تلخ و شیرین کشتی در سال 1400/ از درخشش در مسابقات جهانی و المپیک تا ناکامی در دیپلماسی بینالمللی
سالی که گذشت برای اهالی کشتی حاوی نکات تلخ و شیرین زیادی بود.
خبرگزاری میزان - سال 1400 شمسی برای فدراسیون کشتی با حضور در رقابتهای کشتی گزینشی المپیک در قاره آسیا از جمعه 20 فروردین ماه در شهر آلماتی قزاقستان آغاز شد که در پایان مسابقات کشتی فرنگی محمدرضا گرایی و محمدهادی ساروی در اوزان 67 و 97 کیلوگرم ضمن کسب سهمیه المپیک به مدال طلا نیز دست یافتند.
مسابقات کشتی آزاد نیز 22 فروردین برگزار شد که در پایان این رقابتها 3 نماینده کشورمان با حضور در دیدار فینال موفق به کسب سهمیه المپیک شدند، یونس امامی و محمدحسین محمدیان در اوزان 74 و 97 کیلوگرم به مدال طلا رسیدند و امیرمحمد یزدانی در وزن 65 کیلوگرم صاحب مدال نقره شد.
با این نتایج سهمیههای کشتی آزاد کامل شد، اما کشتی فرنگی در وزن 87 کیلوگرم به سهمیه نرسید تا شانسش را در میادین بعدی آزمایش کند.
*تداوم قهرمانیهای مقتدرانه در آسیا
پس از آن کشتیگیران عازم مسابقات قهرمانی آسیا شدند که سی و یکمین دوره رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی آسیا روزهای 24 و 25 فروردین ماه در شهر آلماتی قزاقستان برگزار و در پایان تیم ایران با 4 مدال طلا، 2 مدال نقره و 3 برنز و کسب 194 امتیاز با اقتدار قهرمان شد.
در این مسابقات تیم ایران توسط پژمان پشتام، ناصر علیزاده، مهدی بالی و علی اکبر یوسفی در اوزان 77، 87، 97 و 130 کیلوگرم به مدال طلا، مهدی محسن نژاد و میثم دلخانی در اوزان 60 و 63 کیلوگرم به مدال نقره و پویا دادمرز، حسین اسدی و امین کاویانی نژاد در اوزان 55، 67 و 72 کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی نیز تیم ایران با کسب 194 امتیاز با اقتدار بعنوان قهرمانی رسید و تیمهای قزاقستان و قرقیزستان با کسب پس از تیم ایران به ترتیب با 156 و 153 امتیاز دوم و سوم شدند.
سی و چهارمین دوره رقابتهای کشتی آزاد بزرگسالان قهرمانی آسیا روزهای 28 و 29 فروردین ماه در شهر آلماتی قزاقستان برگزار شد و در پایان تیم ایران بعنوان قهرمانی دست یافت.
در این مسابقات تیم ایران توسط حسن یزدانی، کامران قاسم پور و علی شعبانی به ترتیب در اوزان 86، 92 و 97 کیلوگرم به مدال طلا، علیرضا سرلک، مصطفی حسین خانی و علی سوادکوهی در اوزان 57، 74 و 79 کیلوگرم به مدال نقره و مرتضی قیاسی و امین طاهری در اوزان 65 و 125 کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی نیز تیم ایران با کسب 179 امتیاز بعنوان قهرمانی رسید و تیمهای هند و قزاقستان به ترتیب با 151 و 149 امتیاز دوم و سوم شدند.
ناکامی عباس جدیدی در انتخابات شورای کشتی آسیا
انتخابات شورای کشتی آسیا برای مشخص شدن 7 عضو این شورا در شهر آلماتی قزاقستان برگزار شد که در پایان مجمع شورای کشتی آسیا، نمایندگان کشورهای قزاقستان، کره جنوبی و مغلوستان به ترتیب به عنوان رئیس، نایب رئیس و دبیرکل انتخاب شدند.
عباس جدیدی، نماینده ایران برای احراز پست دبیرکلی شورای کشتی آسیا بود که در این انتخابات ناکام ماند.
البته این تنها ناکامی فدراسیون کشتی در عرصه دیپلماسی بینالمللی نبود چراکه این فدراسیون نتوانست شرایط را برای حضور موثر حمید سوریان در انتخابات هیئت رئیسه اتحادیه جهانی فراهم کند تا نشان دهد نه تنها فدراسیون کشتی بلکه ورزش ما در این مسیر تا چه اندازه دچار ضعف است.
19 اردیبهشت: کشتی گزینشی المپیک توکیو
در وزن 87 کیلوگرم ناصر علیزاده در دور نخست با نتیجه 6 بر صفر رامون بتچارت از سوئیس را مغلوب کرد وی در دور بعد مقابل ماتسو سومی از ژاپن با نتیجه 1 بر 1 به پیروزی دست یافت. علیزاده در مبارزه بعد و در مرحله یک چهارم نهایی در یک کشتی پایاپای با نتیجه یک بر یک مغلوب زورابی داتوناشویلی دارنده مدال طلای اروپا از صربستان شد و شانس کسب سهمیه المپیک را از دست داد.
چهارمی آزادکاران نوجوان در مسابقات جهانی
رقابتهای کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی جهان روزهای 28 تا 30 تیرماه در شهر بوداپست مجارستان برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط علی خرم دل در وزن 51 کیلوگرم، سید حسن اسماعیل نژاد در وزن 71 کیلوگرم و امیررضا معصومی در وزن 110 کیلوگرم به مدال طلا و علی رضایی در وزن 65 کیلوگرم به مدال برنز دست یافت. شهداد خسروی و محمدرضا شاکری در اوزان 55 و 60 کیلوگرم نیز پنجم شدند.
در رده بندی تیمی این مسابقات هند با 147 امتیاز قهرمان شد و تیمهای آمریکا، روسیه و ایران به ترتیب با 143، 140 و 116 امتیاز دوم تا چهارم شدند.
پنجمی فرنگیکاران نوجوان در مسابقات جهانی
رقابتهای کشتی فرنگی نوجوانان قهرمانی جهان روزهای 1 تا 3 مردادماه در شهر بوداپست مجارستان برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط سید مصطفی رضایی و علیرضا عبدولی در اوزان 60 و 71 کیلوگرم صاحب مدال نقره و علی جلالی عبدالوند در وزن 92 کیلوگرم صاحب مدال برنز شد. علی احمدی وفا در وزن 45 کلوگرم نیز پنجم شد.
در پایان این مسابقات تیمهای گرجستان، اوکراین و روسیه به ترتیب با 141، 127 و 124 امتیاز اول تا سوم شدند. تیم ایران نیز با کسب 81 امتیاز پنجم شد.
طلای گرایی و برنز ساروی حاصل تلاش کشتی فرنگی در المپیک توکیو
تیم 5 نفره ایران با یک مدال طلای محمدرضا گرایی در وزن 67 کیلوگرم و یک مدال برنز محمدهادی ساروی در وزن 97 کیلوگرم و دو عنوان پنجمی محمدعلی گرایی و امین میرزازاده در اوزان 77 و 130 کیلوگرم به کار خود در المپیک 2020 توکیو پایان داد.
نقره یزدانی و برنز زارع حاصل تلاش کشتی آزاد در المپیک توکیو
تیم ملی کشتی آزاد ایران با کسب یک مدال نقره حسن یزدانی در وزن 86 کیلوگرم، یک مدال برنز امیرحسین زارع در وزن 125 کیلوگرم و یک عنوان پنجمی رضا اطری در وزن 57 کیلوگرم به کار خود در المپیک توکیو پایان داد.
نایب قهرمانی جوانان کشتی فرنگی در مسابقات جهانی
رقابتهای کشتی فرنگی جوانان قهرمانی جهان روزهای 29، 30 و 31 مردادماه در شهر اوفا روسیه برگزار شد و تیم ایران با کسب یک مدال طلای امیررضا ده بزرگی در وزن 55 کیلوگرم، یک مدال نقره سعید اسماعیلی در وزن 60 کیلوگرم و 5 مدال برنز ایمان محمدی در وزن 63 کیلوگرم، محمدحسین آذرم دخت در وزن 77 کیلوگرم، محمد ناقوسی در وزن 82 کیلوگرم، مرتضی الغوثی در وزن 97 کیلوگرم و امیرمحمد بیات در وزن 130 کیلوگرم و با 130 امتیاز بعنوان نایب قهرمانی دست یافت.
در این مسابقات تیم روسیه با 183 امتیاز بعنوان قهرمانی رسید و تیم آذربایجان با 101 امتیاز سوم شد.
قهرمانی مقتدرانه آزادکاران جوانان در مسابقات جهانی
رقابتهای کشتی آزاد جوانان قهرمانی جهان روزهای 25 تا 27 مردادماه در شهر اوفا روسیه برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط رحمان عموزاد خلیلی، عرفان الهی، محمد نخودی، امیرحسین فیروزپور و علی اکبرپور در اوزان 61، 70، 79، 86 و 125 کیلوگرم به مدال طلا، مهدی حاجیلوئیان در وزن 92 کیلوگرم به مدال نقره و علیرضا عبداللهی در وزن 97 کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
تیم ایران با کسب 5 مدال طلا، یک مدال نقره و یک مدال برنز و 178 امتیاز با اقتدار در کشور روسیه کاپ قهرمانی را از آن خود کرد.
پس از تیم ایران تیمهای روسیه و آمریکا با به ترتیب با 142 و 129 امتیاز دوم و سوم شدند.
تیم ملی کشتی آزاد جوانان در حالی در رقابتهای جهانی کشتی روسیه با کسب 5 مدال طلا، یک مدال نقره و یک مدال برنز بعنوان قهرمانی دست یافت که یک رکورد تاریخی را نیز در کشتی کشورمان از خود به جای گذاشت.
آزادکاران جوان با کسب 5 مدال طلا، کسب بیشترین مدال طلا را در رقابتهای جهانی جوانان به نام خود ثبت کردند.
پیش از این تیم ایران در رقابتهای جهانی 1997 در کشور فنلاند صاحب 4 مدال طلا شده بود.
درستکار جانشین محمدی در تیم ملی کشتی آزاد شد
سرانجام پس از کشوقوسهای فراوان علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، در حکمی پژمان درستکار عضو اسبق تیم ملی کشتی آزاد را بعنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان منصوب کرد.
مهربان سرپرست دبیری فدراسیون کشتی شد
در ادامه تغییرات دامنهدار در فدراسسیون کشتی سید جلال عسگری دبیر سابق فدراسیون کشتی از این فدراسیون جدا شد و ابراهیم مهربان به عنوان سرپرست دبیری فدراسیون کشتی منصوب شد.
سومی آزادکاران در مسابقات جهانی
رقابتهای کشتی آزاد رقابتهای قهرمانی جهان در سال 2021 طی روزهای 10 تا 13 مهرماه در شهر اسلو نروژ برگزار شد که در پایان تیم ایران توسط حسن یزدانی در وزن 86 کیلوگرم، کامران قاسمپور در وزن 92 کیلوگرم و امیرحسین زارع در وزن 125 کیلوگرم به مدال طلا، علیرضا سرلک در وزن 57 کیلوگرم، امیرمحمد یزدانی در وزن 65 کیلوگرم و محمد نخودی در وزن 79 کیلوگرم به مدال نقره و مجتبی گلیج در وزن 97 کیلوگرم به مدال دست یافت.
در رده بندی تیمی نیز تیم ایران با 162 امتیاز به عنوان سوم دست یافت و تیمهای روسیه با 173 و آمریکا با 165 امتیاز به ترتیب اول و دوم شدند.
نایب قهرمانی تاریخی کشتی فرنگی در نروژ
رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان روزهای 15 تا 18 مهرماه در شهر اسلو نروژ برگزار شد که در در پایان میثم دلخانی در وزن 63 کیلوگرم، محمدرضا گرایی در وزن 67 کیلوگرم، محمدهادی ساروی در وزن 97 کیلوگرم و علی اکبر یوسفی در وزن 130 کیلوگرم به مدال طلا و محمدعلی گرایی در وزن 77 کیلوگرم و پژمان پشتام در وزن 82 کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.
تیم ایران در رده بندی تیمی نیز با کسب 146 امتیاز بعنوان نایب قهرمانی دست یافت. تیمهای روسیه و آذربایجان به ترتیب با 152 و 107 امتیاز اول و سوم شدند.
لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی کشتی ماند
ناند لالوویچ که در سال 2014 به طور رسمی و با انتخابات به مدت 6 سال بعنوان رئیس اتحادیه جهانی انتخاب شده بود، در انتخاباتی که در این سال و یک روز قبل از برگزاری مسابقات قهرمانی زیر 23 سال جهان در صربستان برگزار شد، مجددا بعنوان رئیس اتحادیه جهانی کشتی انتخاب شد.
گفتنی است پس از استعفای رافائل مارتینتی رئیس قبلی فیلا (اتحادیه جهانی کشتی) لالوویچ در یک کنگره ویژه در 18 می 2013 در مسکو بعنوان رئیس انتخاب شد و پس از آن در کنگره تاشکند ازبکستان که در 7 سپتامبر 2014 برگزار شد، برای یک دوره کامل شش ساله به ریاست اتحادیه جهانی کشتی رسید. این دومین دوره ریاست نناد لالوویچ بر اتحادیه جهانی است.
نایب قهرمانی آزاد و فرنگیکاران تیم امید در مسابقات جهانی
رقابتهای کشتی فرنگی زیر 23 سال قهرمانی جهان روزهای 10 تا 12 آبان ماه در شهر بلگراد صربستان برگزار شد و در پایان تیم ایران با یک مدال طلای امین میرزازاده در وزن 130 کیلوگرم، 4 مدال نقره پویا دادمرز در وزن 55 کیلوگرم، مهدی محسن نژاد در وزن 60 کیلوگرم، محمدجواد رضایی در وزن 67 کیلوگرم، امین کاویانی نژاد در وزن 77 کیلوگرم و 2 مدال برنز علیرضا نجاتی در وزن 63 کیلوگرم و ناصر علیزاده در وزن 87 کیلوگرم بعنوان نایب قهرمانی این رقابتها دست یافت.
در این مسابقات تیم روسیه با 190 امتیاز قهرمان شد، ایران با 155 امتیاز بعنوان نایب قهرمانی رسید و گرجستان با 105 امتیاز سوم شد.
رقابتهای کشتی آزاد زیر 23 سال جهان نیز روزهای 14 تا 16 آبان ماه در شهر بلگراد صربستان برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط امیرعلی آذرپیرا در وزن 97 کیلوگرم به مدال طلا، محمدصادق فیروزپور و سجاد غلامی در اوزان 74 و 86 کیلوگرم به مدال نقره و احمد محمدنژاد جوان، علی اکبر فضلی، علی سوادکوهی، امیرحسین فیروزپور و سید مهدی هاشمی در اوزان 57، 70، 79، 92 و 125 کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند و با 140 امتیاز عنوان نایب قهرمانی را از آن خود کردند.
در این مسابقات تیم روسیه با 145 امتیاز بعنوان قهرمانی رسید، تیم ایران با 140 امتیاز نایب قهرمان شد و تیم ارمنستان با 114 امتیاز بعنوان سوم رسید.
درخشش کشتیگیران ایرانی در رنگینگ فدراسیون جهانی
در سال 2021 و برای تعیین بهترین کشتی گیر سال سیستم معمول رنکینگ اتحادیه جهانی در نظر گرفته شد و تعیین رنکینگ بهترین ورزشکار سال بر مبنای نتایج رویدادهای زیر بعمل آمد، که میثم دلخانی قهرمان رقابتهای جهانی نروژ در وزن 63 کیلوگرم، محمدرضا گرایی قهرمان المپیک توکیو و رقابتهای جهانی نروژ در وزن 67 کیلوگرم و علی اکبر یوسفی قهرمان رقابتهای جهانی نروژ در وزن 130 کیلوگرم بعنوان نفرات اول وزن خود شناخته شدند. محمدهادی ساروی دارنده مدال برنز المپیک توکیو و طلای جهانی نروژ نیز بعنوان نفر دوم وزن 97 کیلوگرم شناخته شد.
در سال 2021 و برای تعیین بهترین کشتی گیر سال سیستم معمول رنکینگ اتحادیه جهانی در نظر گرفته شد و تعیین رنکینگ بهترین ورزشکار سال بر مبنای نتایج رویدادهای زیر بعمل آمد که کامران قاسم پور بعنوان نفر اول وزن 92 کیلوگرم و حسن یزدانی و امیرحسین زارع بعنوان نفر دوم اوزان 86 و 125 کیلوگرم و محمد نخودی بعنوان نفر سوم وزن 79 کیلوگرم شناخته شدند.
نصیرزاده سرانجام از سازمان لیگ کشتی دل کَند!
یکی از انتقاداتی که در این مدت از علیرضا دبیر به عنوان رئیس فدراسیون کشتی میشد حضور عبدالمهدی نصیرزاده، رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام به عنوان رئیس سازمان لیگ کشتی بود که باعث تعجب بسیاری از اهالی کشتی و حتی ورزش کشور شده بود.
در نهایت و پس از کشوقوسهای فراوان نصیرزاده از سازمان لیگ کشتی دل کند تا به همان ریاست در فدراسیون بدنسازی بپردازد.
*تیم ملی کشتی آزاد از سفر به آمریکا جاماند
به دلیل عدم اعطای روادید به 6 نفر از اعضای تیم ملی کشتی ایران، علیرضا دبیر در ایمیلی به رئیس فدراسیون کشتی آمریکا عدم امکان حضور ایران در این کشور را اعلام کرد.
رئیس فدراسیون کشتی، طی نامهای به رئیس فدراسیون کشتی آمریکا، عدم امکان حضور ایران برای انجام مسابقه دوستانهی ورزشی تیم به تیم با تیم کشتی آزاد این کشور را اعلام کرد.
فدراسیون کشتی در سال پیش رو روزهای سخت، سرنوشتساز و پرکاری را در پیش خواهد داشت و موفقیت در این مسیر میطلبد مسئولان فدراسیون با کاهش از مجادلات لفظی با مسئولان ورزش کشور باعث ایجاد حاشیه و از بین رفتن تمرکز قهرمانان برای فتح سکوهای جهانی و بینالمللی نکنند تا این مسیر موفقتر از گذشته و با افتخارات بیشتری طی شود.