ثبت 2000 رویداد در تقویم گردشگری
معاون گردشگری کشور گفت: سالانه 2000 رویداد برگزار میشود و میتوانیم چای لنگرود را در تقویم گردشگری ثبت کنیم تا همه گردشگران داخلی و خارجی با آن آشنا شوند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیاصغر شالبافیان؛ معاون گردشگری کشور امروز یکشنبه اول مهرماه در نشست با هتلداران استان گیلان در شهرستان لنگرود، با اشاره به استقبال روزافزون گردشگران از این شهرستان اظهار کرد: باید توسعه گردشگری در این منطقه هدفمند و برنامهریزی شده باشد.
معاون گردشگری کشور ساحل شهرستان لنگرود را بکر و منحصربهفرد دانست و افزود: مسافرانی که به این شهرستان میآیند، جذب زیباییهای آن میشوند.
او با تاکید بر لزوم معرفی ظرفیتهای شهرستان لنگرود تصریح کرد: باید سرمایهگذاران را به ساخت مجتمعهای تفریحی و گردشگری عمومی هدایت کنیم.
شالبافیان شهرستان لنگرود را محکوم به توسعه گردشگری دانست که باید نظاممند شود و عنوان کرد: باید نقاط ویژه گردشگری را مشخص و الگوهای استاندارد برای توسعه را برای سرمایهگذار تعریف کنیم.
او با بیان اینکه پروژههای گردشگری خوبی در شهرستان لنگرود در حال اجراست، گفت: در صورتی که این پروژهها وارد چرخه خدمترسانی شوند، به معرفی شهرستان به گردشگران کمک میکنند.
بزرگترین مزیت ایرانیان در دنیای امروز میراث فرهنگی استمعاون گردشگری کشور ماندگاری مسافر و هزینه کردن را نیازمند بهانه دانست و خاطرنشان کرد: یکی از کارکردهای گردشگری، اقتصادی است و مسافر باید به میزبان نفع برساند، البته این موضوع در استانهای شمالی برعکس شده و مردم شمال هزینه خدمترسانی به مسافران دیگر استانها را بر عهده دارند که توسط شهرداریها انجام میشود.
او یکی از ظرفیتهای ماندگاری مسافر در شهرستان لنگرود را مزارع و کارخانجات چای دانست و تصریح کرد: مزارع و کارخانجات و موزه چای ظرفیت گردشگری است، استان گیلان 150 کارخانه چای دارد و هر کدام میتواند برای مسافر جذاب باشد و موجب رونق خرید چای ایرانی نیز شود.
شالبافیان با اشاره به راهاندازی تور کارگاههای گز در اصفهان و ثبت رویداد گز در تقویم رویدادهای وزارت میراث فرهنگی، اضافه کرد: خوراک گیلان در حال طی مرحله تجاری شدن است و این ظرفیت برای چای نیز وجود دارد.
معاون گردشگری کشور هر روستا با تولیدات کشاورزی و صنایع دستی را یک ظرفیت گردشگری و بهانه ماندگاری مسافر دانست و بیان کرد: نیازمند معرفی ظرفیتهای گردشگری از طریق ثبت رویدادها هستیم.
او با بیان اینکه برای ثبت هر رویداد گردشگری در تقویم رویدادهای این وزارتخانه اعتبار ویژه تخصیص میدهیم، اضافه کرد: سالانه 2هزار رویداد برگزار میشود و میتوانیم برای چای لنگرود نیز این رویداد را ثبت کنیم تا همه گردشگران داخلی و خارجی درباره آن بدانند.
شالبافیان خواستار تعیین عوارض گردشگری برای شهرداریهای استانهای شمالی و جنوب کشور در بودجه 1404 شد و تصریح کرد: این عوارض خدمت رسانی را تضمین میکند، زیرا حجم بالای مسافر تولید زباله را به دنبال دارد و شهرداریها باید برای دفن بهداشتی هزینه کنند.
معاون گردشگری کشور تاکید کرد: سوخت یارانهای برای کشتیها و قایقهای تفریحی نیز تخصیص پیدا کرده است.
او با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی به دنبال تصویب طرح حمایت از توسعه و تشویق سرمایه گذاری در صنعت گردشگری است، ادامه داد: قانون گردشگری مربوط به سه دهه گذشته است، در حالی که اقتضائات گردشگری تغییر کرده و یکی از اولویتهای کشور است.
شالبافیان با اشاره به تفویض اختیار برنامه هفتم به استانداران برای گردشگری ساحلی و دریایی، خاطرنشان کرد: به دنبال پویش معافیت تاسیسات گردشگری از پرداخت عوارض هستیم که موجب سرمایه گذاری در حوزه گردشگری میشود.