دوشنبه 5 آذر 1403

تلخ و شیرین سفر به کهگیلویه و بویراحمد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تلخ و شیرین سفر به کهگیلویه و بویراحمد

گچساران - ایرنا - سفر به سرزمین چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی کشورمان با همه جذابیت هایش اما به دلیل برخی کمبودها باعث گلایه مندی شماری از مسافران در نوروز سال 1401 شد که نیاز است با رفع این نواقص زمینه رفاه بیشتر گردشگران در آینده فراهم شود.

کهگیلویه و بویراحمد که سالیانه پذیرای سه میلیون نفر گردشگر است به دلیل اقلیم چهار فصل، جاذبه های بکر طبیعی، بناهای تاریخی به جا مانده از روزگاران ایران باستان و بقاع متبرکه شاخص چون بارگاه بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع) از مقاصد گردشگری پرطرفدار جنوب کشور محسوب می شود اما قرار داشتن بخش قابل توجهی از این جاذبه ها در مناطق روستایی و ضعف زیرساخت هایی چون راه ارتباطی، اینترنت و روشنایی باعث شده حوزه گردشگری این استان آنچنان که باید نه برای اهالی درآمدزا باشد و نه گردشگران بتوانند سفر کم دردسری داشته باشند.

وجود 280 جاذبه گردشگری طبیعی از چشمه میشی، تپه ماهورهای شلالدون، سواحل سدکوثر، آبشار یاسوج، باغ چشمه بلقیس در کنار آرامش وصف ناشدنی محیط روستاهایی چون کریک و کلگه امیرشیخی کهگیلویه و بویراحمد را یکی از شلوغ ترین مناطق گردشگری نوروزی تبدیل کرده است اما جا دارد مسوولان با ایجاد امکانات مورد نیز زمینه را برای رونق بیشتر این صنعت پرسود فراهم کنند.

در همین روز طبیعت امسال کم عرض بودن جاده ارتباطی منتهی به آبشار کمردوغ باعث صف طولانی خودروها و سرگردانی چند ساعته مسافران این مسیر شد به طوری که بسیاری از گردشگران اذعان کردند ساعت ها انتظار آنان برای بازگشت از مسیر آبشار کمردوغ منجر به فراموش شدن لذت زیبایی های طبیعی سفرشان شد که در صورت وجود امکانات این سفر به یادماندنی ترین سفر نوروزیشان در سال های اخیر در اذهان آنان ثبت می شد.

ضعف روشنایی و نبود امکاناتی مانند سرویس بهداشتی در تفرجگاه دشتک دیل نمونه دیگری از گلایه های مسافران این منطقه بکر و زیبا در تعطیلات نوروزی امسال شد، گردشگرانی که دشتک دیل را به عنوان مقصد سفرهای نوروزی امسال خود قرار داده بودند می گفتند نبود امکانات سبب شد آنان در شب هنگام مسیر 27 کیلومتری تا شهر دوگنبدان را طی و فردا دوباره به تفرجگاه مورد علاقه خود برگردند.

روشن است که دشتک دیل و آبشار کمر دوغ مشتی نمونه خروار از کمبود زیرساخت های نیازمند توجه حوزه گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد است و چنین نواقصی در بسیاری از مکان های گردشگری استان وجود دارد.

ضعف زیرساخت ها

با توجه به اینکه شمار زیادی از جاذبه های دیدنی کهگیلویه و بویراحمد در مناطق روستایی قرار دارد با توسعه امکاناتی مانند راه های ارتباطی و اینترنت افزون بر رونق صنعت گردشگری استان می توان به رفاه اهالی این مناطق کمک کرد.

مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: با وجود تلاش های انجام شده در سال های اخیر به دلیل قرار داشتن تعدادی از تفرجگاه های گردشگری استان در روستاها همچنان کمبود زیرساخت هایی چون آب آشامیدنی و نظافت به ویژه در مناطق گرمسیری، سخت گذر بودن جاده های ارتباطی، نبودن امکان اقامت شبانه و کمبود روشنایی در بعضی از تفرجگاه های استان وجود دارد.

علی اکبر پاک تاکید کرد: تعطیلات نوروز امسال برای نخستین بار ایجاد زیرساخت های گردشگری در روستاهایی نظیر کریک، کاکان، طسوج و پشت کوه باشت باعث ایجاد درآمد برای هنرمندان صنایع دستی، بانوان و بهره برداران حوزه گردشگری در این استان شد که در صورت ایجاد امکانات چنین تجربه هایی در روستاهای هدف گردشگری استان قابل تکرار است.

وی با اشاره به مشکل همیشگی فروش تولیدات به ویژه برای هنرمندان صنایع دستی استان است اظهار داشت: سرمایه گذاری برای ایجاد زیرساخت های گردشگری از جمله اقامتگاه های بومگردی افزون بر خلق فرصت های شغلی جدید به افزایش درآمدهای روستاهای هدفکمک می کند.

نیازهای گردشگری در شهرستان های گرمسیری

نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گلایه های برخی از گردشگران در مورد کمبود زیرساخت هایی چون سرویس های بهداشتی، روشنایی و آب آشامیدنی در این شهرستان ها گفت: رونق بیشتر صنعت گردشگری در گچساران و باشت نیازمند تلاش بیشتر مسوولان است.

سید ناصر حسینی پور افزود: با توجه به ظرفیت های بسیار خوب گردشگری در بخش های طبیعی، تاریخی و مذهبی در این شهرستان ها جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در گچساران و باشت نیاز به همت بیشتر مسوولان دارد.

وی بیان کرد: صنعت گردشگری یکی از راهکارهای خوب ایجاد فرصت های شغلی است که در عین حال می تواند به تامین بازار فروش محصولات کشاورزی و صنایع دستی کمک چشمگیری داشته باشد به همین دلایل توجه به توسعه زیرساخت های این حوزه نقش مهمی در توسعه اقتصادی منطقه ایفا می کند.

نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی داشت: سرمایه گذاری برای ایجاد کمپ های گردشگری در مناطق عشایری و اقامتگاه های بوم گردی از زیرساخت هایی است که در صورت تحقق فرصت های شغلی زیادی ایجاد کند.

راهکارهای تقویت زیرساخت های گردشگری

همیشه همدلی برای تحقق هر امری یکی از عناصر مهم محسوب می شود در صنعت گردشگری نیز تعامل همه دستگاه های اجرایی می تواند به کاهش مشکلات این حوزه کمک شایانی داشته باشد.

در صورتی که دستگاه های اجرایی در کنار میراث فرهنگی قرار بگیرند می توان با شکوفایی گردشگری می توان از سومین ظرفیت اشتغالزای استان بهره بیشتری برد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بهسازی راه های دسترسی مناسب در برخی جاذبه های شاخص مانند کوه گل در سی سخت، رود رونه باشت، دشتک دیل و آبشار کمردوغ از مهمترین نیازهایی است که به رونق بیشتر گردشگری استان کمک می کند.

محمد حسین‌زاده با اشاره به کمبود سرویس های بهداشتی حتی در شهرهای کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: حمایت شهرداری های استان می تواند راهگشای رفع این نواقص باشد.

وی عنوان کرد: ایجاد امکانات روشنایی در برخی مناطق گردشگری نیز با همت شرکت توزیع نیروی برق قابل رفع است.

حسین زاده ابراز داشت: رفع موقتی کمبود آب منطقه گردشگری دشتک دیل گچساران در روز طبیعت با تعامل میراث فرهنگی و امور عشایر این شهرستان یکی از نمونه های موفق تعامل دستگاه های اجرایی در نوروز امسال بود.

وی اضافه کرد: میراث فرهنگی در تلاش است تا با جذب سرمایه گذاران و اعطای تسهیلات بانکی به آنان زمینه تقویت زیرساخت های این حوزه را فراهم کند.

به گفته حسین زاده معارضات اجتماعی و کمبود زمین از موانع دیگر توسعه زیرساخت های گردشگری استان بشمار می رود.

گردشگری نوروزی به روایت آمار

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در تعطیلات نوروزی امسال بر غم کاستی های موجود زیرساختی 908 هزار و 597 نفر از جاذبه‌های گردشگری طبیعی، تاریخی و مذهبی این استان بازدید کردند.

سعید طالبی پور اظهار داشت: اقامت 329 هزار و 708 نفر تا پایان سیزدهم فروردین در این استان ثبت شده است.

وی افزود: آبشار یاسوج، بی بی حکیمه خاتون، شلالدون، چشمه بلقیس، کریک، تنگ سولک بهمئی، دشتک دیل در تعطیلات نوروزی امسال با بیشترین استقبال مسافر مواجه شدند.

کهگیلویه و بویراحمد با بیش از 16 هزار کیلومتر مربع مساحت و 726 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی کشورمان در میان استان های فارس، خوزستان، چهارمحال بختیاری و اصفهان قرار گرفته است.

شرایط اقلیمی و جغرافیایی این استان را از جاذبه های طبیعی منحصر بفردی بخصوص در فصول بهار و تابستان برخودار نموده که در صورت ایجاد زیرساخت های لازم و رفع برخی کاستی ها می توان به عنوان محور گردشگری نقش مهمی را در آبادانی منطقه ایفا کند.

برچسب‌ها