یک‌شنبه 4 آذر 1403

تولید چاپگر بریل برای اولین بار در اصفهان / نمایندگان مجلس کاری برای معلولان انجام ندادند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تولید چاپگر بریل برای اولین بار در اصفهان / نمایندگان مجلس کاری برای معلولان انجام ندادند

مشاور مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در امور نابینایان و کم بینایان با اشاره به تحریم ها و مشکلاتی که برای افراد معلول ایجاد کرده است، گفت: بر اثر تحریم ها چاپگر بریل به ایران داده نمی شود اما در شهر اصفهان یکی از شرکت های دانش بنیان وارد عمل شد و برای اولین بار توانست چاپگر بریل را در ایران تولید کند که قابل رقابت با نمونه های خارجی آن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ سید مرتضی نیکزاد مشاور مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در امور نابینایان و کم بینایان پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: از رسانه ها انتظار داریم برای حل مشکلات معلولان پیگیر و مطالبه گر باشد و صدا و سیما باید در زمینه فرهنگ سازی در این زمینه گام بردارد.

وی افزود: هزینه های یک فرد معلول چندین برابر هزینه های یک فرد عادی است که نیاز به اعتبارات دارد و نیاز است ارگانی مانند ارشاد که برای چاپ کتاب یارانه می دهد برای کتاب نابینایان نیز این یارانه در نظر گرفته شود، چرا که چاپ یک کتاب برای نابینا بیش از 10 برابر یک کتاب معمولی هزینه دارد.

*برگزاری سومین جشنواره قرانی ویژه نابینان و کم بینایان

نیکزاد یا اشاره به اینکه حدود 400هزار نفر از 4 میلیون جمعیت اصفهان معلول است که نیاز به توجه دارد، گفت: یکی از برنامه های خوبی که برای نابینایان و کم بینایان برنامه ریزی شده است برگزاری سومین جشنواره قرانی ویژه نابینان و کم بینایان در سطح کشور است که با همکاری بهزیستی این برنامه از اوایل بهمن ماه شروع می شود و چهارم اسفند ماه مرحله پایانی آن برگزار می شود؛ این جشنواره در بخش های ترتیل، مفاهیم، حفظ و قرائت و تواشیح و در استان اصفهان برگزار می شود.

مرتضی نیکزاد با اشاره به تحریم ها و مشکلاتی که برای افراد معلول ایجاد کرده است، عنوان کرد: بر اثر تحریم ها چاپگر بریل به ایران داده نمی شود اما در شهر اصفهان یکی از شرکت های دانش بنیان وارد عمل شد و برای اولین بار توانست چاپگر بریل را در ایران تولید کند که قابل رقابت با نمونه های خارجی آن است.

در ادامه این مراسم روستا مشاور مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در امور ناشنوایان اظهار کرد: حمایت از معلولان خیلی ضعیف است و نیاز به اقدام عملی است اگر مسئولی به اصفهان می اید، اولویت باید معلولان باشد و متاسفانه این سفرها انجام شده اما ما فراموش شدیم.

*نمایندگان مجلس کاری برای معلولان انجام ندادند

روستا با بیان اینکه نمایندگان مجلس کاری برای معلولان انجام ندادند، گفت: اجرا نشدن قانون در مورد معلولان یکی از مشکلات جدی است، همچنین امروز در آموزش ناشنوایان مشکل داریم و مدرسه شبانه روزی برای ناشنوایان نداریم و هشدار می دهم که برخی تلاش می کنند مدارس ناشنوایان را در پستوها تعطیل کنند؛ آموزش تلفیقی در آموزش و پرورش خوب است اما باید مدارس مخصوص ناشنوایان نیز باشد.

*برای اولین بار در ایران: راه اندازی تعاونی حامی معلولان سپاهان اصفهان در دولت آباد 

سید محمود نقیب زاده در ادامه این نشست اظهار کرد: مجموعه خدمات ما شامل کسانی می شود که در اثر تصادف، سانحه و سقوط دچار آسیب نخاعی می شده اند، خیریه حمایت از بیماران آسیب نخاعی استان در سال 83 با همراهی خیران تشکیل و در این مدت فعالیت های گسترده ای در بخش های مختلف انجام داده است.

مشاور مدیرکل بهزیستی در معلولان آسیب نخاعی استان اصفهان عنوان کرد: در این خیریه حدود 870 نفر آسیب دیده نخاعی از استان و شهرهای نزدیک به استان هستند که در کنار بهزیستی به آنها خدمات داده و همچنین با بهزیستی نیز تعامل داریم.

نقیب زاده با اشاره به اینکه در خیریه روزانه حدود 100 نفر بصورت رایگان خدمات می گیرند، بیان کرد: متاسفانه در ماه حداقل سه نفر به جمع آسیب های نخاعی خیریه اضافه شده و اگر در امر پیشگیری کار کنیم شاید بتوانیم از این رقم کم کنیم.

وی افزود: ما برای اولین بار در ایران و شاید در جهان تعاونی حامی معلولان سپاهان اصفهان را در دولت آباد و در فضای 1500 متر ویژه اشتغال معلولان راه اندازی خواهیم کرد که مقرر شده حداقل 40 نفر از معلولان استان را شاغل کند و پلی برای اشتغال معلولان باشد.

قرائتی در ادامه اذعان داشت: انجمن اوتیسم در سال 87 تاسیس و در آن زمان 150 نفر مددجو تحت پوشش انجمن بودند که متاسفانه تعداد این کودکان روزبه روز در حال افزایش است به گونه ای اکنون بالغ بر هزار مددجو تحت پوشش انجمن هستند.

مشاور مدیرکل بهزیستی استان اصفهان تصریح کرد: طبیعتا تمام خانواده های دارای کودک اوتیسم رغبتی برای تحت پوشش قرار گرفتن ندارند و این آمار نسبی است، اوتیسم نوعی اختلال در عملکرد مغز دارد و در سه زمینه شناختی، ارتباطی و کلامی کودکان را دچار مشکل می کند.

قرائتی ادامه داد: سن طلایی تشخیص اوتیسم زیر دو سال است، اگر کودکان در این سن تشخیص داده شده و تحت آموزش به هنگام قرار گیرند می توانند در مدارس راه پیدا کنند همچنین در صورتی که به هنگام آموزش نبینند در ردیف عقب ماندگان ذهنی قرار می گیرند.

وی با اشاره به اینکه تعداد مراکزی که در استان در بخش درمان و توان‌بخشی کودکان اوتیسم تشکیل شده افزایش داشته و این اتفاق خوبی برای خانواده های دارای اوتیسم است، گفت: همچنین یارانه ها در سال 1400 _1401 افزایش خوبی داشت ولی هنوز با سطح استاندارد فاصله زیادی داریم.

وی متذکر شد: در بخش غربالگری، سازمان بهزیستی کمک قابل توجهی داشته چرا که کمک شده کودکان به هنگام به مراکز آموزشی راه پیدا کنند، خوشبختانه کودکان اوتیسم در ردیف بیماران خاص قرار گرفته و این موضوع خوب است چرا که برای این ردیف، بودجه اختصاص داده شده است.

*فقط 20 درصد کودکان اوتیسم می توانند از خدماتی که برای بیماران خاص است، استفاده کنند

قرائتی توضیح داد: گفتنی است آموزش کودک اوتیسم بصورت یک کودک یک مربی است ولی طبق ساختار و قانونی که سازمان تعریف کرده ما برای آموزش کودکان به این شکل عمل می کنیم که نهایتا یک مربی سه کودک آموزش دهد و این موضوع هزینه های زیادی برای خانواده و مراکز اوتیسم تحمیل می کند.

مشاور مدیرکل بهزیستی استان اصفهان اظهار کرد: متاسفانه اشخاصی که بیمه آنها بغیر از بیمه سلامت باشد نمی توانند از خدماتی که برای اوتیسم ارائه می شود استفاده کنند و طبق آمار تقریبا 20 درصد از کودکان اوتیسم بیمه سلامت دارند و این موضوع باید مورد رسیدگی قرار گیرد.

وی بیان داشت: کار با کودکان اوتیسم یک کار تخصصی است برخی نیروها کار را از صفر شروع کرده، آموزش دیده و مهارت می بینند و هنگامی که این کودکان به مدرسه راه پیدا می کنند ما مجبور می شویم برای آموزش و پرورش نیرو بفرستیم و اینگونه به نوعی تمام نیروهای اموزش دیده ما در حال جذب شدن به آموزش و پرورش هستند.

این مقام مسئول در پایان گفت: درست است که کودک اوتیسم بخشی از خدماتش را از آموزش و پرورش دریافت می کند اما ما مخصوصا اواخر تابستان با ریزش نیرو مواجه هستیم و این موضوع نیز مستلزم رسیدگی است.

انتهای پیام /