تلاش خودروسازان برای رسیدن به ساخت خودروهای کراس اور / ممنوعیت واردات خودرو کارساز میشود
خودروسازان کشور در تلاش هستند بتوانند خودروهای نیمه شاسی و شاسی بلند در کشور تولید کنند.
به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از سال گذشته تا کنون به علت ممنوعیت واردات خودرو، خودروسازان کشور در تلاش هستند تا نیاز مردم را به خودرو داخلی تامین کنند. این ممنوعیت به افزایش انگیزه برای سازندگان داخلی می افزاید.
خوشبختانه صنعت خودروسازی در کشور مدتی است روند صعودی را پشت سر می گذارد و همین امر میزان تولیدات را بارشد مواجه کرده است. به طوری که تولید خودروهای سواری طی یکی دو ماه اخیر کمی جان گرفته است.
با افزایش نرخ ارز و ممنوعیت واردات خودرو و از سویی تحریم صنعت خودرو و خروج شرکتهای خودروسازی خارجی از ایران، تاحدودی مونتاژ خودروهای داخلی نیز تحت الشعاع قرار گرفت. از جهتی اما در این بین بسیاری از ایرانیها به خودروهای شاسی بلند به دلیل ارتفاع و عضلانی بودن و همچنین پرستیژی که دارند علاقهمند هستند و به همین دلیل خودروسازان کشور به فکر تولید خودروهای شاسی بلند افتاده اند.
تحریم ها علیه کشور اشتیاق استفاده از خودروهای سواری شاسی بلند را در بین مردم کم نکرد به همین دلیل شرکتهای خودروساز داخلی برای تامین نیاز داخل، دست به تولید این نوع خودروها با نام و نشان ایرانی زدند.
مدتی است خبری مبنی بر تولید یک شاسی بلند جدید از سوی شرکت های خودروسازی داغ شده است. خودرویی که البته اطلاعات و تصاویر دقیقی از آن در دست نیست. طبق اعلام مدیران این شرکت خودروسازی قرار است به زودی اولین محصول تولید داخل رونمایی شود. خودرویی که هیچ منبع رسمی اطلاعات مستندی درباره آن ارائه نداده است.
با این حال برخی مدعی شدهاند که پروژه کراساور ملی راهی بازار خواهد شد. گفته میشود احتمالا روی این خودرو یک پیشرانه 3 سیلندر تعبیه خواهد شد. پیشرانهای با قدرت بین 120 تا 160 اسببخار که مصرف آن حدود 5 لیتر در هر 100 کیلومتر است. شنیدهها حاکی از آن است که سیستم انتقال قدرت این خودرو به صورت FWD و با جعبهدنده 6 سرعته اتوماتیک خواهد بود.
بیشتر بخوانید: هزینه گازسوز کردن خودروها چقدر است؟
امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تولید خودروی شاسی بلند ایرانی، گفت: طرح تولید خودروی شاسی بلند ایرانی اجرایی خواهد شد، اما کلمه شاسی بلند را نمیتوان به آن الحاق کرد.
او بیان کرد: کلمه شاسی بلند در ذهن ما خودروی دو دیفرانسیل آفرود است، اما منظور از تولید خودروی شاسی بلند ایرانی تنها از نظر ابعادی است که به اصطلاح به آن کراس اور میگویند.
کاکایی افزود: به این خودروی تولیدی نیمه شاسی میگویند که تنها مقداری شاسی آنها بلندتر از خودروهای معمولی است. این خودرو طراحی شده، اما هنوز به مرحله تولید نرسیده است و اینکه چه زمانی تولید شود مشخص نیست.
کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: قطعا پس از تولید خودرو تقاضا برای آن زیاد خواهد بود و به عنوان محصولات بعدی شرکتهای خودروسازی به بازار عرضه خواهد شد. از نظر ظاهری این خودرو مانند جک S5 است که شاسی بلند به حساب میآید، اما دو دیفرانسیل نیست، در حقیقت خودروی معمولی است که از نظر ابعادی بزرگ شده است.
او درباره کیفیت خودروی شاسی بلند ایرانی، گفت: کلمه کیفیت دو معنا دارد که یکی به کیفیت قطعا آن برمیگردد که همان قطعاتی که در گذشته روی خودروهای معمولی کار میکردند روی این خودرو نیز به کار خواهند برد، اما ممکن است تنها موتور آن قویتر باشند در حالی که کیفیت استفاده از آن در رانندگی بهتر از خودروهای معمولی به خصوص در جادهها است.
این کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: این که خودروسازان کشور بتوانند کیفیت و تنوع محصولات ایرانی را تقویت کنند گام مهمی است تا بتوانیم خود را در این حوزه تقویت کنیم.
حال انتظار می رود که خودروسازان کشور بیش از پیش به تولید خودروهای داخلی بپردازند و شاهد ارتقا کیفی و تولید بیشتر خودروهای داخلی باشیم.
انتهای پیام /