توافق خارطوم و واشنگتن بر سر خروج سودان از «لیست حامیان تروریسم»
تهران - ایرنا - دولت انتقالی سودان اعلام کرد که با دولت آمریکا توافق کرده که در ازای پرداخت 330 میلیون دلار غرامت به خانواده های قربانیان دو انفجار سفارتخانه های آمریکا در نایروبی و دارالسلام در سال 1998 میلادی، سودان از لیست آمریکایی «حامیان تروریسم» خارج شود.
به گزارش ایرنا، «فیصل محمد صالح» وزیر اطلاع رسانی سودان پنجشنبه شب در گفت وگو با شبکه «سی ان ان» ضمن اعلام این مطلب افزود: توافق یاد شده یعنی حذف نام سودان از فهرست حامیان تروریسم مشروط به پرداخت مبلغ یاد شده از سوی خارطوم است.
فیصل خاطرنشان کرد: با دولت آمریکا همچنین توافق به عمل آمد تا کنگره این کشور با صدور قانونی مانع از مطرح شدن چنین مسائلی علیه سودان در آینده در دادگاه های آمریکا شود.
وزیر اطلاع رسانی سودان ادامه داد: مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا که سه شنبه گذشته از خارطوم دیدن کرد، به مقامات سودانی تاکید کرد که حذف سودان از فهرست حامیان تروریسم فورا پس از پرداخت مبلغ یاد شده صورت خواهد گرفت.
از سوی دیگر وزارت خارجه سودان دیروز (پنجشنبه) با صدور بیانیه ای از نزدیک بودن زمان دستیابی به «یک راه حل قابل قبول» با خانواده های قربانیان انفجار سفارتخانه واشنگتن در «کنیا» و «تانزانیا» سخن به میان آورد.
همزمان با هشتمین سالروز ورود نیروهای آمریکایی به عربستان در اوت 1998 انفجارهایی در دو سفارت خانه واشنگتن در دارالسلام و نایروبی به وقوع پیوست که در اثر آن صدها نفر جان خود را از دست دادند.
دادگاه عالی آمریکا در ماه می گذشته حکمی در خصوص لزوم پرداخت مبلغ یاد شده از سوی خارطوم متهم به همدستی در انفجارهای یاد شده صادر کرد. سودان بر اساس این حکم باید به 224 خانواده غرامت مالی پرداخت کند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اکتبر 2017 تحریم های اقتصادی اعمال شده علیه سودان از سال 1997 را لغو کرد اما نام این کشور را از فهرست حامیان تروریسم درج شده از سال 1993 را حذف نکرد.
به دنبال سقوط عمر البشیر رییس جمهوری پیشین سودان، دولت انتقالی این کشور تلاش زیادی می کند تا روابط سودان با غرب را بهبود بخشد.
گفته می شود، سودان یکی دیگر از کشورهای عربی است که با فشار آمریکا به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.
1487
*س_برچسبها_س*