جمعه 5 بهمن 1403

تکالیف و اقدامات دستگاه‌ها در اجرای قانون هوای پاک بررسی شود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تکالیف و اقدامات دستگاه‌ها در اجرای قانون هوای پاک بررسی شود

«شیما انصاری» در جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا گفت: اقدامات دستگاه‌ها در اجرای تکالیف مشخص شده در قانون هوای پاک و هفت محور اصلی از جمله بهبود کیفیت سوخت، اسقاط خودرو‌های فرسوده، توسعه و نوسازی حمل و نقل عمومی در بهبود وضعیت کیفی هوا تاثیرگذار است.

وی با اشاره به نزدیک شدن فصل پاییز و رخداد پدیده پایداری جوی و وارونگی دما، افزود: اقدامات در این حوزه باید اثرگذار باشد و نمی‌توان با ارائه مطالب کلی از پرداختن به موضوعاتی که در بهبود کیفیت هوا موثر هستند، غافل شد.

انصاری با تاکید بر ضرورت برگزاری مستمر جلسات کارگروه آلودگی هوا، اظهار داشت: با همکاری دستگاه‌های مربوط و در اولویت قرار داشتن محور‌های کاهش آلودگی هوا باید برای کاهش آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ کشور تلاش کرد.

قانون هوای پاک در سال 1396 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که دارای 34 ماده و 29 تبصره و آیین نامه شامل مجموعه راهکار‌های کاهش و کنترل آلودگی هواست و 23 دستگاه از جمله وزارتخانه‌های صمت، نفت، نیرو، کشور، سازمان‌های ملی استاندارد، برنامه و بودجه، حفاظت محیط زیست و شهرداری‌ها در اجرای آن نقش دارند، اما با تمام اینها به نظر می‌رسد توفیق چندانی نداشته است، چون همچنان هوای آلوده در کلانشهر‌ها به ویژه تهران جولان می‌دهد و سالانه تعداد زیادی از هموطنان را راهی بیمارستان می‌کند.

قانون هوای پاک یکی از مترقی‌ترین قوانین در زمینه هوای پاک است، قانونی که کمتر کشوری آنرا با این ابعاد وسیع و همه جانبه نگر دارد، اما به اعتقاد کارشناسان باید با شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور همخوانی داشته باشد تا در اجرا موفق شود.