یک‌شنبه 7 بهمن 1403

جدیدترین چادر اسکان اضطراری در هلال احمر تولید شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
جدیدترین چادر اسکان اضطراری در هلال احمر تولید شد

تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت صنایع نساجی هلال ایران وابسته به جمعیت هلال احمر از تولید جدیدترین چادر اسکان اضطراری (چادر امدادی تیپ سه) به عنوان نخستین نیازمندی ضروری خانواده‌های آسیب دیده از حوادث و سوانح طبیعی در این شرکت خبر داد.

ظاهر رستمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، افزود: یکی از جدیدترین دستاوردهای این شرکت، تولید چادر امدادی تیپ سه است که با ارتقا و رفع نقاط ضعف گذشته، جایگزین چادر امدادی تیپ دو شده و این مدل چادر بعد از گذراندن آزمایشات مختلف با شرایط آب و هوایی متفاوت، به عنوان چادر اصلی در سازمان امداد و نجات ایران پذیرفته شد، که این خود نقش بسزایی در بهبود کیفیت امداد رسانی کشور خواهد داشت.

وی با اشاره به مزایای این چادر امدادی تیپ سه نسبت به چادر امدادی تیپ 2 توضیح داد: افزایش فضای داخلی به مقدار هشت متر مکعب نسبت به چادر تیپ 2، تقویت پارچه کف (استفاده از پارچه کانتینری) برای افزایش استحکام و مقاومت، افزایش تعداد پنجره جهت گردش هوا و انتقال نور، افزایش مقاومت چادر در برابر باد به دلیل استفاده از کلاف کف در سازه، نصب حلقه های فلزی بر روی چادر برای مهار بیشتر به زمین، نصب چادر بر روی سازه، نصب راحت تر چادر به دلیل یکسان سازی طول لوله های سازه، استفاده از خاکفرش برای جلوگیری از ورود آب باران و رطوبت به داخل چادر از مزایای این چادر جدید اسکان اضطراری و موقت نسبت به چادر قدیمی تیپ 2 مورد استفاده در حوادث و سوانح طبیعی است.

مدیرعامل شرکت صنایع نساجی هلال ایران وابسته به جمعیت هلال احمر از ثبت چادر جدید اسکان اضطراری تیپ سه به عنوان طرح صنعتی خبر داد و گفت: پس از تایید نهایی کارایی این چادر امدادی، شرکت صنایع نساجی وابسته به جمعیت هلال احمر اقدام به ثبت طرح صنعتی این چادر به شماره ثبت ID-33863 و مالکیت معنوی آن به نامه جمعیت هلال احمر کرده است.

رستمی اضافه کرد: واحدهای تحقیق و توسعه و طراحی و برنامه ریزی و کنترل کیفیت این شرکت با تجهیز تیمی متخصص و فنی با مشارکت سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در یک پروسه زمانی تولید چادر تیپ سه را با مشخصاتی نظیر اینکه از ضربه پذیری کف و دیوارها، نفوذ پذیری باد و باران و استحکام و شکیل بودن بدون افزایش ملموس در اوزان و ابعاد که می توانست از ویژگی هایی محل و نصب و نگهداری آسان آن بکاهد در دستور کار قرار داده و موفق شدند نهایتا چادر امدادی اسکان اضطراری تیپ سه را با تفاوتهای معنی دار نسبت به تیپ 2 تولید کنند.

وی ادامه داد: همچنین به منظور انجام آزمایش کارایی این چادر جدید اسکان اضطراری و موقت، چادر تیپ سه را به مدت 70 روز در منطقه شهریار با ماکزیمم دما 41.8 درجه سانتیگراد، ماکزیمم سرعت باد 68.8 کیلومتر بر ساعت و ماکزیمم میزان بارش 2/2 میلیمتر نصب و مورد آزمایش قرار دادند تا تائیدیه های لازم را که موید مقاومت چادر در مقابل وزش بادهای شدید است را اخذ کنند.

مدیرعامل شرکت صنایع نساجی هلال ایران وابسته به جمعیت هلال احمر با بیان برخی از ویژگی های جدیدترین چادر اسکان اضطراری و موقت اظهار داشت: چادر امدادی تیپ سه با برخورداری از پوشش های جانبی موجب پیشگیری از نفوذ باران و حشرات شده و کفپوش آن از مقاومت لازم در مقابل هر گونه ضربه وارده از ناحیه اشیاء معمول داخل چادر را داراست و نصب لوله های سازه در داخل چادر، تعبیه چهار پنجره در طرفین چادر، استفاده از پارچه مقاوم شده با مواد اولیه مناسب برای پیشگیری از نفوذ آب باران به داخل چادر از ویژگی های عمده این چادر می باشد.

رستمی افزود: خوشبختانه تولید آزمایشی این چادر در جریان اسکان سیل زدگان و سایر مناطق حادثه دیده با موفقیت انجام و نصب و برپایی آن برای اسکان اضطراری و موقت خانواده های آسیب دیده و متاثر از سیل اخیر موجب رضایتمندی خانواده ها را فراهم کرده است.

وی اعلام کرد: این شرکت درصدد است با همکاری واحدهای تحقیقاتی و موسسات دانش بنیان و استفاده از صنعت نانو در آینده ای نه چندان دور چادر امدادی و اسکان اضطراری و موقت تیپ چهار را در مرحله تولید قرار دهد. به گزارش ایرنا، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمده ای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند. این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، تامین احترام انسان ها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت ها و حمایت از زندگی و سلامت انسان ها بدون در نظر گرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.

*س_برچسب‌ها_س*