سه‌شنبه 17 مهر 1403

تهرانی‌ها در صدر مهاجرین به کرج / 17 درصد پایتخت فرسوده است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تهرانی‌ها در صدر مهاجرین به کرج / 17 درصد پایتخت فرسوده است

شهردار تهران گفت: مطابق آمایش‌های صورت گرفته سال 1400، بیشترین آمار مهاجران به کرج از تهران بوده‌است

شهردار تهران گفت: مطابق آمایش‌های صورت گرفته سال 1400، بیشترین آمار مهاجران به کرج از تهران بوده‌است

به گزارش خبرگزاری مهر، عصر سه شنبه 30 خرداد 1402، مراسم برگزاری امضای تفاهم‌نامه میان شهرداری تهران و دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با حضور معاونان و مدیران دو دستگاه برگزار شد.

علیرضا زاکانی، شهردار پایتخت در ابتدای این مراسم گفت: تهران از 237 سال قبل تا کنون هیچ الگوی مشخصی برای توسعه و رشد شهری نداشته است. به همین جهت تهران امروز با چالش‌های متعددی رو به روست؛ به نحوی که اکنون 17 درصد مساحت این شهر از فرسودگی رنج می‌برد.

وی افزود: هر اتفاقی که در تهران رخ می‌دهد به سرعت به عنوان یک الگو کارکردی در سایر شهرهای کشور نیز تسری پیدا می‌کند، به همین جهت در صورت عملکرد مناسب می‌توانیم تهران را به عنوان نماد کارآمدی کشور معرفی کنیم

زاکانی با اشاره به مشکلات پایتخت گفت: تهران با برهم‌انباشتگی مشکلات روبه‌روست. علاوه بر این ما از گذشته فرسودگی و کمبود امکانات را نیز به ارث برده‌ایم به عنوان مثال مطابق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته باید اکنون 11 هزار دستگاه اتوبوس در تهران فعال بود اما اکنون ناوگان حمل‌ونقل عمومی تهران تنها 1860 اتوبوس دارد.

وی تاکید کرد: بر همین اساس مطابق آمایش‌های صورت گرفته سال 1400، بیشترین آمار مهاجران به کرج از تهران بوده‌است. برای حل این مشکلات باید از تمامی ظرفیت دستگاه‌های مختلف استفاده کنیم و برای حل آن باید به سراغ راه‌حل‌هایی چند بعدی برویم تا با یک راهکار بسته‌ای از مشکلات حل شود.

شهردار تهران ادامه داد: برای مدیریت شهری پایتخت 4 رویکرد تحولی داریم؛ نخست تحول درون زا که در این تحول به دنبال آن هستیم تا شهرداری از یک نهاد خدماتی صرف به نهاد خدمت‌گذار اجتماعی تبدیل شود. دوم تحول سخت‌افزاری که در پیشبرد آن مجموعه دانشگاهی بیش از هر نهادی می‌توانند به ما کمک کنند. هدف ما در این بخش زیست‌پذیرتر کردن شهر و رساندن تهران به یک شهر الگو تا افق 1410 است.

وی تاکید کرد: در همین رابطه تلاش می‌کنیم بسیاری از عقب‌ماندگی‌های شهر را جبران کنیم. به عنوان مثال برای مدیریت آب‌های سطحی در تهران باید حدود 170 کیلومتر شبکه آب‌های زیرزمینی تا سال 1420 ایجاد شود اما ما به دنبال این هستیم خیلی زودتر و تا سال 1410 شبکه را تکمیل کنیم.

زاکانی افزود: در جبران عقب‌ماندگی‌ها عملکرد شهرداری تهران رو به جلو بوده‌است به عنوان مثال در زمینه حمل‌ونقل عمومی مطابق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته امسال 22 کیلومتر خط مترو با 13 ایستگاه افتتاح خواهد شد. یا در زمینه بهسازی خیابان‌ها در شش ماه اول امسال - با افزایش ظرفیت تولید - یک میلیون و دویست هزار تن آسفالت در معابر ریخته خواهد شد. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که سال گذشته تنها 750 هزار تن آسفالت در تهران استفاده شده‌است.

وی ادامه داد: تحول نرم سومین رویکرد تحولی ما در شهرداری تهران است که در نتیجه آن می‌خواهیم اداره شهر را به دست شهروندان بسپاریم، در همین رابطه سال گذشته طرح «من شهردارم» با مشارکت 350 هزار نفر برگزار و در نتیجه آن اجرایی شدن 1460 پروژه به ارزش 4 هزار میلیارد تومان توسط شهروندان تهرانی اولویت بندی شد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تحول فناورانه آخرین رویکرد تحولی ما در تهران است. برای پیشبرد این تحول و هوشمند کردن تهران اخیراً تشکیل سازمان فناوری‌های نوین در شهرداری نیز به تصویب رسید. در همین مورد 9 کلان پروژه نیز طراحی شده‌است.

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بناست پارک ولایت به مساحت 200 هکتار تبدیل به شهرک فناوری تهران شود و به احتمال زیاد در این هفته نیز مجوز فعالیت شهرک توسط وزارت علوم صادر خواهد شد. از طرفی با تغییر کاربری، مجموعه‌هایی چون پادگان جنگ افزارسازی نیز تبدیل به مرکز نوآوری و فناوری در تهران می‌شود.