تهاتر 108 میلیون یورو مطالبات نیروگاهی با بدهی های غیربرقی
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، پروژههای متعددی در بخش تولید برق کشور دچار عقبماندگی چندین ساله شده از جمله این پروژهها می توان به بخش بخار نیروگاه های سیکل ترکیبی چابهار، ارومیه، سبلان، زنجان، رودشور و کاشان اشاره کرد.
عقبماندگی در تکمیل و بهره برداری پروژههای تأمین برق، یکی از دلایل ویژه کمبود در بخش تولید و بروز خاموشی های تابستان امسال و احتمالا سنوات آینده خواهد بود.
مقرر شده بود واحد نخست بخش بخار نیروگاه های چابهار و زنجان و واحد دوم بخش بخار نیروگاه های اردبیل و ارومیه تا پایان خردادماه سال 1400 وارد مدار بهره برداری شده و ظرفیت تولید برق را 640 مگاوات افزایش دهد.
بررسی های تسنیم نشان می دهد که این واحدهای 160 مگاواتی در نیروگاه های چابهار، اردبیل، ارومیه و زنجان، سرنوشتی مشابه واحد 160 مگاواتی بخش بخار نیروگاه خرم آباد داشته؛ یعنی درحالی که هزینههای لازم برای اجرای این واحد تأمین شده بود، تأخیر در اجرای این پروژه ها سوال برانگیز است.
این وضعیت زمانی ابهام آمیزتر می شود که منابع مالی مضاعفی که می توانست به این نیروگاه ها تزریق شود، با یک تصمیم عجیب مدیریتی به منظور تهاتر بدهیها اختصاص یافته؛ در واقع با توجه به مالکیت شرکت طرح هرمزال (آلومینیوم المهدی) توسط شرکت مپنا و عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات از طرف شرکت مورد نظر، بانک مرکزی نسبت به تهاتر بخشی از بدهی شرکت مپنا ناشی از ارز حاصل از صادرات با مطالبات این شرکت از محل بدهی صندوق توسعه ملی مرتبط با احداث پروژه های صنعت برق به میزان 108 میلیون یورو موافقت نموده است. به عبارتی منابعی که باید صرف پروژه های تأمین برق جهت تکمیل و بهره برداری می شد، قرار است صرف تسویه بدهیها در پروژهای غیربرقی شود.
همانطور که در نامه بالا مشخص است، مدیرعامل گروه مپنا درخواست تهاتر مطالبات 7 نیروگاه را با بدهیهای طرح هرمزال که طرحی غیربرقی و مربوط به صنعت آلومینیوم است، به میزان 108 میلیون یورو به مدیرعامل بانک صنعت و معدن در تاریخ بیست و ششم خردادماه ارائه کرده است.