باشد. او اکنون با اعمال تحریم های تروریستی علیه ایران قصد دارد میراث خود را حفظ کند.

برخی منابع خبری آمریکایی فاش کرده‌اند که دولت دونالد ترامپ درصدد است تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری تحریم‌هایی علیه ایران اعمال کند که رفع آنها در دولت‌های آینده دشوار باشد. روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال نوشته است، نتایج نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری در ایالت‌های کلیدی نشان می‌دهد که جو بایدن، نامزد حزب دموکرات، پیشتاز است. لابیهای ضد ایرانی نگران هستند در صورت پیروزی جو بایدن، سیاست او برای تعامل با ایران تلاش‌های آنها را بی‌ثمر کند.

ناظران مسائل آمریکا در ماههای گذشته می گفتند که مناظره های انتخاباتی سرنوشت انتخابات را تعیین خواهد کرد و حتی عده ای معتقد بودند که ترامپ در این مناظره ها خواهد توانست رقیب خود را شکست دهد. با این وجود بر اساس نظرسنجی شرکت «یوگاو» که پس از مناظره اخیر نامزدهای انتخابات آمریکا انجام شده، 54 درصد جو بایدن و 35 درصد دونالد ترامپ برنده این مناظره هستند. سی ان ان نیز نوشته است که بر اساس نظرسنجی انجام شده از تماشاچیان آخرین مناظره 53 درصد اعلام کردند جو بایدن برنده مناظره شده و 39 درصد هم ترامپ را برنده می‌دانند.

متوسط آمار نظرسنجی‌های روز جمعه نشان می‌دهد جو بایدن 50.7 درصد و ترامپ 42.8 درصد از آرا را به خود اختصاص خواهند داد. بدین ترتیب مناظره روز جمعه نه تنها رای ترامپ را بالاتر نبرد که پایین‌تر هم آمد. نمایندگان الکترال دموکرات بیشتر از جمهوری‌خواه هستند.

با وجود این گزارشها سیاستهای ضد ایرانی دولت ترامپ کماکان ادامه دارد. گزارش‌ها حاکی از این است که دولت ترامپ قصد دارد بخشی از تحریم‌های ایران را ذیل قوانین مرتبط با تروریسم تعریف کند که لغو آنها سختتر خواهد شد به این ترتیب دولت ترامپ دشمنی خود را با ایران و ناتوانی خود را در انتخابات نشان خواهد داد. منابع مطلع گفته‌اند، دولت ترامپ درصدد است بخش‌هایی را که به نظر در تأمین مالی ایران حیاتی هستند، مانند پتروشیمی و صنایع فلزی را تحت فشار قرار دهد، به همین دلیل بخش انرژی ایران به طور ویژه مد نظر است.

با قرار دادن این بخش‌ها ذیل قوانین مرتبط با تروریسم رفع آنها بسیار سخت خواهد شد و چنانچه در آینده کسانی بخواهند این تحریم‌ها را رفع کند با یک فرایند پیچیده روبه رو می‌شوند.

دولت ترامپ پیش بینی کرده است که در صورت پیروزی جو بایدن در انتخابات، او در راستای نشان دادن حسن نیت به ایران و آوردن ایران به پای میز مذاکره ممکن است بخشهایی از تحریم‌های ایران را بردارد، اما او قادر نخواهد بود تحریم‌های بزرگ مانند تحریم‌های تروریستی را بردارد.

به موازات جدی تر شدن رقابت‌های انتخاباتی بویژه در ماه‌های اخیر تلاش‌های ضد ایرانی هم در آمریکا تشدید شده است. این اقدامات نشان می‌دهد که لابی‌های ضد ایرانی ترامپ را فرصتی برای پیشبرد اهداف ضد ایرانی خود می‌دانستند و احتمالا تا روزی که ترامپ در کاخ سفید است این لابی‌ها از این فرصت استفاده خواهند کرد. نکته قابل تامل اینکه این گروه هیچ ابایی از مفتضح شدن آمریکا و مقامات این کشور در نظام بین الملل ندارند.

استراتژی دشمنی با ایران منافع چهار گروه مشخص را تامین می‌کند؛ اول سیاستمداران تندرو آمریکایی و لابیست‌هایی که موقعیت شغلی و مالی آنها در گرو دشمنی با ایران است. دوم شرکت‌های بزرگ اسلحه سازی که منفعت آنها در خطرناک نشان دادن ایران است. رژیم صهیونیستی به ویژه تحت نخست وزیر این رژیم بنیامین نتانیاهو سومین گروه از منتفعان دشمنی آمریکا با ایران هست و در نهایت خاندان سعودی و برخی شیخ نشین‌های حاشیه خلیج فارس که منافع خود را در آسیب زدن به ایران تعریف کرده‌اند.

ترامپ کاریکاتوری از بقیه روسای جمهور آمریکا است. او می‌خواهد با ایجاد احساس ترس و نگرانی باعث انسجام داخلی شود. همانطور که بوش با یکپارچه کردن آمریکائی‌ها، همه جهان را به سوی جنگ و اشغال عراق کشاند. اکنون هم ترامپ درصدد به کارگیری همان شگرد و شیوه علیه ایران است. ترامپ جز با توسل به ایجاد احساس خطر نمی‌تواند در ضربه زدن به میراث باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا موفق شود. طبیعی است که ترامپ بدون ایجاد رعب و وحشت از سیطره ایران بر منطقه، موفق به انعقاد قراردادها و معاملات تسلیحاتی و دستیابی به ثروت‌های کشورهای خلیج فارس نخواهد شد. ترامپ درصدد است تصویری مبالغه آمیز از تندروی ایران، نقض آزادی‌ها و همچنین حمایت تهران از افراط گرایی به نمایش بگذارد تا بتواند از یک سو در صورت برنده شدن در انتخابات بتواند ایران را تحت فشارهای بیشتری قرار دهد و از سوی دیگر در صورت شکست، میراث شومی از خود به یادگار بگذارد. میراثی که بعید است ماندگار باشد.

*س_برچسب‌ها_س*