جامعه محوری اسم رمز تحریم انتخابات است / افشاگری یک روزنامه اصلاحطلب: خاتمی دروغ میگوید!
عضو حزب ندای ایرانیان: یک جریان سیاسی و حزب سیاسی که هیچ ارتباطی با جامعه ندارد، نمیتواند مطالبات جامعه را مطرح نکند اما ادعای جامعه محوری داشته باشد.
سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
***********
روزنامههای امروز دوشنبه چهارم دی ماه در حالی چاپ و منتشر شد که بمباران تبلیغاتی فروشگاههای بزرگ لوازم خانگی، احتمال توقف یا تغییر شکل جنگ علیه غزه و کرانه باختری و حرکت به سوی توافق سیاسی تا پایان سال2023 و جنجال تراموا در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنان در میان روزنامههای مختلف به ویژه رسانههای اصلاحطلب بازتاب دارد، رهبر انقلاب در بیانات اخیر با اشاره به چهار خصوصیتی که در ابتدای امسال راجع به انتخابات مجلس دوازدهم مبنی بر «مشارکت قوی، رقابت واقعی، سلامت انتخابات و امنیت انتخابات» گفته بودند؛ خواهان آن شدند که «میدان برای حضور جناحهای سیاسی و گرایشهای گوناگون سیاسی - اقتصادی - فرهنگی در مسابقه بزرگ انتخابات» باز شود تا «همه دیدگاهها و نگاهها در این میدان فعال باشند.»
روزنامه هممیهن ارگان خبری اصلاحطلبان رادیکال درباره وضعیت اصلاحطلبان در انتخابات به نقل از حسین نورانینژادقائم مقام دبیرکل این حزب اصلاحطلب که خود را جامعه محور و نه صندوق محور میخواند در گفتگویی نوشته است:
اکثر کسانی که میتوانستند در یک شرایط طبیعی کاندیدای انتخابات مجلس باشند ولی با رویه سالهای اخیر مورد تایید شورای نگهبان نبودهاند، این بار خودشان ثبتنام نکردهاند. در نتیجه مسئولان و نهادهای بررسی صلاحیت اگرچه ممکن است مخاطب بخشی از سخنان رهبری باشند ولی اساساً در مرحلهای از انتخابات نیستیم که جز درباره برخی ثبتنامکنندهها، کار زیادی برای این نهادها مانده باشد.
روزنامه آرمانملی اما افرادی که شعار جامعهمحوری میدهند را دروغگو خوانده و مینویسد:
فصل انتخابات است و فضای سیاسی بین احزاب اصلاحطلب به سردی میگراید. نه تحرکی از سوی ائتلاف اصلاحطلبان مشاهده میشود و نه اینکه احزاب پیشرو اصلاحطلب دستی بر هم میمالند تا فضای سیاسی گرم شود. این مورد در ارتباط با خاتمی و عارف و جهانگیری هم نیست در پایین دست احزاب سیاسی حتی جوانترهای برخی احزاب هم انگیزهای برای ایجاد یک کنش سیاسی مثبت برای بهبود فضای سیاسی کشور ندارند.
سعید نورمحمدی، عضو شورای مرکزی ندای ایرانیان به این روزنامه گفته است:
این دسته از دوستان دروغ میگویند. جامعه محوری تعریف مشخصی دارد و برخی از اساتید جامعهشناسی به ابعادی از مساله جامعه محوری پرداختند. یک جریان سیاسی و حزب سیاسی که هیچ ارتباطی با جامعه ندارد، نمیتواند مطالبات جامعه را مطرح نکند اما ادعای جامعه محوری داشته باشد. درحال حاضر جامعه محوری، دروغ بخشی از احزاب اصلاحطلب برای تئوریزه کردن مخالفتشان با جریانی است که اعتقاد دارند نباید صندوقهای رای را رها کرد.
اما منظور اصلاحطلبان از جامعه محوری چیست، دو مراد بیان این واژه در میان اصلاحطلبان وجود دارد از نگاه سیاسی جامعه محوری اسم رمز تحریم انتخابات بوده و از نگاه اجتماعی این واژه به معنای سکولاریزه کردن ساحتهای رفتاری در جامعه است، روند دیدگاه های خاتمی و اصلاح طلبان ساختاری بیانگر آن است که آنان با وقوع هر واقعه ای در کشور لزوم شکل گیری حکومت عرفی (به تعبیر دقیق تر حکومت سکولار) را تئوریزه و میل به این حکومت را امری طبیعی و گریزناپذیر تعریف و تفسیر کنند.
اصلاح طلبان و شخص خاتمی با تاکید بر کسب نمایندگی در جامعه ارتباط گیری با گروه ها، اصناف و اقشار را در دستورکار خود قرار داده اند که این ارتباط مبنی بر الگودهی و جلب و جذب آنان به بدنه اجتماعی جریان اصلاحات قابل تفسیر است، جریان اصلاحات تلاش می کند تا در بخش نرم افزاری برای استحاله نظام ورود کرده و به تولید محتوای لازم برای سطوح مختلف درگیر با پروژه عرفی سازی و سکولاریسم بپردازد.
روزنامه آرمان امروز نیز میدان را برای مشارکت انتخاباتی باز دیده و مینویسد:
باتوجه به اینکه رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال جاری چارگانه انتخاباتی را برای برگزاری انتخابات تعیین کردند فضای کشور وارد فاز انتخاباتی شد و البته بر اهمیت مشارکت نیز افزودند. ایشان راهبرد مشارکت، راهبرد سلامت، راهبرد امنیت و راهبرد رقابت را برای برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی معرفی کردند. مشاهده کردیم که روز گذشته هم ایشان به این موضوع پرداختند و در این مورد بیشتر توضیح دادند. ایشان بار دیگر تاکید کردند که نکته اساسی مشارکت مردم است. نباید فراموش کنیم که از ابتدای انقلاب و در دوران دفاع مقدس و در مقابله با فتنهها این حضور مردم بود که اهداف انقلاب را پیش برده است.