تیم مذاکرهکننده دولت رئیسی «یک گروه خشن» است / برای رضایت آل سعود «برجام موشکی» را امضا کنید
افراطیون اصلاح طلب و از جمله اعضای حزب اتحاد ملت - تابلوی جدید حزب منحله مشارکت - در سال 88 مشارکت 85 درصدی مردم در انتخابات را به آشوب خیابانی و التهاب چندین ماهه بدل کردند.
سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** تیم مذاکره کننده دولت رئیسی «یک گروه خشن» است
«فیاض زاهد» عضو ستاد انتخاباتی کروبی در انتخابات 88 که در دولت روحانی مشاور ارشد دو وزارتخانه مهم اقتصادی بوده است، در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «به نظرم تیم کارشناسی مذاکرات نباید تغییر میکرد و بلکه باید بخش تعیینکننده آن حفظ میشد. تیم مذاکرهکننده فعلی ایران مانند تیم فوتبالی است که در نیمه اول بازی یک تیم لیگ برتری بازی میکرده اما در نیمه دوم این تیم لیگ برتری از بازی خارجشده و جای خود را به یکی از تیمهای محلات داده است. به نظر شما چه اتفاقی رخ میدهد؟ این وضعیت به سود طرف خارجی است. به این دلیل که تیم جدید نه بر فنون مذاکره تسلط دارد و نه به زبان گفتوگو آشنایی دارد و نه نسبت به سابقه گفتوگوها اعتماد به نفس دارد».
این فعال اصلاح طلب در ادامه گفت: «کشورهای غربی هنوز هم با هرگونه امتیاز دادن و گرفتن که منتج به گزینه صلحآمیز شود در مقابل گزینه جنگ هنوز گزینه نخست را ترجیح میدهد. برای دولت بایدن این مسأله مهم است که با ایران به توافق برسد اما سؤال این است که آیا دولت بایدن تحت هر شرایطی با ایران به توافق خواهد رسید؟».
وی در ادامه گفت: «در جمعبندی کلی تیم مذاکرهکننده جدید ازآنجا که نشان میدهد یک «گروه خشن» است و عنوان میکند با دادن امتیاز کمتر غرب را وادار میکند که به گفتوگوها به صورت جدیتری نگاه کند تا شرایط بدتر از این نشود. هرچند معتقدم تیم مذاکرهکننده کنونی برای رسیدن به توافق امتیازهای بیشتری بهطرف غربی میدهد حتی بیشتر ازآنچه دولت روحانی به آنها داد».
این فعال اصلاح طلب در دولت روحانی مشاور اقتصادی مقامات ارشد دولت بوده است. همان دولتی که با سیاستگذاری دلار 4200 تومانی، جیب رانتخواران را پر کرد؛ همان دولتی که با بی توجهی به مسئله مسکن، موجب شد که قیمت واحد مسکونی حدود 700 درصد گران شود. همان دولتی که دلار حدود 3 هزارتومانی را تحویل گرفت و آن را تا حدود 32 هزارتومان افزایش داد و...
حالا چنین شخصی با چنین سابقه ای مدعی شده است که تیم مذاکره کننده به ریاست ظریف در دولت قبل، مثل یک تیم لیگ برتری بوده و تیم فعلی مذاکرات نیز شبیه تیم محلات است!
این ادعا در حالی است که به دلایل متعدد، تیم مذاکره کننده قبلی به ریاست ظریف اصلا شبیه تیم لیگ برتری نبوده است. «سید محمود نبویان» نماینده مجلس - 25 آذر 94- گفته بود: «فردای روز توافق، دکتر ظریف به مجلس آمد تا گزارش بدهد و اذعان کرد یکی از بزرگترین دستاوردهای ما این است که هیچ جای متن برجام، کلمه «تعلیق» (suspend) برای تحریم ها استفاده نشده و همه جا «لغو» تحریم ها آمده است و همانجا بنده در 4 جای متن توافقنامه، کلمه «تعلیق / suspend» را به ایشان نشان دادم که واکنش ظریف اینگونه بود: "عه! من اینجاها را ندیده بودم"».
«محمد جواد ظریف» در تابستان 94 در نشست بررسی برجام در شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد: «به شما اطمینان میدهم آمریکا نمیتواند از برجام خارج شود»! اما آمریکا در 18 اردیبهشت 97 بدون هیچ هزینهای از برجام خارج شد.
«علی اکبر صالحی» رئیس سابق انرژی اتمی - شهریور 95- گفت: «در بعد تحریم و مسائل دیگر سیاسی، امریکاییها از شیوه نادرستی استفاده میکنند، اگر ما وقتی برجام را تنظیم میکردیم دقت بیشتری میکردیم این فرصت برای امریکا پیش نمیآمد که از این قابلیت تفسیر بودن سوء استفاده کند». آیا موارد مذکور نشان دهنده ویژگی های یک تیم لیگ برتری است!؟
و اما این فعال اصلاح طلب، تیم مذاکره کننده دولت رئیسی را «گروه خشن» لقب داده است. گویا چون اعضای تیم مذاکره کننده فعلی نگفته اند که «آمریکا می تواند تنها با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیندازد» پس حتما خشن هستند.
شاید هم چون امضای وزیر خارجه آمریکا را تضمین ندانسته و یا چون رئیس جمهور آمریکا را فردی مودب و باهوش قلمداد نکرده اند، پس حتما خشن هستند.
** برای رضایت آل سعود «برجام موشکی» را امضا کنید
«قاسم محبعلی» مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه در دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «به نظر میرسد که رابطه مستقیمی بین پیشرفت برجام و مناسبات منطقهای ایران و عربستان وجود دارد و این موضوع طبیعی است. اگر برجام پیش برود، عربستان هم سعی میکند از قافله عقب نماند و با ایران وارد تعامل شود. اگر برجام پیش نرود - فعلا برجام هم خیلی آیندهاش روشن نیست - طبیعتا آنها هم منتظر میشوند که با آمریکاییها و شاید هم به طور غیرمستقیم با اسرائیلیها در هماهنگی باشند».
این دیپلمات سابق در ادامه گفت: «اسرائیلیها و عربستانیها از خروج ترامپ استقبال کردند، به خاطر اینکه ترامپ برجام را کافی نمیدانست و دنبال توافق جدید بود. آقای بایدن هم از ابتدا اعلام کرد که به برجام برمیگردد؛ اما برجام را مقدمهای برای پرداختن به سایر مسائل فیمابین و مذاکره درباره آنها میداند، از جمله سیاست خاورمیانهای ایران، مسئله موشکها، مسئله تروریسم و مسئله حقوق بشر. اینها را هم میخواهد در دستور کار قرار دهد».
در دولت روحانی، درباره صنعت هسته ای ایران مذاکره شد. این مذاکرات به توافقی تحت عنوان برجام منتهی شد. به واسطه برجام علیرغم اینکه محدودیت های گسترده ای در صنعت هسته ای ایران ایجاد شد، نه تنها تحریم ها لغو نشد، بلکه حدود 2 برابر شد!؛ به عبارت دیگر به واسطه برجام «هسته ای رفت، ولی تحریم ها باقی ماند و دو برابر شد».
این اتفاق در حالی رخ داد که صنعت هسته ای در حوزه های مختلف و از جمله، تهیه دارو، درمان بیماری های خاص، تأمین برق، کشاورزی و حوزه های بسیار متنوع دیگر کاربرد داشته و این کاربرد به صورت روزافزون گسترش نیز خواهد یافت. به همین خاطر بود که چندی پیش «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه گفت «صنعت هسته ای اساس استقلال راهبردی فرانسه است».
همانطور که منتقدان دلسوز پیش از این بارها صراحتا اعلام کرده بودند، هسته ای برای دشمن صرفا بهانه است. آمریکا، تروئیکای اروپا و حکام مرتجع منطقه به برجام به عنوان آغاز پروژه «نرمالیزاسیون ایران» نگاه می کنند. بر همین اساس برجام چند ضلع دارد که باید مثل «دومینو» بر روی یکدیگر افتاده و در انتها ایران را به لقمه ای راحت الحلقوم برای دولت های غارتگر و زورگو بدل کند.
ایران فاقد توان هسته ای و فاقد توان دفاعی و قدرت موشکی و فاقد قدرت منطقه ای، بسیار آسیب پذیر بوده و این آسیب پذیری، بهترین هدیه به دشمنان ملت ایران است.
اما اکنون با درایت رهبر حکیم انقلاب، پروژه دشمن تحت عنوان دائمی کردن برجام و تعمیم آن به دیگر حوزه ها از جمله توان موشکی و قدرت منطقه ای ناکام مانده است.
با اینحال افراطیون اصلاح طلب با بازی در پازل دشمن، همصدا با اسرئیل و آل سعود و کاخ سفید، مدعی هستند که ایران باید صرفا برای تأمین رضایت آمریکا و اروپا و برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی، بر مولفه های قدرت خود از جمله توان موشکی و قدرت منطقه ای چوب حراج بزند!
یک سوال؛ آیا آل سعود حاضر است برای تأمین رضایت ایران بر توان نظامی خود چوب حراج بزند!؟ فرانسه چطور!؟ انگلیس!؟ آلمان!؟ آمریکا چطور!؟
لازم به ذکر است که قاسم محبعلی، دیپلمات سابق پیش از این در مصاحبه با یک رسانه خارجی پیشنهاد «شوک نظامی به ایران برای تغییر رفتار تهران»! را ارائه کرده بود.
** انتقاد به شورای نگهبان از سوی شورشیان علیه جمهوریت
روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «اصلاحات برای جمهوریت» نوشت: «حزب اتحاد ملت روز گذشته با انتشار متنی مفصل، به نقد تحلیلی نامه دبیر شورای نگهبان پرداخت... در بخشی از این متن انتقادی که با عنوان «انقلاب علیه جمهوریت» منتشر شده، آورده است..."معلوم است که از چنین نهاد یکطرفه و غیرشفاف و غیرپاسخگو و تحتحمایت ویژه و احاطهشده توسط نیروهای امنیتی که آنها هم به همین سیاق غیرشفاف و غیر پاسخگو و از یک جناح هستند، چه صادر خواهد شد. "».
در ادامه این مطلب آمده است: «این تشکل سیاسی در پایان از تمامی جریانها و نیروهای سیاسی و دلسوزان خواسته که "جلوی این روند ناصواب را بگیرند و کشور را به سمت حاکمیت قانون، شفافیت، نسبت منطقی بین اختیار و مسوولیت و حاکم شدن رای مردم بر سرنوشت خود به عنوان حداقلیترین شرط تداوم جمهوریت در نظام جمهوری اسلامی سوق دهند."».
طنز تلخی است که جماعتی که به «شورش علیه جمهوریت» و لگدمال کردن رأی مردم و دهن کجی به مردم سالاری مشهور است، ژست «دفاع از جمهور» به خود گرفته و از حاکم شدن رأی مردم سخن می گوید.
افراطیون اصلاح طلب و از جمله اعضای حزب اتحاد ملت - تابلوی جدید حزب منحله مشارکت - در سال 88 مشارکت 85 درصدی مردم در انتخابات را به آشوب خیابانی و التهاب چندین ماهه بدل کردند.
در همان مقطع فعالین تندرو اصلاح طلب صراحتا اذعان کردند که «دروغ تقلب» اسم رمز آشوب بود. هدف این بود که به بهانه انتخابات، فاتحه جمهوریت و مردم سالاری خوانده شده و با کودتای مخملی، اصل نظام هدف گرفته شود.
برای همین فتنه گران با عربده کشی در خیابان شعار «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است» را سر دادند. افراطیون اصلاح طلب در سال 88 در صف دشمن و مقابل مردم ایران ایستاده و پالس تحریم های فلج کننده را به آمریکا و اروپا ارسال کردند.
طیف تندرو اصلاح طلب آلودگی شدیدی به رفتار قبیله ای و حزبی دارد. بر همین اساس به مقولاتی همچون انتخابات و مبارزه با مفاسد اقتصادی و... نگاهی صرفا منفعت طلبانه و قبیله ای و شخصی دارد.
واقعیت غیرقابل انکار این است که افراطیون اصلاح طلب به هیچ عنوان صلاحیت اظهارنظر درباره جمهوریت و مردم سالاری را ندارند.
لازم به ذکر است که در روزهای گذشته روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد با انتقاد از همقطاران خود در مسئله حواشی احراز صلاحیت لاریجانی برای انتخابات ریاست جمهوری نوشت: «ممکن است آقای لاریجانی در سال 94 برای ورود به مجلس دارای صلاحیت بوده است، اما در 1400 و برای تصدی سمت ریاست جمهوری فاقد صلاحیت باشد. فراتر از این، واضح مینمایاند که ممکن است آقای لاریجانی به گفته خودش سالها نماینده رهبری در جاهای مختلف بوده باشد و در همین سال 1400 هم برای دهها سمت دیگر دارای صلاحیت باشد، اما هیچکدام از اینها هیچ الزام منطقی، قانونی و حتی اخلاقی هم ایجاد نمیکند که او حتما دارای صلاحیت نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 هم بوده باشد. انتظار تایید صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری 1400 به پشتوانه رزومه کاری و تایید صلاحیتهای قبلی برای سمتهایی دیگر، گویای بیمایگی استنادها و استدلالهای حقوقی رئیس سابق مجلس است».