توفانهای حارهای به ایران میرسد؟ اقدامات ایران در برابر توفان شاهین
رئیس سازمان هواشناسی گفت: افزایش رخداد پدیدههای حدی به دنبال تغییر اقلیم موجب بارشها و وقوع سیل بی سابقه در پاکستان شد و بیش از 20 استان ایران نیز تحت تاثیر این پدیده قرار گرفت. توفانهای حارهای به ایران می رسد؟ رئیس سازمان هواشناسی گفت: افزایش رخداد پدیدههای حدی به دنبال تغییر اقلیم موجب بارشها و وقوع سیل بی سابقه در پاکستان شد و بیش از 20 استان ایران نیز تحت تاثیر این پدیده قرار...
توفانهای حارهای به ایران می رسد؟ رئیس سازمان هواشناسی گفت: افزایش رخداد پدیدههای حدی به دنبال تغییر اقلیم موجب بارشها و وقوع سیل بی سابقه در پاکستان شد و بیش از 20 استان ایران نیز تحت تاثیر این پدیده قرار گرفت.
سحر تاجبخش در کنفرانس بینالمللی طوفانهای گرمسیری اقیانوس هند با اشاره به اینکه ایران به طور گسترده تحت تاثیر توفانهای حارهای نیست، اظهار کرد: به دلیل تغییر اقلیم و افزایش وقوع این طوفانها در منطقه دریای عمان، کشورهایی مثل ایران هم که در سواحل اقیانوسها قرار ندارند، تحت تاثیر مخاطرات آن قرار میگیرند و این موضوع ضرورت همکاریهای منطقهای برای صدور هشدارهای بههنگام را نشان میدهد.
وی ادامه داد: در سال 2022 میلادی افزایش دمای هوا و افزایش دمای خاک و افزایش رخداد بارشهای حدی به ویژه در مناطق حارهای از جمله این آثار و تغییرات است.
تاجبخش اظهار کرد: سال 2023 سومین سال پیاپی بود که دمای کمتر از میانگین را در اقیانوسها داشتیم و به نطر میرسد سال 2023 رکورد گرمترین سال کره زمین را از زمان انقلاب صنعتی ثبت کند که اثرات مختلفی از جمله آتش سوزی جنگلها را به دنبال داشته است.
رییس سازمان هواشناسی توضیح داد: افرایش رخداد پدیدههای حدی در منطقه آسیا نیز بسیار رخ داده و سال گذشته بارش شدید پی در پی و سیل بی سابقه را در فصل مانسون در پاکستان داشتیم که بیش از 20 استان ایران نیز درگیر این پدیده شد و این موضوع بیسابقه بود.
وی تاکید کرد: بعد از اروپا، آسیا بیشترین تاثیر را از این افزایش دما و تغییرات اقلیمی پذیرفته است و کاهش بارش در طول 50 سال گذشته باعث شده به سمت خشکی بیشتر حرکت کنیم و این موضوع بر منابع آب زیرزمینی کشور ما تاثیر گذاشته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: پیشبینیهای هیئت بینالدول تغییر اقلیم بر اساس سناریوهای تعریف شده در این هیئت نشان میدهد روند افزایش دما و کاهش PH یا افزایش خاصیت اسیدی اقیانوسها و روند افزایش تراز اقیانوسها رو به گسترش خواهد بود.
وی افزود: کاهش وسعت یخهای منطقه قطب شمال از دیگر مواردی است که در سناریوها نشان داده میشود، بسیاری از گیاهان و اکوسیستمهای اقیانوسها تحت تاثیر این شرایط قرار میگیرند و این موضوع در سناریوهای ICCP مورد تاکید قرار گرفته است.
تاجبخش با بیان اینکه از دیگر مهمترین پیامدهای تغییر اقلیم، افزایش رخداد پدیدههای حدی است، افزود: توفانهای حارهای از جمله مخاطراتی است که به دنبال تغییر اقلیم و روند افزایش دما رخ میدهد.
وی با بیان اینکه رطوبت و گرمای دریافتی از اقیانوس هند از عوامل تشدید کننده توفانهای گرمسیری است، افزود: در سال 2007، 3 الی 4 توفان گرمسیری رخ داد که به دریای عمان هم ورود کرد. از این میان، توفان گونو قویترین توفان گرمسیری بود که کشور ما را تحت تاثیر قرار داد و موجب بارشها در جنوب کشور ما شد.
رییس سازمان هواشناسی گفت: توفان پت و توفان شاهین در سال 2021 از دیگر توفانهایی بود که بر کشور عمان و همینطور کشور ایران تاثیر گذاشت.
طوفان حارهای چیست؟
طوفان حارهای بیشتر در منطقه خاصی از نواحی استوا ایجاد میشوند. این طوفانها انرژی خود را از آب دریا میگیرند. در زمان شکلگیری آن نیز منطقهای کم فشار ایجاد میشود.
حاره در لغت به گرم، سوزان و گرمسیری معنا شده است. منطقه حاره یا محترقه یکی از مناطق پنجگانه زمین است که دارای آب و هوای گرم و مرطوب است.
در کل 30 طوفان حارهای ایران را در سواحل جنوبی تحت تاثیر قرار داده است. این طوفانها از سالهای 1871 تا 2014 میلادی اتفاق افتاده اند.
پایش هواشناسی در دریاهای پیرامون
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره فعالیتهای سازمان هواشناسی در این حوزه توضیح داد: پایش هواشناسی در دریاهای پیرامون توسط بویههای دریایی و ایستگاههای ساحلی انجام میشود و البته ضرورت تکمیل شبکه دیدهبانی در این حوزه بسیار ضروری است.
تاجبخش با بیان اینکه در زمان حاضر 6 بویه دریایی، 18 ایستگاه ساحلی و 3 رادار در دریاهای شمال و جنوب وجود دارد، در این خصوص نیاز است در دریای عمان رادار هواشناسی نصب و راهاندازی شود.
وی افزود: در حوزه پیشبینی اطلاعاتی در خصوص امواج دریا، ارتفاع موج و وزش بادهای و همچنین بولتنهای دریایی و هشدارهای دریایی تولید میشود و به حوزه شیلات هم خدماتی در این خصوص ارائه میشود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با تاکید بر ضرورت همکاریهای بینالمللی این سازمان گفت: در موضوع تغییر اقلیم کشورها میتوانند با کنترل تولید گازهای گلخانهای از اقیانوسها بیشتر حفاظت کنند تا این افزایش دمای یک تا 1.2 درجه کنترل شود چراکه اگر این افزایش دما ادامه یابد و تشدید شود، پیامدهای غیر قابل جبرانی را به همراه خواهد داشت.
تاجبخش، استفاده از ظرفیتهای انرژیهای تجدید پذیر و کاهش استفاده از سوختهای فسیلی را از مهمترین راهکارهای مقابله با تداوم روند تغییر اقلیم دانست و گفت: باید کمیتهای مشابه آنچه در دریای خزر ایجاد شده برای کشورهای متاثر از شرایط جوی اقیانوس هند و تغییرات آن نیز تشکیل شود تا بتوانیم عملکرد بهتری در پایش و پیشبینی بهینه شرایط جو داشته باشیم.
هم اکنون دیگران می خوانند-
فال شمع امروز سه شنبه 18 مهر 1402 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان
-
خبر خوش برای بازنشستگان / اعلام زمان همسان سازی
-
تجاوز مرد جوان به دختر کاراته باز | شوهرخواهرم باید اعدام شود
-
یکروزه شناسنامهتان را تعویض کنید / اعلام مهلت تعویض + مدارک
-
فوری / تهدید حمله به یک پرواز از تهران / فرودگاه هامبورگ تعطیل شد + جزییات
-
مرگ یک دانش آموز دختر در ایذه / واکنش آموزش و پرورش
-
تغییر بزرگ در سهمیه بندی بنزین / سهمیه بنزین این خودروهای شخصی قطع میشود