تولید اولین مچبند نجات غریق توسط جوان نخبه کرمانی
یک جوان کرمانی با تحقق شعار ما می توانیم موفق به تولید اولین مچ بند نجات غریق در کشور شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان، افشین سالاری یکی از هزاران جوانان نخبه ایران زمین است که با اجرایی کردن ایده ای متفاوت، کسب و کاری نوین راه اندازی کرده است.
تولید اولین مچ بند نجات غریق توسط جوان نخبه کرمانی
مدیر عامل شرکت لوتوس ساحل آریا در ارتباط با محصول تولیدی خود به خبرنگار ما گفت: شرکت ما تحت عنوان واحد دلفی در پارک علم و فناوری کرمان در حال فعالیت است و قطعه ای با نام مچ بند غریق نجات را تولید کرده ایم.
وی افزود: با توجه به اینکه سیستم های ایمنی در هر صنعتی نقش مهمی را ایفا می کنند، متاسفانه در صنعت دریا نوردی و ورزش های آبی با توجه به شمار بالای علاقه مندان، به ایمنی چندان اهمیتی داده نمی شود از این رو با ورود به این عرصه تصمیم به تولید ابزاری گرفتیم که بتواند به بالا بردن ایمنی در این حوزه کمک کند.
سالاری بیان کرد: بر اساس آمار متاسفانه از سال 85 تا سال 97 تعداد 20 هزار و 235 نفر از هموطنان ما به واسطه غرق شدن جان خود را از دست دادند، این آمار در 8 ماهه نخست سال جاری بالغ بر فوت هزار و 13 نفر است.
این جوان نخبه کرمانی ابراز کرد: با توجه به آمار مرگ و میر بالا در اثر غرق شدن افراد تصمیم گرفتیم به این صنعت ورود کرده و اقدامی در جهت تامین ایمنی آن انجام دهیم.
عدم وجود سیستم های ایمنی نجات شخصی عامل افزایش تعداد مغروقین
وی یادآور شد: همه ساله دولت میلیاردها تومان صرف پایین آوردن آمار فوت شدگان بر اثر غرق شدگی می کند و فدراسیون غریق نجات درگیر این موضوع است اما تنها دلیلی که نتوانستند این آمار را پایین آورند عدم وجود سیستم های ایمنی نجات شخصی در کشور است.
سالاری مطرح کرد: تنها سیستم نجات شخصی که اکنون در حال استفاده در کشور است، جلیقه های نجات هستند که به واسطه حجم بالا و محدودیتی که برای شناگران ایجاد می کنند، چندان مورد استقبال قرار نمی گیرند.
مدیر عامل شرکت لوتوس ساحل آریا ادامه داد: در این شرکت ما دستگاهی تولید کردیم که علاوه بر شخصی بودن، به راحتی قابل حمل است، کاربری و سرعت عمل بالایی دارد.
وی تصریح کرد: در مدل هوشمند این دستگاه که بیشتر در حوزه های دریانوردی، سازمان های نیروهای دریایی مورد استفاده قرار می گیرد، دارای سیستم ردیابی لحظه ای است، در صورتی که شناگر دچار مشکل شود سریعا دستگاه به صورت خودکار موقعیت را به اپراتور ارسال کرده و اعلام پیام اضطراری می کند.
سالاری خاطرنشان کرد: هدف ما از ساخت این دستگاه کاهش آمار مغروقین، کمک به تولید ملی و اشتغال است و امیدواریم بتوانیم با اجرای این طرح در حد توان خود کمکی به ملت ایران کنیم و به نقطه ای برسیم که ایران دارای امن ترین ساحل های جهان باشد.
ارتقا ایمنی صنعت دریانوردی به دنبال تولید مچ بند غریق نجات
این جوان نخبه کرمانی در ارتباط با ایده این طرح گفت: در راه اندازی صنایع دو گروه وجود دارند گروه اول با دیدگاه خوش بینانه اقدام به راه اندازی آن صنعت می کنند و دسته بد بین ایرادات صنعت را مشاهده و برطرف می کنند، ما از دیدگاه بد بینانه به این صنعت نگاه کردیم و با تولید این دستگاه تلاش کردیم ایمنی این صنعت را ارتقا بخشیم.
وی در خصوص ساز و کار این مچ بند تصریح کرد: این دستگاه با حجم بسیار و وزن کمی بر روی مچ بسته می شود، در زمان شرایط اضطراری مدل ساده این مچ بند که بیشتر برای استخرها و پارک های آبی مورد استفاده قرار می گیرد، فرد با کشیدن ضامن آن را فعال می کند.
سالاری افزود: در مدل ساده با کشیدن ضامن گاز از طریق یک کاتریج CO2 وارد کیسه هوا می شود و فرد را به سمت سطح آب هدایت می کند، مدل ساده این دستگاه قادر به تحمل 140 کیلوگرم است.
مدیر عامل شرکت لوتوس ساحل آریا عنوان کرد: در مدل هوشمند این مچ بند علاوه بر سیستم ردیاب، مجهز به سیستم فلشر (برای امدادرسانی به حادثه دیدگان در شب) نیز است.
وی یادآور شد: زمانی که ایده اولیه این طرح به ذهن ما رسید، نمونه سازی اولیه و طراحی این ایده به واسطه کمک پارک علم و فناوری صورت گرفت، بهترین کارشناسان و ناظران این پارک در اختیار ما قرار گرفتند.
سالاری گفت: کمک کارشناسان سبب ارتقا طرح پیشنهادی و بالا بردن کیفیت محصول شد و در نهایتا توانستیم محصولی در خور شأن خانواده های ایرانی تولید کرده و به جهانیان ثابت کردیم که توانایی تولید محصولاتی با قابلیتی بالاتر از تولیدات آن ها را داریم.
این جوان نخبه کرمانی در خصوص تسهیلات مالی تعلق گرفته به این شرکت مطرح کرد: در مرحله پیش رشد پارک ایده فوق مورد بررسی قرار گرفت و قابلیت تجاری سازی آن تائید شد، در این مرحله 6 میلیون تومان اعتبار به شرکت داده شد.
وی ادامه داد: در مرحله رشد نیز 15 میلیون تومان اعتبار دریافت شد اما بیشتر سرمایه این طرح از سرمایه شخصی شرکت بوده و امیدواریم در آینده برای محصولات بعدی کمک های بیشتری دریافت کنیم.
افتتاح خط تولید مچ بند نجات غریق تا پایان بهمن ماه
سالاری از افتتاح خط تولید این محصول در پایان بهمن ماه خبر داد و ابراز کرد: این خط تولید با ظرفیت 3 هزار دستگاه در ماه آغاز به کار می کند و در صورت استقبال مسئولان و مردم توانایی تولید 10 هزار دستگاه در ماه را نیز داریم.
مدیر عامل شرکت لوتوس ساحل آریا در ارتباط با بازار فروش این محصول در کشور گفت: با توجه به شرایط جغرافیایی ایران و وجود دریاچه خزر، خلیج فارس و رود کارون عمده فروش این محصول در این مناطق خواهد بود البته زمینه صادرت این محصول به سایر کشورها نیز فراهم شده است.
وی در خصوص میزان اشتغال زایی این طرح تصریح کرد: با توجه به ظرفیت تولید 3 هزار دستگاه در ماه اکنون 5 نفر به صورت مستقیم و 15 نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار شدند.
سالاری افزود: قیمت اولیه این محصول 438 هزار تومان است، بهای تمام شده این محصول 370 هزار تومان است که با در نظر گرفتن سود قانونی 20 درصد 438 هزار تومان ارائه می شود البته در کنار آن خدماتی همچون 2 سال گارانتی پس از فروش، بیمه بودن محصول ارائه می شود.
مدیر عامل شرکت لوتوس ساحل آریا یادآور شد: محصول ما دارای دو استاندارد بین المللی ICS و CE است که در صادرات کمک ویژه ای به ما می کند.
وی مطرح کرد: با توجه به اینکه تکنولوژی مربوط به دو قطعه از این محصول در ایران وجود ندارد از این رو نیازمند حمایت مسئولان برای ورود این تکنولوژی به کشور هستیم و با حمایت های مالی برای ساخت این محصول انجام دهند.
سالاری تاکید کرد: هدف از ساخت این محصول کمک به دولت و کشور است تا به واسطه آن علاوه بر کاهش هزینه ها، آمار مغروقین نیز کاهش یابد از این رو لازم است مسئولان کنار ما باشند و به تولید داخل بها دهند.
این جوان نخبه کرمانی ادامه داد: تحصیلات تخصصی من در رشته مهندسی ژنتیک است و هیچ ارتباطی به فعالیت کنونی ما در این شرکت ندارد، به جوانان توصیه می کنم هیچ گاه استعدادهای خود را دست کم نگیرند و به استعدادهای خود بها دهند.
مدیر عامل شرکت لوتوس ساحل آریا در پاسخ به جمله اخیر رئیس جمهور مبنی بر عدم توانایی اداره اقتصاد کشور بدون وابستگی به خارج گفت: ایران کشوری است که سرشار از منابع، معادن و ثروت های گوناگون است و مهم ترین نکته در حال حاضر نحوه استفاده از این منابع است.
وی بیان کرد: چرا باید مواد اولیه خود را در اختیار کشورهای دیگر قرار داده و محصول نهایی را با قیمت بیشتری خریداری کنیم وقتی که خودمان قابلیت و توانایی تولید این محصولات را داریم.
سالاری یادآور شد: چین یکی از کشورهای جهان سوم است که با پشتکار به جایگاه کنونی خود در جهان رسیده و تنها راه این پیشرفت استفاده از روش مهندسی معکوس است ما نیز می توانیم به قله های رفیع در اقتصاد جهان دست یابیم.
این جوان نخبه کرمانی در پایان تاکید کرد: محصول تولیدی شرکت ما یک نمونه آمریکایی نیز دارد که در مقایسه با آن به جرات می توان گفت که در مقابل تولید ما همچون یک اسباب بازی می ماند.
انتهای پیام /