جامعه اسلامی مدیران: برخی از اقدامات دولت در میان مدت به تقویت اقتصاد ملی منجر خواهد شد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، جامعه اسلامی مدیران با صدور بیانیه ای در ارتباط با حوادث اخیر کشور تاکید کرد: دولت سیزدهم فرصت مغتنمی برای انجام اصلاحات عمیق اقتصادی در کشور دارد و خوشبختانه بنا دارد تا از تمام ظرفیت خود برای تغییر ریل اقتصاد با تکیه بر توان داخلی اقدام کند، برخی از این دست اقدامات در میان مدت به تقویت اقتصاد ملی منجر خواهد شد و نیازمند نظارت دقیق است.
متن کامل بیانیه به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
ملت بزرگ و قهرمان ایران اسلامی
سلام علیکم
رخدادهای اخیر کشور، ما را بر آن داشت تا با تحلیل و آسیب شناسی وضعیت کشور، چشم اندازی منطقی به دور از سیاه نمایی و با تکیه بر واقعیات کشور ارائه کنیم. مسلما در بین انبوه تحلیل های دستوری رسانه های معاند، چنانچه نقاط قوت و ضعف کشور به درستی مورد ارزیابی قرار گیرد، همراهی مردم به درجات بالاتری خواهد رسید.
ناگفته پیداست ایران عزیز ما به واسطه الطاف خدادادی یکی از غنی ترین کشورهای دنیاست و تنها با استقرار مدیریت هوشمند، کارامد و دلسوز امکان بهبود شرایط کشور با کمترین نگاه به خارج میسر و میسور است.
از منظر تاریخی، بنا بر اسناد و شواهد مبرهن، سرگذشت ایران پس از صدها سال وابستگی و وادادگی مسئولان کشور در دوران قاجار و پهلوی به نقطه و دوران پرافتخار انقلاب اسلامی رسید و ملت بزرگ ایران تصمیم گرفت جلوی استعمار و چپاول بیگانه را بگیرد. این جهاد مقدس مسلما به مذاق طرف های خارجی خوش نمی آمد و از روز اول انقلاب، دشمنی ها با ایران مستقل و آزاد آغاز شد. بیان بسیاری از مطالب، توضیح واضحات است و قصد نداریم به تکرار بیفتیم اما فراز و نشیب های 4 دهه اخیر، نقاط درخشان فراوانی دارد و خروجی آن تبدیل شدن یک جامعه 30 میلیونی فرودست به کشوری 86 میلیونی با قدرت چندوجهی، متعالی ومقتدر است.
رشد اعجاب گونه شاخص های توسعه انسانی، سلامت و بهداشت، عمران و آبادانی، دانش و تکنولوژی، تسلیحات نظامی و امنیتی و تاثیرگذاری بین المللی و ورود ایران به فضا تنها بخشی از کارنامه انقلاب مردم ایران است. تمام این دستاوردها در حالی رقم خورد که در طول این سال ها دشمنی به خالی کردن جیب ملت ایران عادت کرده بود از روز اول با تمام قدرت شیطانی خود تلاش کرد، تک تک مردم را دلسرد و مایوس نماید. هر چند موفقیت هایی نیز در این عرصه کسب کرد و همچنان مشغول ادامه مسیر دشمنی خود است، اما رویش های انقلاب ایران در سطح ملی و بین المللی به مراتب برجسته تر و متکثرتر بوده است. لذا به گواه کارشناسان مستقل، امروز ایران اسلامی به برکت مقاومت مردم و تلاش های خادمانش به دایره قدرت بین المللی پای گذاشته است.
از طرفی، در مقابل، چالش های روبروی مردم نیز غیر قابل کتمان است. که مواردی را یاد آور میشود: امروز مشکلات در بحث مسکن، خودرو، کاهش ارزش پول ملی و اشتغال، واقعیاتی است که به چالش همه جانبه تبدیل شده است.
در حوزه مسکن متولدین پرتعداد دهه شصت به مرحله تشکیل خانواده رسیده اند و متاسفانه برنامه ریزی لازم برای تامین نیازهای انان صورت نگرفته است. بخش بزرگی از این تعلل در مدیریت مسکن در دهه 1390 - 1400 باز می گردد. زمانی که در سال های پیش از آن پروژه مسکن مهر به خوبی بخش قابل توجهی از مردم را صاحب خانه کرد اما در ادامه، نگرشی در حوزه مسکن در کشور صاحب تصمیم شد که افتخار خود را "عدم تولید مسکن" می دانست.
ادامه یافتن این روند متاسفانه باعث رشد غیرقابل باور قیمت مسکن شده است. البته خوشبختانه رویکرد دولت سیزدهم در این رابطه قابل تقدیر است و تولید 4 میلیون مسکن در طول 4 سال حتما می تواند بازار ملتهب مسکن را آرام کند. دولت در حال حاضر مرحله سخت شروع به تولید مسکن را پشت سر گذاشته و امید است با اتمام مراحل ساخت پروژه های ساختمانی، با عرضه بسیاری از خانه های در حال ساخت، مردم در این حوزه شرایط بهتری را نسبت به وضع موجود، تجربه کنند.
در حوزه خودرو نیز متاسفانه تولید داخل، کفاف نیاز های داخلی را نمی دهد. به نظر می رسد وجود رانت و سخت بودن حضور مردم در حوزه تولید خودرو باعث شده بازار انحصاری در داخل شکل بگیرد. از طرف دیگر، شرکت های خودروساز، به واسطه سوء مدیریت های طولانی، نیروهای مازاد کارنابلد وغیر ماهر و عدم اهتمام به پیشرفت واقعی، شرایط خوبی ندارند.
در واقع هوشمندی لازم در این حوزه موجود نیست. عدم توجه کافی به کیفیت و قیمت تمام شده غیررقابتی، صنعت خودروسازی را در ورطه ای فرو برده که نه در داخل و نه در خارج امکان تولید رضایتمندی را ندارد.
از طرفی سیاست قیمت گذاری دستوری باعث تولید رانت شده و دلالان از این شرایط، بیشترین منفعت را می برند. در این رابطه خصوصی سازی خودروسازی ها واصلاح ساختار آنها و اجازه ورود به شرکت های خارجی به شرط سرمایه گذاری می تواند به بهبود بازار خودرو کمک کند. نظرات دولت محترم در این زمینه نیز در صورت اجرا از التهاب بازار خودرو خواهد کاست. بنا بر اخبار واصله خصوصی سازی کامل ایران خودرو، سایپا و دیگر شرکت های دولتی در دستور کار دولت قرار دارد و فروش خودرو در بورس کالا در صورت تداوم و نظارت می تواند بازار خودرو را سامان دهد.
در حوزه ارزش پول ملی، بعد از یک دوره با ثبات قیمت در در سال های 1380-1390، متاسفانه کاهش ارزش پول روندی غیر قابل قبول به خود گرفته است. با وجود اینکه تجربه سال 1390 در افزایش تحریم ها و استفاده از دلار برای ضربه زدن به اقتصاد ایران در کشور موجود بود، اما متاسفانه در دولت دوازدهم دوباره همان حربه با فشار بیشتر از سوی دشمن مورد استفاده قرار گرفت. ثبات نسبی دلار در دولت یازدهم با خارج شدن ترامپ از برجام ناگهان شوک بزرگی به اقتصاد ایران وارد کرد و به معیشت مردم آسیب زد. این اتفاق ناشی از عدم استفاده از تجربه قبلی و همچنین ناشی از نگاه حداکثری به غرب بود.
متاسفانه در این زمینه دولت راهکار قابل قبولی برای کنترل التهاب بازار ندارد و فرآیند هایی همچون کنار گذاشتن دلار از مبادلات با سرعت خوبی پیش نمی رود. دشمن نیز با ممانعت از فروش نفت و افزایش فشار اقتصادی هم بر همین حوزه متمرکز است. دولت باید در رابطه با ارزش پول ملی که ناموس اقتصاد ملی است برنامه ای چند بعدی داشته باشد که فعالیت های فرهنگی، نظارتی، سیاسی و اقتصادی در آن نقش آفرینی کنند. ایجاد ثبات در بازار ارز یکی از ارکان مهم برای بهبود فضای کسب و کار است.
و اما حوزه اشتغال ارتباط و همسویی حداکثری با موارد مدیریت کلان اقتصادی در حوزه های مورد اشاره دارد. یعنی چنانچه برنامه حوزه های اصلی صنعت به خوبی اجرا شود و ثبات در حوزه قیمت ارز اتفاق بیفتد زمینه لازم برای رشد اشتغال در کشور فراهم خواهد شد. چرا که تا زمانی که فعالیت های سوداگرانه بازدهی بیشتری داشته باشد، سرمایه گذاری در حوزه تولید و اشتغال کمتر خواهد شد. به تجربه ثابت شده است تقویت بنیه مالی آحاد جامعه منجر به افزایش تولید و اشتغال خواهد شد.
در این بین دولت سیزدهم فرصت مغتنمی برای انجام اصلاحات عمیق اقتصادی در کشور دارد و خوشبختانه بنا دارد تا از تمام ظرفیت خود برای تغییر ریل اقتصاد با تکیه بر توان داخلی اقدام کند. برخی از این دست اقدامات در میان مدت به تقویت اقتصاد ملی منجر خواهد شد و نیازمند نظارت دقیق است. در کنار اجرای دقیق و هوشمندانه پروژه های اصلاح نظام اقتصادی کشور دولت ملزم به بهبود تعامل با مردم است.
چرا که علی الخصوص در دوره گذار میان مدت اقتصادی حتما سختی هایی برای مردم ایجاد خواهد شد. در این رابطه دولت لازم است به سوالات و شبهات آحاد جامعه پاسخ دهد، در بین مردم و در محافل تخصصی حاضر باشد و ضمن استماع نظرات کارشناسان، پاسخ های مستدل و منطقی بدهد. امروز متاسفانه درب اتاق بسیاری از مدیران به روی مردم بسته است. مراجعات مردمی با ادارات دولتی منجر به رضایتمندی نمی شود و این مورد شرایط را سخت تر می کند. در این وضعیت سم پاشی شبانه روزی دشمن را نیز باید در نظر داشت.
این فضای غلیظ تبلیغاتی باعث شده متاسفانه در برخی مواقع دستاوردهای بزرگ و درخشان کشور انطور که باید در اذهان مردم مورد پذیرش واقع نمی شود. لذا این نیاز احساس می شود که برای انتقال مفاهیم باید از همه روش ها بهره برد. پیشنهاد می شود برای دانشجویان کشور تورهای علمی گذاشته شود بطوریکه طی این اردوها که می توان به عنوان اردوهای "راهیان پیشرفت" از آن یاد کرد، آنها به مراکز پیشرفته علمی، صنعتی وعمرانی کشور بروند و از دستاوردهای مدیران متعهد وانقلابی خود بازدید کنند. این مهم می تواند برای تمام آحاد جامعه دلگرم کننده باشد.
مردم عزیز ایران اسلامی جامعه ما در طول مسیر پرافتخار خود از ابتدای انقلاب، مشکلات به مراتب بزرگتر و سخت تر را پشت سر گذاشته و انشالله امروز نیز به مدد حمایت های مردم و هوشمندی مسئولین از آخرین گردنه های مسیر پیشرفت و استقلال خود به سلامت عبورخواهد کرد.
پایان پیام /