تنها 4 سال فرصت برای فرار از تله جمعیتی داریم / خروج ایران از لیست کشورهای جوان در سال 96
وافی، استاد حوزه و دانشگاه و کنشگر حوزه جمعیت گفت: ایران تا سال 1405 در یک تله جمعیتی گیر می افتد و تنها چهار سال برای خروج از این شرایط زمان داریم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا حجت الاسلام وافی در نشست تخصصی فعالان حوزه جمعیت با بیان اینکه در حوزه جمعیت مسئولان واقعیت ها را بیان نمی کنند، اظهار داشت: جامعه باید با واقعیت های موجود مواجه شود تا بتواند برای این موضوع مهم اقدامی انجام دهد.
وی عنوان کرد: موضوع جمعیت و فرزندآوری جزو موضوعاتی که هزار سال پیش در مورد آن صحبت شده و ائمه ما راهکار دادند و پرونده آن بسته شده بنابراین موضوعی نیست که هر روز بخواهیم در مورد آن صحبت و برنامه ریزی کنیم.
وافی ادامه داد: اگر در کل کشور در حوزه جمعیت 50 نفر به عنوان فعال جمعیت پای کار باشند، کار تمام است و دغدغه های موجود در این زمینه از بین خواهد رفت.
وی بیان کرد: برای دشمن مسئله جمعیت کشور ما صدها برابر موضوع انرژی هسته ای دارای اهمیت است.
این فعال اجتماعی عنوان کرد: برخی آمار سازیها حتی بر رنگ لباس مدارس نیز تاثیر گذاشته است و حتی در کشورهایی نظیر آمریکا، تغییر قوانین، روند زندگی و سبک زندگی مردم را تغییر داده است.
وافی ادامه داد: برخی ایسمها از جمله فمنیست، بنیان خانواده را به شدت تحت تاثیر قرار داده و جایگاه زنان را تزلزل داده است.
وی افزود: فمنیستها در مقطعی، فرزندآوری را ظلم را به زن می دانستند و اتفاقات مهمی را در کشورهای مختلف جهان رقم زدند.
وافی همچنین با اشاره به اثر تصویب برخی قوانین در کشوری نظیر آمریکا بر سبک زندگی مردم عنوان کرد: افزایش 40 درصدی طلاق در این کشور خانواده و ازدواج را به نوعی دچار اختلال جدی کرد.
وی ادامه داد: موج طلاق در کشور ما آغاز شده و اگر چاره اندیشی نشود، تا 15 سال دیگر این موج به اوج خواهد رسید.
وافی با بیان اینکه نهادی در آمریکا تشکیل شد تا فرزندآوری را در آمریکا ترویج و در ایران مهار کند، افزود: 390 نفر از کشور ما نیز به خارج از کشور رفتند و در این زمینه آموزش دیدند که تعدادی از آنها وزرای دولتهای مختلف گذشته بوده اند.
کنشگر حوزه جمعیت با اشاره به برخی سیاست های غلط گذشته در دهه 70 اظهار داشت: در مصر تعهد دادند که نرخ زاد و ولد در کشورمان را به صفر برسانیم و تنها ایران و چهار کشور دیگر آن را امضا کردند.
وافی یادآور شد: ایرانی ها 73 ساله چین ها و مسیر 53 ساله آلمانی ها را در هفت سال طی کردند و همین امر سبب شد که این اتفاق را در ایران معجزه ایرانی بدانند.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب به کثرت جمعیت تاکید دارند و معتقدند هر کاری برای کنترل جمعیت انجام می شود، بعد از 150 میلیون نفر باید انجام شود، افزود: رهبر انقلاب، مسئولان کشور و حتی خودشان را در اشتباه کنترل جمعیت مقصر دانستند و این سخنان نشان از عمق اهمیت موضوع جمعیت دارد.
وافی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب سال 93 به سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه های علمیه و بسیاری نهادهای دیگر 14 دستورالعمل در این زمینه دادند، تصریح کرد: این دستگاه ها کوچکترین واکنشی به این موضوع نشان ندادند با وجود اینکه این دستورات لازم الاجرا بود.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: از سال 1379 تا 1400 حدود 450 درصد سقوط زاد و ولد داشتیم و نتیجه آن این است که در آبان 85 حدود 24 جوان داشتیم، پنج سال بعد به 23 میلیون رسید، در سال 95 به 20 میلیون و در 1400 به 14 میلیون و 100 هزار جوان رسید.
وافی تصریح کرد: در کشور 41 میلیون زن در کشور داریم که 63 درصد آن خانم های دهه 30 تا 60 هستند و در سال 1405 تقریبا 63 درصد جمعیت زنان موجود در کشور دیگر قدرت بارور شدن ندارند و 37 درصد از دختران دهه 70 و 80 می مانند که یک پنجم آنها نابارور اولیه و یک پنجم ناباور ثانویه هستند.
وی ادامه داد: کلا سه پنجم جمعیت 41 میلیون نفری زنان در کشور ما فرزنددار می شوند به عبارتی در سال 1405 کشور ما در یک تله جمعیتی گیر می افتد و به یازدهمین کشور پیر دنیا تبدیل می شویم.
وافی اظهار داشت: ما در سال 96 از لیست کشورهای جوان خارج شدیم و 1420 سومین کشور پیر جهان خواهیم شد.
وی با بیان اینکه اکنون در بین کشورهای میانسال قرار داریم، عنوان کرد: ما فقط 4.5 سال فرصت داریم تا در تله جمعیتی نیفتیم.
وافی با بیان اینکه بسیاری از خانواده ها مشکلات گرانی و نبود پوشک و... را مطرح می کنند، افزود: آیا ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان و... نمی توانند یک کارخانه تولید پوشاک افتتاح کنند؟
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند، خطر کاهش جمعیت از هر خطری بزرگتر است، بیان کرد: ایشان مدام تاکید دارند که مراقب باشیم اشتباهی که قبلا اتفاق افتاده را ادامه ندهیم.
انتهای پیام /