سه‌شنبه 2 بهمن 1403

جایگاه گردشگری کهگیلویه‌وبویراحمد کجاست!/ زخم کاری بر پیکر گردشگری + تصاویر

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
جایگاه گردشگری کهگیلویه‌وبویراحمد کجاست!/ زخم کاری بر پیکر گردشگری + تصاویر

پروژه تله‌کابین یاسوج آبشار که عملیات اجرایی آن با حضور مسئولان استانی در سال 92 آغاز شد قرار بود کمتر از یک سال به بهره‌برداری برسد، اما همچنان در بلاتکلیفی جامانده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس، مرکز کهگیلویه و بویراحمد، سال‌هاست که نام پایتخت طبیعت ایران را با خود یدک می‌کشد و این نام در حالی برای این شهر انتخاب شده که هنوز از داشتن بسیاری از زیر ساخت ها و تکمیل نشدن پروژه های گردشگری، تفریحی و حتی تاریخی، به دلیل عدم اعتبار و عدم برنامه ریزی مناسب رنج می برد، پروژه هایی که یا در حال مستهلک شدن بوده و یا هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند...

رنج هایی که یاسوج تحمل می کند!

از یاسوج مسافران خاطرات زیادی در ذهن دارند، از جنگل های پرپشت بلوط و یا چشمه سارهای زیبای آن و یا آبشارهای همیشه خروشان آن، شهری که این همه مواهب خدادادی را در دل خود جای داده، اما همچنان با کمبودهای زیادی دست و پنجه نرم می کند.

یاسوج (پایتخت طبیعت) همچنان غریبه در میان مسئولان؟!

یاسوج یا همان پایتخت طبیعت ایران با وجود ظرفیت‌های بی شمار خدادادی تاکنون بسیاری از زیرساخت‌های گردشگری اش مغفول مانده که می توان به تله کابین، بشار - کاکان، پارک بزرگ جنگلی یاسوج و ساماندهی آبشار معروف یاسوج اشاره کرد.

از منظری دیگر کهگیلویه وبویراحمد استانی است که هم از نظر تورم و هم از نظر بیکاری در وضعیت نامناسبی قرار دارد که با اجرای چنین پروژه‌هایی می‌تواند به کاهش بیکاری و در نتیجه کاهش بسیاری از آسیب‌های اجتماعی آن کمک شود.

اما گویا مسئولان ذیربط به چنین مواردی توجه نمی‌کنند و متأسفانه بسیاری از عوامل که به راحتی قابل رفع هستند در این استان تبدیل به موانعی دست و پاگیر می‌شوند که سرمایه‌گذاران را فراری می دهد.

تله‌کابین یاسوج، بشار کاکان ودر آخر دنا، پروژه ای عظیم و بسیار پر ظرفیت برای توسعه گردشگری این دیار قریب یک دهه بوده که از کلنگ زنی آن بر فراز کوههای مشرف به دنا معروف به دور یاب میگذرد، اما همچنان به دلایل مختلف همچنان تکمیل آن در اما و اگر مانده است.

توقف بخاطر تزریق نشدن بودجه!

پروژه تله‌کابین یاسوج با اعتبار 25 میلیاردی تسهیلات گردشگری و سرمایه گذاری بخش خصوصی به مبلغ 30 میلیارد اجرایی شده و طی سالهای اخیر با شتابی مطلوب به جلو رفت، اما به گفته برخی از مسئولان امر این پروژه به دلیل تزریق نشدن بودجه و همکاری نکردن برخی از مدیران وقت و بانک های عامل، باز هم دچار افت عمرانی شده است.

عملیات اجرایی تله‌کابین یاسوج، در مهرماه 1392 آغاز شده و با وجود گذشت حدود 9 سال، این پروژه گردشگری با کمی پیشرفت و شتاب در اجرای عمل دوباره به دلایلی که فراری دادن سرمایه گذار باید آن را نامید در رکورد به سر می برد.

اما به یکباره در نشست شورای اقتصاد مقاومتی استان کهگیلویه و بویراحمد بود علی شهابی نسب رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان از برگشت بیش از پنج میلیارد تومان از اعتبارات در بخش گردشگری خبر داد.

گرچه پیش از این مهدی روشنفکر نماینده شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی در سفر به روستاهای شهرستان مارگون از برگشت خوردن این بودجه پرده برداشت و خطاب به مدیران اظهار داشت: در وضعیت اقتصادی امروز کشور اخذ اعتبارات میلیونی نیز به سختی انجام می‌شود و مدیری که توان جذب اعتبار چند میلیارد تومانی و هزینه آن را ندارد باید پاسخگوی چنین موضوعی باشد.

هر چند بر اساس گفته های سرمایه گذار این طرح، در همان روزهای آغازین شروع فعالیت 2 و نیم میلیون یورو در زمینه خرید خط تله کابین توسط وی هزینه شده و به گونه ای این سرمایه گذاری در سیاسی بازی مسئولان سابق به فراموشی سپرده شده و رها شده است.

لج بازی با سرمایه گذار یک ابر پروژه؟!

سرمایه گذار تله کابین یاسوج نیز گفته است: از سال 90 در بحث گردشگری متقاضی اجرای طرح تله کابین یاسوج شدم و پس از 2 سال پیگیری موفق به اخذ زمین توسط منابع طبیعی شدم.

فرهاد امیری نیز می گوید: از سال 92 با سرمایه مشخص یک خط تله کابین وارد استان شدم و در ابتدا 2 و نیم میلیون یورو در زمینه خرید خط تله کابین هزینه کردم.

وی ادامه می دهد: از همان سال تا به مدت 6 سال پیگیری های بسیار صورت گرفت تا در نهایت توانستیم از صندوق توسعه ملی با پیگیری های استاندار وقت و معاونان و مدیرکل میراث فرهنگی وقت مبلغ 20 میلیارد تومان اعتبار برای ادامه و اجرای طرح را بگیریم.

سرمایه گذار تله کابین یاسوج عنوان می کند: موفق شدیم یک قسط آن به مبلغ پنج میلیارد تومان از این میزان را آزاد سازی کنیم و پس از 2 ماه تقاضای آزادسازی قسط دوم داده شد.

امیری تصریح کرده است: بانک مذکور (سپه) به دلایل مختلف قسط دوم را آزاد نکرد و مدت یک سال و نیم است که قسط دوم آزاد نشده است.

در همین زمینه همچنین مسئولان بانک سپه در استان گفته اند که تاکنون سه الی چهار بار از این پروژه بازدید شده و کارشناسان پرداخت قسط دوم وام را منوط به پیشرفت فیزیکی طرح تا میزان تعیین شده عنوان کرده اند؟!

زخم کاری بر پیکر گردشگری استان؟!

آن ها تاکید کرده اند که مراتب در کمیسیون رفع موانع تولید استانداری طی 2 مرحله عنوان و با حضور کارشناسان تهران، مجری و پیمانکار پروژه مقرر گردید تا متقاضی نسبت به فراهم نمودن شرایط لازم اقدام و بانک متعاقب آن پرداخت مابقی تسهیلات را از سر گیرد!

با این تفاسیر مشکل اساسی در توقف این طرح سال های قبل کمبود اعتبار و همکاری نکردن بانک عامل با سرمایه گذار این طرح مطرح شده بود، اما امید است دولت سیزدهم که مبنای آن تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی هاست گام مثبتی در راستای تحقق این آرزوی دیرینه مردم برداشته شود.

آن گونه که به نظر می رسد گذر این مدت 9 ساله و وقفه در اجرای تله کابین یاسوج، تنها یک فرصت سوزی بزرگ بوده که برخی کم کاری ها سبب شده تا امروز این طرح به نتیجه ای نرسد

در همین زمینه سعید طالبی پور مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان در گفتگو با خبرنگاران به پیگیری در زمینه این پرو. ژه اشاره کرده و گفته است: با پیگیری‌های انجام‌شده هشت میلیارد ریال در راستای تکمیل راه‌اندازی شبکه برق‌رسانی به محل اجرای پروژه تله‌کابین یاسوج اختصاص یافت.

طالبی پور با بیان اینکه با قول‌های مساعد معاون عمرانی و معاون اقتصادی استاندار استان مشکلات اجرای پروژه تله‌کابین برطرف می‌شود، اظهار داشته است: عملیات اجرایی این طرح سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری شتاب می‌گیرد.

در سطح کشور پیگیر باشید؟

همچنین محسن کوشش تبار معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور در بازدید از پروژه های گردشگری شهرستان بویراحمد گفته است: تخصیص اعتبار از طریق تسهیلات ارزان قیمت در سطح ملی پیگیری می شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور بیان کرد است: این پروژه نقش مهمی در رونق صنعت گردشگری و اشتغالزایی مردم کهگیلویه و بویراحمد دارد و باید سقف پرداخت تسهیلات بانکی به این پروژه توسط بانک سپه کشور افزایش یابد.

لازم به ذکر است، این مجموعه گردشگری دارای سویت های تفریحی، رستوران، کافی شاپ، شهر بازی، هتل و حتی تمامی امکانات رفاهی درجه یک جهانی است که میتوان با به بهره برداری از آن، سود های کلانی را به توسعه گردشگری استان چهار فصل و بویژه شهر یاسوج رساند.

عملیات تله کابین یاسوج در مسیری به طول 1500متر حدفاصل ورودی منطقه توریستی آبشار یاسوج تا کوه دوریاب واقع در بالادست پارک جنگلی این شهر پیش بینی و طراحی شده است. این طرح گردشگری که عملیات اجرایی آن با حضور مسئولان استانی در سال 92 آغاز شد قرار بود کمتر از یک سال به بهره برداری برسد.

آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم!

حال باید دانست که صنعت گردشگری یکی از پول ساز ترین صنایع در کشورهای دیگر به شمار می رود اما ما همچنان چشم به اقتصاد نفتی دوخته ایم.

برای نمونه با اجرای طرح تله کابین یاسوج حداقل برای 300 نفر اشتغال مستقیم و پایدار ایجاد خواهد شد و تا حدودی گره کور بیکاری در استان آزاد تر خواهد شد، ولی در حین حال می بینیم برخی مدیران در تهران و وزارت خانه ها به دنبال اخذ اعتبار و پیشنهاد طرح های مختلف هستند اما غافل از این واقعیت اند که با اجرای این طرح برای حداقل 300 نفر اشتغال مستقیم و چندین نفر دیگر اشتغال غیر مستقیم ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام /

جایگاه گردشگری کهگیلویه‌وبویراحمد کجاست!/ زخم کاری بر پیکر گردشگری + تصاویر 2
جایگاه گردشگری کهگیلویه‌وبویراحمد کجاست!/ زخم کاری بر پیکر گردشگری + تصاویر 3
جایگاه گردشگری کهگیلویه‌وبویراحمد کجاست!/ زخم کاری بر پیکر گردشگری + تصاویر 4
جایگاه گردشگری کهگیلویه‌وبویراحمد کجاست!/ زخم کاری بر پیکر گردشگری + تصاویر 5
جایگاه گردشگری کهگیلویه‌وبویراحمد کجاست!/ زخم کاری بر پیکر گردشگری + تصاویر 6