یک‌شنبه 4 آذر 1403

تولید خودرو افزایش و قیمت کاهش یافت

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
تولید خودرو افزایش و قیمت کاهش یافت

اقتصادنیوز:«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم:

بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم. در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.

در سال 1402، اقتصادنیوز در نیم‌قرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان می‌شود.

22 شهریور 1363؛ هاشمی رفسنجانی: خط جدید اقتصادی معنایش این نیست که میدان را به سرمایه‌داران بدهیم

روز گذشته مدیران گروه‌های تولیدی و مسوولان شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی همراه با مدیران این شبکه با حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی دیدار کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هر روز بی‌شک هزاران انسان در کل مملکت تحت‌تاثیر برنامه‌های آن قرار می‌گیرند و از لحاظ فرهنگی، هیچ ارگانی به اندازه شبکه اول با مردم تماس فرهنگی ندارد. قشرهای مختلف مردم (به‌خصوص جوانان و نوجوانان که شخصیت آنها در حال شکل‌گیری است) چشمشان و گوششان به سیمای جمهوری اسلامی دوخته است.

وی افزود: شما می‌توانید کارهای شرکت گاز را در سه چهار سال اخیر برای مردم تشریح کنید. مقدار عظیمی گاز که به شوروی می‌دادیم و درآمد آن به اندازه خرجش نبود، حال در خدمت سوخت مردم شهرها و روستاها از نکا تا خراسان قرار گرفته است.

هاشمی رفسنجانی بیان کرد: اگر امام، دولت و مسوولان خواسته‌اند که بخش خصوصی فعال شود، امام از اول گفته‌اند که دولت، دولت محرومین است و این به عهده صدا و سیما است که آن را برای مردم تشریح کند. باید روشن کنند که خط جدید که امام می‌گویند معنایش این نیست که ما میدان را به سرمایه‌داران و محتکرین بدهیم و آنها نمی‌توانند از این مساله سوء‌استفاده کنند و کارهای تولیدی و توزیعی و غیره باید به دست افراد دلسوز و متعهد سپرده شود.

بنابراین هم بخش خصوصی باید فعال شود و هم محتکران و دلالان زالوصفت باید ناامید شوند و هم اینکه نباید دولت کوبیده شود و اگر احیانا بعضی از مسوولان قبلا در دولت این کار را می‌کردند، دیگر نمی‌توانند این کار را بکنند.

22 شهریور 1383؛ ایران: انتخاب دبیرکل اوپک از کشورهای دیگر را به رسمیت می‌شناسیم

نماینده دائم ایران در هیات عامل اوپک گفت: انتخاب سایرین را به سمت دبیرکلی اوپک به رسمیت نخواهیم شناخت.

حسین کاظم‌پور اردبیلی تصریح کرد: ایران در صورتاحراز سمت دبیرکلی اوپک، هیچ گاه منافع داخلی خود را بر تعهدات سازمانی ترجیح نخواهد داد و بر مبنای این استراتژی، راه‌حل دیگران را در انتخاب دبیرکل نخواهد پذیرفت.

وی با اشاره به اینکه مجموعه فعلی نفت خام تشکیل‌دهنده سبد موجود اوپک در بردارنده نفت خام تمام اعضا نیست، تصریح کرد: از آنجا که سبد نفتی اوپک یک شاخص در ارزیابی نوسانات و تغییرات قیمت نفت در بازارهای جهانی محسوب می‌شود. بنابراین تمام اعضا باید موضوع تغییر سبد فعلی و ایجاد سب جایگزین را مدنظر قرار دهند.

«ریو» با قیمت 8 تا 10 میلیون تومان به بازار می‌آید

مدیرعامل سازه‌گستر سایپا گفت: کیا ریو از ابتدا با 40 درصد ساخت داخل تولید می‌شود.

مهندس آریافر افزود: برای کیا ریو پیش‌بینی 40 درصد ساخت داخل در ابتدا شده و هم‌اکنون به دلیل مسائل اقتصادی و رقابت در بازار و تعرفه واردات قطعات، دیگر در شرایطی نیستیم که بخواهیم خودرو را به صورت 100 درصد مونتاژ تولید کنیم. باید حداقل 40 درصد ساخت داخل شروع کنیم تا از حداکثر کاهش تعرفه استفاده کنیم.

وی اعلام کرد: قیمت کیا ریو در حدود 8 تا 10 میلیون تومان خواهد بود.

آریافر در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه در تحقیقات انجام‌شده کیا ریو و ال90 رقیب هم عنوان شده‌اند، آیا تولید ال -90 با قیمت حدود 7 میلیون تومان طرح کیا ریو را با خطر مواجه نمی‌کند؟ گفت: من اینگونه فکر نمی‌کنم زیرا کلاس خودروی کیا ریو با ال90 متفاوتی است، ضمن آنکه اگر نتواند رقابت کند ال -90 را جایگزین آن می‌کنیم شاید کیا ریو یک عمر محدود 3 ساله داشته باشد.

22 شهریور 1393؛ تولید خودرو افزایش و قیمت کاهش یافت

بنابر آخرین آمار منتشره، تولید انواع خودرو (به‌خصوص سواری‌ها) در کشور طی سال‌جاری در مسیر رشد قرار گرفته و از آن سو قیمت‌ها نیز روندی نزولی را در بازار به خود گرفته‌اند و این نشان می‌دهد که خودروسازان با عبور از بحران، به‌تدریج در حال بازگشت به روزهای خوب خود هستند.

این در شرایطی است که به‌نظر می‌رسد با توجه به بلاتکلیفی بازار و یکسره نشدن ماجرای قیمت‌گذاری، این «رشد» چندان هم مایه خشنودی نیست و حتی به نوعی قابلیت تبدیل شدن به دغدغه برای خودروسازان را نیز دارد.

در واقع با وجود آنکه صعودی شدن تولید توانسته و می‌تواند به کاهش هزینه‌های سربار انجامیده و همچنین ضریب حفظ اشتغال را بالا ببرد، حالا پرسش اینجاست که آیا برای خودروهای تولیدی، مشتری وجود دارد؟

بازار خودرو ایران هم‌اکنون در بلاتکلیفی به سر می‌برد و قیمت‌ها آن‌قدر بالا رفته‌اند که بسیاری از مشتریان توان خرید خودرو را از دست داده و برخی هم هنوز منتظر کاهش قیمت‌ها هستند و از همین رو خودروسازان به‌راحتی قبل نمی‌توانند محصولات خود را بفروشند و تامین نقدینگی کنند.

طبق آمارهای موجود، قیمت خودروهای داخلی طی دو سال گذشته حدودا 2.5 برابر رشد کرده و حالا دیگر کف قیمت در بازار به 19 میلیون تومان رسیده، آن هم برای کم‌کیفیت‌ترین خودرو.

با توجه به اوضاع فعلی، کارشناسان معتقدند که با در نظر گرفتن سه راهکار اصلی می‌توان تعادل را بین عرضه و تقاضا برقرار کرد و اجازه نداد که «فرصت رشد تیراژ» به «تهدید فروش نرفتن خودروها» تبدیل شود؛ این راهکارها عبارتند از «کاهش قیمت»، «تقویت روش فروش لیزینگی» و «صادرات».

همچنین بخوانید