جامعه روحانیت
جامعه روحانیت
مصطفی پورمحمدی گفت: اگر شرایط حضور و تحقق خواسته مردم را فراهم کنیم حتما مردم مشارکت بالا در انتخابات خواهند داشت.
سحرگاه سوم خرداد 1359، اکبر گودرزی، سرکرده گروهک تروریستی فرقان به همراه پنج تن دیگر از اعضای این گروه به نامهای سعید مرآت، علی حاتمی، محمد متحدی، حسن اقرلو، عباس عسگری و علیرضا شاهبیک بعد از محاکمه در دادگاه، اعدام شدند.
مهر نوشت: مشاور رسانهای تیم مذاکره کننده ایران گفت: وقتی ما در آستانه توافق بودیم و متحد نزدیک آمریکا نسبت به خواسته ایران اظهار نظر مثبتی میکند، دیگر بهانهای دست غربیها و آمریکاییها نیست. بورل فردی نیست که در برابر دولت آمریکا حرف خلافی بزند.
دزفول - امام جمعه دزفول با بیان اینکه چهارم خرداد بهانهای برای بازخوانی مقاومت است بر ضرورت ثبت و ضبط تاریخ شفاهی دفاع مقدس در این شهرستان تاکید کرد.
اقتصادنیوز نوشت: نعمتی، نماینده ادوار مجلس گفت: با ایجاد فشارهایی سعی میکنند مردم را ناراضی کنند تا در انتخاباتها حضور نداشته باشند.
امام جمعه هشتگرد در یک گفتوگوی متفاوت به سوالات مختلفی درباره وضعیت روحانیت، حجاب، سلبریتیها و برخی دیگر از مسائل اجتماعی و سیاسی پاسخ گفت.
روزنامه هم میهن در گزارشی به بررسی آرایش سیاسی، روند برگزاری و تصمیمات مجلس پنجم پرداخته است.
فارس نوشت: حجتالاسلام والمسلمین آلهاشم گفت: ایران تسلیم زیادهخواهی غرب نخواهد شد و غرب باید رویه خود را اصلاح کند که البته بازگشت از مسیر اشتباه کمترین خواسته ایران است.
اطلاعات آنلاین نوشت: مسعود زارعیان میگوید: ورود به این عرصه برای من خیلی سخت بود و فضا بستهتر بود و بعضی دوستان میگفتند تو به سراغ مفسده رفتهای و پرونده طلبگی و حوزوی من بارها تهدید به باطل شدن شد.
مجلس چهارم، از انتخاباتش گرفته تا اعضا و بحثهای درونی آن تفاوتهای بسیاری با ادوار گذشته داشته است. اگرچه دوره به دوره با افزایش محدودیتها از تنوع جریانهای سیاسی شرکتکننده در انتخابات کاسته میشد، اما در این دوره نوع متفاوتی از حذف و محدودیت نسبت به دورههای قبل به میان آمد.
برخلاف رویه یک دهه اول حیات جمهوری اسلامی، تفسیر جدیدی از اصل 99 قانون اساسی به میان آمده بود که برای شورای نگهبان شأن جدیدی قائل میشد و در آن حق نظارت این نهاد بر انتخابات موسع و همگانی بود. بهعبارتی اگر تا پیش از آن این نظارت «شبهاستطلاعی» به شمار میرفت؛ آنچه ازاینپس از سوی شورای نگهبان پیگیری و اجرا شد «نظارت استصوابی» بود.
احمد بخارایی، مدیر گروه جامعهشناسی سیاسی در انجمن جامعهشناسی ایران در تحلیل خود از علت خشم مردم نسبت به قشر روحانیت، به دیدهبان ایران گفت: گروههایی که به حاشیه رانده شدهاند، به جایی رسیدند که احساس میکنند دیگر صدایشان به گوش صاحبان قدرت نمیرسد. از سوی دیگر صاحبان قدرت هم در میان خودشان توزیع قدرت و ثروت را دارند و گاه بر سر منافع با هم چالش پیدا میکنند حال وقتی گروه خودی و غیرخودی...
اگر ایشان بود حتما این وضع روحانیت را نداشتیم. فضای بستهای داریم و قطعا ایشان به این فضا راضی نبود. کسی انتقاد کند بازداشت و زندان میشود. ایشان به صراحت میگوید اگر جمهوری اسلامی بخواهد فضای خفقان ایجاد کند، شکست میخورد. میگویند اگر نخواهد به عدالت اجتماعی اهمیت دهد، شکست میخورد.
روحانیت باید به جایگاه خود برگردد، اگر ایشان بود حتما این وضع روحانیت را نداشتیم. مسئله آزادی بیان هم همین است، فضای بستهای داریم و قطعا ایشان به این فضا راضی نبود. نوع برخورد با منتقدان همین است، کسی انتقاد کند بازداشت و زندان میشود. ایشان به صراحت میگوید اگر جمهوری اسلامی بخواهد فضای خفقان ایجاد کند، شکست میخورد، اینها هست و چاپ شده. صدای ایشان موجود است. میگویند اگر نخواهد...