سه‌شنبه 6 آذر 1403

جرقه جنگ در سایه نفت‌کش ها زده شد؟ واکنش تهران به تخلیه نفت توقیفی ایران

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
جرقه جنگ در سایه نفت‌کش ها زده شد؟ واکنش تهران به تخلیه نفت توقیفی ایران

تخلیه غیرقانونی نفت ایران در آمریکا؛ جرقه «جنگ در سایه نفت‌کش ها» در خلیج فارس زده می‌شود؟

تخلیه غیرقانونی نفت ایران در آمریکا؛ جرقه «جنگ در سایه نفت‌کش ها» در خلیج فارس زده می‌شود؟

گزارش‌های روز یکشنبه حاکی از آن است که یک نفتکش در سواحل تگزاس در حال تخلیه محموله نفت خود است. این گزارش نشان می‌دهد که ماه‌ها تنش در خلیج فارس، جایی کشتی‌های بیش‌تری توقیف می‌شوند، می‌تواند افزایش یابد. داستان نفتکشی که اخیرا در مرکز یک جدال قرار گرفته، از زمانی که در بهار ادعا شد حامل بالقوه نفت ایران است، ماه‌ها ادامه داشته است.

آسوشیتدپرس گزارش داده که «یک نفتکش متعلق به آمریکا که مدت‌ها مظنون به حمل نفت خام تحریم‌شده ایران بود، اواخر روز شنبه شروع به تخلیه محموله‌ی خود در نزدیکی تگزاس کرد، آن هم در شرایطی که تهران تهدید کرده که به این اقدام پاسخ خواهد داد».

این گزارش در ادامه از این نفتکش با عنوان «سوئز راجان» نام می‌برد که با پرچم جزایر مارشال سفر می‌کند، اما متعلق به یک شرکت آمریکایی است. در این گزارش آمده که سپاه پاسداران ایران تهدید کرده است که به «کسانی که در تخلیه محموله دست داشته باشند»، پاسخ خواهد داد.

به نوشته جروزالم‌ست، این کشتی یکی از انبوه نفتکش‌هایی است که در سال‌های گذشته به دلیل مناقشات مختلف پیرامون ایران مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس گزارش‌ها، این نفتکش پیش‌تر در سواحل سنگاپور بود اما «به طور ناگهانی و بدون توضیح به سمت خلیج مکزیک حرکت کرد»

تحلیلگران معتقدند محموله کشتی احتمالا توسط مقامات آمریکایی توقیف شده است، اگرچه هنوز هیچ سند دادگاه عمومی در مورد کشتی سوئز راجان وجود ندارد. یک سازمان غیرانتفاعی آمریکایی در ماه فوریه گفته بود که این نفتکش مظنون به حمل نفت ایران است. این سازمان در مارس 2023 گفت که حمل نفت ایران را از طریق انتقال کشتی به کشتی، به نفتکش سوئز راجان شناسایی کرده است.

صاحبان کشتی که مجموعه‌ای از شرکت‌ها هستند، گفتند که درباره این مورد تحقیق خواهند کرد. در همین حال، کشتی در مجمع الجزایر ریاو نزدیک سنگاپور قرار داشت. در گذشته، آمریکا محموله نفتکش‌هایی را که نفت ایران را حمل می کردند، توقیف کرده بود. رویترز خاطرنشان کرد که در همین ماه آوریل، ایالات متحده یک محموله نفت ایران را مصادره کرد.

در ماه ژوئن فایننشال‌تایمز گزارش داد که «انتظار می‌رود آمریکا به زودی تخلیه نفت از یک کشتی ایرانی را که توقیف کرده و اکنون در سواحل تگزاس لنگر انداخته، آغاز کند که تهدید تشدید جنگ نفتکش‌های در سایه با تهران را در پی دارد. بر اساس داده‌های موقعیت‌یابی و تصاویر ماهواره‌ای، کشتی سوئز راجان در 29 می به سواحل گالوستون رسید و در 110 کیلومتری بندر تگزاس لنگر انداخته است. فایننشال‌تایمز پیش از این گزارش داده بود که وزارت دادگستری ایالات متحده کشتی سوئز راجان را تحت حکم دادگاه با همکاری حداقل یک شرکت مرتبط با این کشتی توقیف کرده است.

سناتورهای آمریکایی به معضل نفتی ورود می‌کنند

در یکی دیگر از تحولات اخیر، سناتورهای آمریکایی خواسته بودند که دولت بایدن این نفت را انتقال دهد. تخمین زده می‌شود که حدود 800،000 بشکه در این کشتی وجود داشته باشد. سناتور جونی ارنست به همراه سناتورها ریچارد بلومنتال، لیندسی گراهام، بیل هگرتی، کوین کرامر و دیگران در 16 آگوست برای دریافت پاسخ در مورد این نفتکش همراه شدند.

در بیانیه‌ای که دفتر او منتشر کرده، آمده: «سناتور جونی ارنست، عضو کمیته نیروهای مسلح سنا، یک تلاش دوحزبی و دو مجلسی را رهبری کرد و از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواست تا به تهدیدات ایران علیه آمریکایی‌ها و شرکت‌های آمریکایی که مانع از انتقال نفت توقیف شده از نفتکش سوئز راجان به خارج از دریا شده‌، پاسخ دهد...» قانونگذاران در بخشی از این نامه نوشتند: «توانایی یک سازمان خارجی برای جلوگیری از انتقال دارایی‌های توقیف شده در آب های سرزمینی ایالات متحده، یک تلاش بی‌سابقه تهدیدآمیز است که امنیت کشور ما را تهدید می‌کند... ما از شما می‌خواهیم که سریعاً برای حل مشکل تاخیر در انتقال نفت کشف شده از سوئز راجان تلاش کنید و به اجرای قانون علیه سازمان‌های خارجی مانند سپاه پاسداران ادامه دهید.»

خلیج فارس از سال 2019 درگیر نزاع سطح پایین نفتکش‌ها در خلیج فارس بوده و کشتی‌های متعددی از کشورهای مختلف با مین و یا هواپیماهای بدون سرنشین هدف گرفته و توقیف شده‌اند. ایالات متحده نیز کشتی‌های نیروی دریایی بیشتری را به خلیج فارس فرستاده است.

منبع: اکوایران هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

جرقه جنگ در سایه نفت‌کش ها زده شد؟ واکنش تهران به تخلیه نفت توقیفی ایران 2