تولید ماده ضدعفونیکننده سطوح با بهرهگیری از ذرات مس در کشور
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، چالش نوآوری باز کرونا از جمله اقدامات سازمان بسیج مستضعفین و بیش از 40 حامی در راستای مقابله با کرونا بود؛ در این چالش تلاش شد تا با استفاده از هوش جمعی و جمع آوری ایدهها، خدمات و محصولات نوآورانه راهکارهای موثری در راستای کاهش آسیبهای ناشی از کرونا یا راهکارهای مقابله با آن شناسایی شود.
ابوذر سهرابی یکی از نوآوران شرکتکننده در چالش کرونا درباره ایده نوآورانهای که در سامانه کندو ثبت کرده است در گفتوگو با خبرنگار فارس، گفت: ایده ما تولید ماده ضدعفونی کننده سطوح با بهرهگیری از ذرات مس است؛ ذرات مس برای بدن اصولا ضرری ندارد بلکه سود نیز دارد و در آن ساختار جلا وجود دارد و ایده ضدعفونی کننده ما بر اساس این ذره ساخته شده و کار میکند.
وی افزود: زمانی که ما مقداری از این ضدعفونی کننده را بر روی سطح استفاده میکنیم، ذرات مس به وسیله ساختارهای زنجیرهای پلیمری بر روی سطح مورد نظر به هم متصل میشوند؛ بنابراین زمانی که مواد ضدعفونی کننده را روی سطوح اسپری میکنیم آب یا الکل آن تبخیر میشوند، اما این مایع ضدعفونی کننده روی سطوحی مانند پنجره و دیوار به مدت 4 الی 5 هفته باقی میماند.
این نوآور شرکتکننده در چالش کرونا ادامه داد: این ماده ضدعفونی کننده برای بخشهای دیگری مانند دستگیرههای در و جاهای مختلفی که در منزل مدام با دست در ارتباط است تا یک هفته ماندگاری دارد. در حال حاضر ماده ضدعفونی کنندهای که در منزل با پایه الکل و آب ساخته میشود خاصیت ضدعفونی کنندگی ندارد ولی آن چیزی که در بستر محصول ما وجود دارد ذرات مس است که با اسپری کردن بر روی سطح به هم متصل میشوند.
سهرابی اضافه کرد: تفاوت بستر آبی الکلی در واقع به این شکل است که ما در ساختار آبی الکلی، در تبخیر با نرخ کمتری انجام میشود، اتصال آن زنجیرههایی که ما بر روی سطح طراحی کردیم، مقداری ضعیف است اما در ساختار الکلی زمانی که اسپری میشود از روی سطح فوری تبخیر میشود، زنجیر سریعتر و دقیقتر و محکمتر بر روی سطح قرار میگیرد و اتصال پیدا میکند.
وی افزود: در بحران کرونا از لحاظ قیمت با چالش الکل مواجه شدیم؛ ضدعفونی کننده تولیدی ما برپایه آب است. تستهای ضدعفونیکننده را در بیمارستان رازی انجام دادیم که با پایه الکلی و آبی است که در هر دو صورت تاییدیه ضدویروس را دارد.
این نوآور شرکتکننده در چالش کرونا درباره عوارض محصول ضدعفونیکننده گفت: این ضدعفونیکننده عوارض پوستی ندارد؛ درباره هزینه تست حساسیتزایی پوستی با دانشگاه پزشکی تهران صحبت کردیم تا عملا این تست را برای ما انجام دهند که این کار طی 10 روز انجام شد و مشخص شد زمانی که این محلول روی سطح اسپری و با پوست در تماس باشد هیچگونه حساسیتزایی پوستی ایجاد نخواهد کرد.
وی در پاسخ به این سوال که اگر این محلول ضدعفونیکننده توسط یک کودک به صورت اتفاقی مصرف شود، چه مشکلی پیش میآید، گفت: دوستان ما در دانشگاه پزشکی تهران تست مسمومیت خوراکی را نیز دادهاند که عملا ظرف 72 ساعت تا 14 روز تایید شد و مشکلی پیش نمیآید.
سهرابی افزود: تست باکتری روی محصول ضدعفونیکننده انجام شده است. زمانی که یک محلول ویروس را از بین میبرد حتما باکتری را نیز نابود میکند و ما نیز تست باکتری را انجام دادهایم و توانستیم در سازمان صنایع دفاع جزء سه طرح برتر ضدعفونی کننده باشیم.
وی اضافه کرد: ما با نداشتن فضای تولید و سرمایه در گردش مواجه هستیم؛ مجبوریم با محدودیتهای موجود طبق سفارش تولید داشته باشیم و حتی فضایی برای تولید انبوه در دسترس نداریم.
این نوآور شرکتکننده در چالش کرونا گفت: اولویت اصلی ما در حال حاضر سرمایه در گردش است که اگر این مساله حل شود می توانیم به راحتی تولید داشته باشیم. اگر بتوانیم حدود 5 میلیارد تومان سرمایه در گردش داشته باشیم میتوانیم حجم خوبی از تولید را ایجاد کنیم و حتی طبق مصرف عمومی توزیع ضدعفونی داشته باشیم؛ همچنین ما دارای مجوز هم هستیم.
وی افزود: اولویت بعدی ما فضا است به این دلیل که ما در حال حاضر هیچ فضایی نداریم. فضای مطلوب برای این کار 1000متر است که ما با فضایی بالغ بر 300متر هم میتوانیم کار موردنظر را انجام دهیم که این فضا باید استانداردهای بهداشتی مطابق با مرکز بهداشت را داشته باشد که اگر فضا داشته باشیم این فرایند را انجام میدهیم ما درحال حاضر چون فضایی نداریم، مجبور شدیم از فضاهای خالی برخی از کارگاههای تولیدی استفاده کنیم؛ اولویت دیگر ما بعد از تهیه فضا،تجهیزات است به طوری که ما دارای تیم ساخت هستیم و توانایی ساخت تجهیزات را داریم.
سهرابی ادامه داد: حدود یک تا 2 میلیارد تومان هزینه مورد نظر برای تجهیزات نیاز است. تکنولوژی این کار حتی قابل فروش است که میتوانیم در مرحله پایانی به دوستان دیگری انتقال دهیم.
وی در پایان گفت: یکی از مشکلات ما این است که به دلیل ضعیف بودن وضعیت بودجهمان تیم فروش منسجمی ندارد.
انتهای پیام /
مس چالش سازمان بسیج کرونا ابوذر سهرابی ضد عفونی کننده