تله واشنگتن برای عربستان، امارات و بحرین
رویارویی آوریل میان تهران و تل آویو دامنه محدودی داشت. با این همه گروهی مدعیاند اگر دامنه تنش گسترده تر میشد، شاید آرایش نظامی منطقه را پیچیدهتر میکرد.
به گزارش اقتصادنیوز، از 31 ژوئیه، زمانی که اسرائیل اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس را در خاک ایران ترور کرد، بار دیگر شبح ترس بر منطقه سنگینی کرد. با این همه ایران فعلا از صبر استراتژیک پیروی کرده و به نظر نمیخواهد زمینه را برای افزایش تنشها هموار کند. هرچند مقامات تهران تاکید دارند که پاسخ به اسرائیل حتمی است، با این همه ناظران به واسطه عدم آگاهی از محاسبات تهران نمیتوانند درباره زمان پاسخ تحلیلی ارائه کنند. در این میان گروهی از ناظران مدعی اند یکی از دلایلی که ایران فعلا از پاسخ خودداری کرده، همسایگان عرب این کشور است.
پیش از این، زمانی ایران در پاسخ به حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگریاش در سوریه، اهدافی را در سرزمینهای اشغالی هدف بیش از 300 پرتاب (اعم از موشک و پهپاد) قرار داد، پاسخی که رویارویی بیسابقهای را میان تهران و تلآویو رقم زد و آرایش منطقه به شکلی پیچیده تغییر کرد. در یک طرف محور مقاومت از عراق تا سوریه و لبنان و انصارالله یمن در کنار ایران قرار گرفتند. اسرائیل نیز دست به دامان ایالات متحده و متحدان اروپاییاش شد، با این همه بازیگران عرب حاشیه خلیج فارس چون اردن، عربستان سعودی و امارات متحده نیز در رهگیری پرتابهها و به اشتراک گذاری اطلاعات نقش برجستهای ایفا کردند. در باب چراییاش، بسیاری بر این باورند که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به شکلی ضمنی کنار اسرائیل قرار گرفتند چرا که خواهان تشدید تنشها نبوده و نیستند.
مشرح این گزارش را در اقتصادنیوز «یارکشی عربی به سبک آمریکا / اعراب سرگردان میان ایران و اسرائیل» بخوانید.
--> اخبار مرتبط- احمدی مقدم: ایران از سر حکمت به اسرائیل واکنش نشان می دهد
- تاکتیک دستگاه دیپلماسی برای مهار تل آویو چیست؟
- نظر مقام آمریکایی درباره توافق آتشبس غزه
- علی باقری: حق ایران برای پاسخ به ترور اسماعیل هنیه محفوظ است
- پنتاگون: برای هرگونه حمله احتمالی ایران آمادهایم
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.