دوشنبه 5 آذر 1403

تولید خودرو در کشورمان استاندارد نیست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تولید خودرو در کشورمان استاندارد نیست

رئیس انجمن مدیران کنترل کیفیت و مسئولین صنایع فنی استان زنجان با بیان اینکه خودرو تولیدی در کشور کیفیت ندارد گفت: نباید از کالایی که کیفیت ندارد در صنعت کشور حمایت شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; علی‌رضا مینوئی امروز در نشست خبری با خبرنگاران استان، با تبریک روز ملی کیفیت اظهار داشت: انجمن در دوره‌های گذشته موفق شد دو تشکل انجمن مدیران کنترل کیفیت را با مسئولان فنی صنایع استان ادغام کند که این یک نقطه قوت است و از موازی کاری ها جلوگیری کرده است. در سایر استان ها دو جبه ایجاد شده که اثر سو در صنعت داشته است.

رئیس انجمن مدیران کنترل کیفیت و مسئولین صنایع فنی استان افزود: انجمن متشکل از 375 صنعت مختلف است و اعضای آن مدیران کنترل کیفی و مسیولان فنی هستند، از این تعداد برخی ها رسما و برخی ها افتخاری عضو انجمن شده‌اند. با این حال ما موفق شدیم برای اولین بار در کشور حلقه های کیفیت غذایی، تخصصی، پلیمر سیم و کابل و غذایی را تشکیل دهیم.

وی یاداور شد: اما صنعت ما در استان متفاوت است و در برخی صنایع ما حرف اول را در ایران می زینم، و در صنایع پلیمری، سیم و کابل و روی و حتی صنایع غذایی پیشتاز هستیم.

مینویی با یادآوری اینکه این که این تشکل جهت حمایت از قشر مذکور که که خط مقدم اما متاسفانه مظلوم هستند تشکیل شده است، گفت: متاسفانه از نظرات این تشکل استفاده نمی شود، از هر جا صحبت از کیفیت می‌شود از این تشکل دعوت نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه تشکل توانمندی های خوبی دارد و نیروهای موجود حداقل دارای مدرک لیسانس هستند و نفراتی چندین اختراع داشته‌اند گفت: تمام این اعضا بهتر از هر کسی به مشکلات صنعت واقف هستند.

مینویی گفت: نظر شخصی بنده این است که امر کیفیت یک امر فراگیری است و مجلس سازمان ملی استاندارد را فرا سازمانی اعلام کرده اما ما فراسازمانی را شاهد نیستیم.

وی عنوان کرد: کیفیت فقط در کالا و خدمات مطرح نیست و از شیر خشک نوزاد تا بسیاری از امور را کیفیت را احاطه کرده است.

رئیس انجمن مدیران کنترل کیفیت و مسئولین صنایع فنی استان اذعان کرد: با این حال مومن کسی است که هر کاری را به درستی انجام دهد کنترل کیفی خوب باید با عشق باشد و خداوند را بالای سر بداند و نیاز به بازرس نداشته باشد.

وی با بیان اینکه ما درگیر با مشکلات فراوانی هستیم، ادامه داد: مجوز انجمن ما را یک سازمان می دهد و اما بقیه مراحل کار و اقدامات عملیاتی توسط سازمان دیگر انجام می شود و این مشکلاتی ایجاد می کند اما اگر مجوز انجمن کنترل کیفیت توسط سازمان استاندارد صادر شود که متوجه ریز مسائل می باشد، برای انجمن بهتر خواهد بود.

مینویی با اشا ه به اینکه اگر 100 درصد آزمایشگاه‌های همکار ما را بررسی کنیم 90 درصد به صورت آزمایشگاه همکار کارخانه‌ای هستند، گفت: فقط 5 درصد آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت به صورت مستقل کارفرمایی هایی هستند. که این امر آسیب زننده به صنعت خواهد بود. اما اگر تشکل ها توسط نهاد مربوطه مجوز را دریافت کند بهتر خواهد بود.

رئیس انجمن مدیران کنترل کیفیت و مسئولین صنایع فنی استان زنجان با بیان اینکه بنده نائب رئیس انجمن کشوری نیز می‌باشم بر این اساس شش سال پیش لایحه 200 صفحه ای تحویل دولت داده شده بود و ترازبندی مدیران کنترل کیفیت اعمال شده بود، گفت: با این لایحه حقوق کنترل کیفیت را نباید کارفرما بدهد به اصلاح عامیانه نباید نمک خورد و نمکدان شکست، یعنی با کار در یک مجموعه و دریافت حقوق از آن نمیتوان کنترل کیفیت محصول همان مجموعه را به درستی انجام داد.

وی عنوان کرد: لایحه‌ای که کار شد از وکلای حقوقی، فرهنگستان علوم کمک شد اما متاسفانه چند سال در سازمان ملی استاندارد و در دولت پیشین از این اتاق به آن اتاق شد، اما الان وزارت کشوری بیان کرده است که نباید انجمن کشوری وجود داشته باشد و باید کانون کشوری جایگزین آن شود.

مینوئی با اشاره به اینکه مدیر کنترل کیفی به نوعی شغل قضاوت بر روی کالا و خدمات دارد عنوان کرد: اما یک قاضی زمانی می تواند درست قضا‌ت کند که دغدغه معیشت نداشته باشد اما اکثر مدیران کنترل کیفی ما مشکل معیشت داشته و حقوق کارگر صفر را دریافت می‌کنند. در حالت بدبینانه این ها کارگران متخصص هستند. اما اگر بخواهیم همانند ژاپن کیفیت را بالاتر ببریم باید معیشت مدیران کنترل کیفی و مسیولان فنی تامین شود و دغدغه معیشت نداشته باشد در این موقع روند رو به رشد خواهیم داشت.

وی اذعان کرد: اقدامات مربوط به ایزو 17025 که مختص ازمایشگاه‌هاست از طریق وزرات دفاع آغاز می شود، اما بقیه ایزوها بخشی از مدارک را می فروشند و این امر باعث می‌شود ایران به لحاظ کیفیت عقب بماند چراکه در کشور ما کاغذ بازی بیشتر انجام می‌گیرد و تنها قشر محدودی در حال اجرای کیفیت محصولات است.

وی افزود: صنعت هایی که در استان سرآمد هستند اکثرا ایزوها را اجرایی کرده اند. به عبارتی سازمان می خواهد ایزوها را به عملیاتی کند چراکه ما استعداد قدر تر از ژاپن در کشور داریم.

مینویی بیان کرد: سال گذشته که می خواستم پروژه ای را در شهرک صنعتی شماره یک زنجان پیش ببرم یا آب، برق، گاز و اینترنت قطع بود، بنابراین حداقل امکانات برای رسیدن به یک هدف مشخص وجود نداشت. با این شرایط اما آیا شهرک صنعتی زنجان استاندارد هست؟ با این شرایط اگر کیفیت می خواهیم باید فضاها را اماده کرد شرایط را درست کنیم، حداقل حقوق لازم را به کارکنان پرداخت کرد و سپس انتظار رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده را داشت.

وی با بیان اینکه شعار ما "امید مسیر ما و پیروزی برای ما است" می باشد، افزود: ما حرکت رو به جلو هر چند لاک پشتی را در پیش گرفته‌ایم.

رئیس انجمن مدیران کنترل کیفیت استان زنجان گفت: زمانی می توان حرکت رو به جلو داشت و به هدف رسید که مورد حمایت قرار گیریم، گفت: در حال حاضر انجمن ما را اکثرا کسی نمی شناسد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص اینکه آیا زمینه های ایجاد فساد در بحث کنترل کیفیت گفت: حقوق پایین سبب فساد خواهد شد، چراکه فرد مجبور خواهد شد علاوه بر این واحد در واحد دیگری مشغول به کار شده انرژی خود را از دست داده و در نهایت چندان تمرکزی بر روی کنترل کیفیت در واحد تولیدی که باید خدمات ارائه دهد نخواهد داشت.

مینوئی در پاسخ به سوال دیگری یاد آور شد: تشکل نظارتی نیست و حمایتی است اما اگر تفاهم نامه ای با ارگانی منعقد شود، در این امر می تواند خدمات ارائه دهد.

وی در خصوص کار انجمن عنوان کرد: طبق اساسنامه ما می توانیم تعاونی ایجاد کرده و به بخش‌های مختلف ورود یابیم. فرضا به فضای آموزشی اجازه می دهند و می شود در این راستا اقداماتی انجام داد اما این مجوز اساسنامه و تدوین اخیرا بعد از ورود دکتر اسلام پناه مورد تمدید قرار نگرفت.

رئیس انجمن مدیران کنترل کیفیت استان زنجان در مورد تخلفات کیفیت اذعان کرد: تخلفات کیفیت در کمیسیون ماده 7 یا کمیته های دیگر به ما ارسال می‌شود و اگر تخلف پیچیده باشد به مراجع قضائی ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه من شاکی از اجرای کیفیت در استان بودم اما جزو ردیف‌های اول در کشور هستیم، گفت: اما نفرات برتر در زمینه سیم و کابل، لوله‌های پلیمری، غذایی داریم.

مینوئی با بیان اینکه بسیاری از مواقع زمانی که صحبت از کنترل کیفیت می‌شود سریعا به سراغ خودرو می‌روند، گفت: بله خودرو ما کیفیت ندارد. اما این سوال مطرح است چرا کالایی که کیفیت ندارد در صنعت ما حمایت می شود؟ چرا شرکت های که کیفیت را رعایت نکرده و ورشکست شده اند مورد حمایت قرار می‌گیرند؟

رئیس انجمن مدیران کنترل کیفیت استان زنجان اذعان کرد: من موافق حمایت هستم اما آیا به تولید کنندگان کالاهای با کیفیت هم اهمیت داده‌اید؟ نکته‌ای که وجود دارد این است که خودرو استاندارد دارد، اما سه بعد در بحث کیفیت از جمله اثر بخشی، کارایی، ایمنی در مطرح است. استانداردهای ایران که برای خودرو ایجاد می‌شود در آیتم سوم ایمنی قرار دارد. اما در اثر بخشی و کارایی اقدامی انجام نشده است.

وی بیان کرد: تعریف بهره بری مجموع اثر بخشی و کارایی را بهره بری شامل می‌شود. اما در خودرو بهره‌وری را به چه صورت تعریف می‌کنید؟

مینویی با اشاره به اینکه کیفیت همه گیر است و این تشکل می تواند کمک استاندار، شهردار باشد، اما دیده نشده‌اند، ادامه داد: اگز تحلیل‌های مدیر کنترل کیفیت دیده شود نارسایی‌های موجود در میلیون بررسی می شود و دقت بسیار بالا است. و در هر زمینه‌ای می توان از این تشکل استفاده کرد.

وی در خصوص بتن مسکن ملی گفت: یک ناهماهنگی بین تولید نظارت و پیمانکار وجود داد. آسفالت یا بتنی که در مرحله کاربرد مورد استفاده قرار می‌گیرد باید با کاربری موجود مورد استفاده قرار گیرد، فرضا اسفالت با کیفیت‌های متفاوت برای مکان‌های متفاوت تولید شده بنابراین باید مصرف کنند کالا را متناسب با محل مورد استفاده قرار دهد.

انتهای پیام /