تهدیدی که به فرصت تبدیل شد / امنیت و اشتغال ماحصل انقلاب حاج قاسم در جنوب کرمان
یکی از مهمترین عملیات های داخلی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی مصاف با 400 نفر از اشرار جنوب شرق کشور است که بدون خونریزی سلاح را از اشرار گرفت و به آنها امان نامه و زمین کشاورزی داد و در واقع امنیت و اشتغال پایدار را در منطقه برقرار کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از رودبارجنوب، نام شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی بهواسطه سالها فعالیت در نیروی قدس سپاه، نامی بینالمللی است و بسیاری او را ژنرالی میدانستند که قدرتی فراملی و فرامنطقهای داشت و میتوانست گرههای نظامی و استراتژیک موجود در کشورهای منطقه را با زیرکی و شجاعت باز کند. اما سردار سلیمانی جدا از وجهه بینالمللی که داشت، یک فرمانده ایرانی توانمند بود و پیش از اینکه به فکر سروسامان دادن اوضاع آنطرف مرزها باشد، در عملیات مختلفی در داخل ایران به عنوان فرمانده حاضر بود و کارهای بزرگی از خود به یادگار گذاشت. یکی از مهمترین عملیاتهای داخلی سردار سلیمانی به اوایل دهه هفتاد مربوط میشود، زمانی که او فرمانده لشکر 41 ثارالله بود و طی حکمی باید به مصاف اشرار مسلح جنوب شرق کشور میرفت، اشراری که در منطقهای میان سه استان کرمان، هرمزگان و فارس به نام آورتین حضور داشتند و به انواع و اقسام شرارتها مثل قاچاق مواد مخدر، قاچاق اسلحه، آدمربایی و قتل دست میزدند. حاج قاسم سلیمانی که آن زمان هنوز به چهل سالگی هم نرسیده بود، بهواسطه کرمانی بودن و آشنا بودن به سبک زندگی و زبان مردم منطقه جنوبشرق کشور، برای این عملیات نظامی انتخاب شد و توانست در نهایت تمام این اشرار را مجاب کند که سلاحهایشان را تحویل بدهند و به زندگی عادی خود بازگردند. او با وجود اینکه میتوانست با نیروهای نظامی و تجهیزاتی که در اختیار دارد، به این گروههای مسلح حمله و کل منطقه را پاکسازی کند، اما تصمیم گرفت با کدخدامنشی موضوع را فیصله دهد. 5 کیلومتری را که از مرکز شهرستان رودبارجنوب به سمت شمال این شهرستان حرکت کنید به شهرکی می رسید که بر روی تابلوی آن حک شده است قاسم آباد، آری حاج قاسم با دادن امان نامه به اشرار منطقه جنوب کرمان امنیت و اشتغال پایدار تهدید را به فرصت تبدیل کرد و مردم هم به پاس این انقلاب بزرگ نام شهرک را قاسم آباد نهادند.
اهدای 8 حلقه چاه و موتور پمپ کشاورزی و 800 هکتار زمین به اهالی قاسم آباد دادخداد جاویدان ریش سفید طایفه رئیسی جاویدان و از بزرگان شهرک قاسم آباد در این رابطه به خبرنگار راه آرمان گفت: در دهه 70 زندگی مردم جنوبشرق با اسلحه و شرارت عجین شده بود و مکان ثابت و مشخصی برای زندگی نداشتیم در واقع در منطقه کوهستانی کوهشاه با کمترین امکانات زندگی می کردیم. این شهروند رودباری تصریح کرد: سردار سلیمانی برای پایان دادن به اوضاع نا امنی در جنوبشرق با بزرگان منطقه وارد مذاکره شد و در فرمانداری جیرفت جلسه ای با حضور سران طوایف و ریشسفیدان منطقه برگزار کرد و در این جلسه با همه اتمام حجت کرد. راوی انقلاب حاج قاسم در جنوب کرمان گفت: شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در جلسه سران طوایف با اعلام این موضوع که دیگر کاسه صبر نظام لبریز شده است، از طایفههای تأثیرگذار منطقه خواست که اختلافات را کنار بگذارند و همه کسانی را که از راههای خلاف کسب درآمد میکردند به تسلیم شدن دعوت کرد و خودش هم ضمانت کرد که اماننامهای در اختیار همه اشرار قرار داد که اگر سلاحهایشان را تحویل دهند و تسلیم جمهوری اسلامی شوند، نظام نیز با رأفت با آنها رفتار میکند و زمین کشاورزی و خانه در اختیارشان قرار میدهد تا مسیر زندگیشان تغییر کند. وی با بیان اینکه اشرار آنزمان منطقه با درایت حاج قاسم اکنون همگی کشاورز هستند، افزود: پس از تحویل دادن سلاح و دادن امان نامه، سردار سلیمانی اهالی طایفه را به روستایی به نام تاج آباد آورد و در آنجا اسکان داد روستایی که ساکنین جدیدش به خاطر علاقه ای که به سردار سلیمانی داشتیم، نام قاسم آباد را بر آن نهادیم تا تاج آباد گذشته به قاسم آباد تغییر نام دهد و خدمتی که سردار دلها به ما کرد هیچگاه فراموش نشود. وی ادامه داد: حاج قاسم ناجی نسل حال و آینده ما شد و با درایت خاص این شهید اکنون مردم ما نزدیک به 27 سال است که دارای زندگی سالم و همراه با آرامش هستند. دادخدا جاویدان گفت: 8 حلقه چاه و موتور پمپ کشاورزی و 800 هکتار زمین کشاورزی در اختیار مردم قرار گرفت و به هر 18 خانوار یک موتور پمپ اختصاص یافت که همگی مشغول کار کشاورزی هستند در واقع با این کار امنیت و اشتغال پایدار را به ما هدیه داد و تا سالیان سال ما قدر دان این انقلاب شهید سپهبد قاسم سلیمانی هستیم. وی افزود: اهالی قاسم آباد فرزندانش تحصیلکرده اند و بیش از 100 نفر از جوانان دارای مدارک لیسانس و فوق لیسانس می باشند. گفتنی است، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به ازای تحویل سلاح و دادن امان نامه در مجموع 214 حلقه چاه و نزدیک به 14 هزار هکتار زمین کشاورزی در اختیار مردم روستاهای تکل حسن 1و2، پنگ، چاه بید، گلدشت، عباس آباد 1و2، قاسم آباد، چاه حسن و میاندران نیز در اختیار آنها قرار داد و یکی از به یادماندنی ترین اقدامات اقتصادی و اجتماعی تاریخ ایران است.