ثروتمندترین کشور جهان در برابر شیوع کووید19 درمانده شده است / هجوم آمریکایی ها به بانک های مواد غذایی
کارشناسان معتقدند که پاسخ بیمارگونه آمریکا شبیه به یک کشور ناکام است، اصطلاحی که نخبگان سیاسی واشنگتن همیشه برای توصیف سایر کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه استفاده می کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ واکنش آمریکا به کروناویروس یک وضعیت شکست خورده را انعکاس می دهد.
کارشناسان برجسته بر این باورند که واکنش ثروتمندترین کشور جهان به همه گیری مرگبار به میزان مورد انتظار در یک کشور جهان سومی است.
آمریکا که ابرقدرت جهان شناخته می شود در میزان ابتلا به کووید19 پیشرو است. آمار مرگ و میر در این کشور 50000 نفر را رد کرده و موارد تأیید شده ابتلا به این بیماری نزدیک به 1 میلیون مورد است و این ارقام حاکی از شکست گسترده دولت در مهار شیوع همه گیری است.
کارشناسان معتقدند که پاسخ بیمارگونه آمریکا شبیه به یک کشور ناکام (دولت درمانده) است، اصطلاحی که نخبگان سیاسی واشنگتن همیشه برای توصیف سایر کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه استفاده می کنند.
"جرج پاکر" نویسنده و تحلیلگر سیاسی آمریکایی نوشت: "هر روز صبح در ماه بی پایان مارس، آمریکایی ها از خواب بیدار شده و خود را شهروند یک کشور ناکام می یابند."
پاکر پاسخ بی منطق دولت فدرال تحت رهبری دونالد ترامپ در برابر ویروس کشنده را تحلیل کرد و گفت: "خانواده ها، مدارس و ادارات بدون هیچ برنامه ملی و بدون هیچ دستورالعمل منسجم به حال خود رها شدند تا خودشان تصمیم بگیرند که تعطیل کنند و پناه بگیرند."
از ماه مارس تاکنون، میلیون ها آمریکایی درخواست مزایای بیکاری دادند، زیرا گسترش همه گیری نه تنها به سلامت شهروندان بلکه به رفاه کشور آسیب می رساند و باعث می شود اقتصاددانان نسبت های کاهش مالی فعلی را با رکود اقتصادی بزرگ 1 قرن پیش مقایسه کنند.
"جوزف استیگلیتز" اقتصاددان مورد احترام آمریکایی در سراسر جهان و برنده جایزه نوبل 2 دهه پیش به خاطر دستاوردهای او در زمینه علوم اقتصادی فکر می کند که آمریکا به دلیل واکنش مدیریتی بد به این ویروس و عملکردی مانند یک کشور ناکام در مشکل بزرگی قرار دارد.
استیگلیتز طی مصاحبه ای به گاردین گفت: "اگر این امر را به دونالد ترامپ و میچ مککانل (رهبر اکثریت جمهوری خواه در سنای آمریکا) واگذار کنید، یک بحران اقتصادی بزرگ خواهیم داشت. اگر ما یک ساختار سیاسی درست داشتیم می توانستیم به راحتی از آن دوری کنیم."
اقدامات آمریکا مانند کشور جهان سوم
استیگلیتز که در گذشته اقتصاددان ارشد بانک جهانی نیز بود، آمریکا را به کشوری فقیر و توسعه نیافته تشبیه کرد، زیرا میلیون ها آمریکایی به منظور زنده ماندن در پی اقدامات تعطیلی و به صفر رسیدن مشاغل به بانک های مواد غذایی هجوم می آورند.
شمار افرادی که به بانک های مواد غذایی می آیند، بسیار زیاد و فراتر از ظرفیت عرضه آنها است. این شرایط مانند یک کشور ناکام جهان سومی است.
نابرابری که به طور فزاینده ای از طریق جهانی گرایی آشکار شده، علامت تجاری بسیاری از دولت های شکننده و کشورهای در حال توسعه است. اما این همه گیری به نمایش نابرابری های شدید در جهان پیشرفته به خصوص در آمریکا کمک کرده، زیرا محله های افراد سیاهپوست و کارگران کم درآمد به شدت از این ویروس رنج می برند.
اما به نظر می رسد که وجود نابرابری و بی عدالتی فجیع، هیچ احساس واقعی در ترامپ (میلیاردری که نابرابری را بخش اصلی زندگی می داند) به وجود نمی آورد.
اما پاسخ نامناسب ترامپ نه تنها عمق نابرابری بلکه وضعیت ضعیف سیستم بهداشت عمومی کشور حتی پس از اصلاحاتی که "باراک اوباما" با لایحه مراقبت مقرون به صرفه به وجود آورد، نشان داده است.
استیگلیتز یادآور شد: "نابرابری در آمریکا بسیار زیاد است. این بیماری افراد دارای ضعیف ترین سطح سلامت را هدف قرار داده است. آمریکا در دنیای پیشرفته یکی از کشورها با فقیرترین سطح سلامت و بیشترین نابرابری در سلامتی است."
سیستم درنده مراقبت های بهداشتی آمریکا، این کشور را در برابر همه گیری که از کمبودهای آمریکا بهره برده آسیب پذیر می کند و جان ده ها هزار شهروند را با بیماری های قابل درمان می گیرد. بخش پزشکی خصوصی تنها کسانی که بیمه درمانی دارند را درمان می کند.
به گفته کارشناسان، آمریکا از نظر آمادگی برای مقابله با بیماری همه گیر کووید19 کشور ثروتمندی است، زیرا از روسیه، تایوان و سازمان ملل متحد کمک های بشردوستانه دریافت کرده و طبق گفته پاکر، در هرج و مرج مطلق به یک کشور گدا تبدیل می شود.
بیمارستان های این کشور در نیویورک که نماد رؤیایی آمریکایی است در حال حاضر بیش از حد تحت فشار بیماران مبتلا به کروناویروس قرار گرفته اند.
یک پزشک نیویورکی که تمایلی به افشای هویت خود نداشت گفت: "ما ماشین و تختخواب نداریم. ما در نیویورک هستیم و این اتفاق در حال رخ دادن است. این مانند سناریویی از نوع یک کشور جهان سوم است. این دیوانه کننده است."
انتهای پیام /