جریمه 40 هزار تومانی در انتظار خودروهایی که عوارض نمیدهند
مدیرکل بهره برداری از آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور از جریمه 40 هزار تومانی خودروهای سبک تا 90 هزار تومانی خودروهای سنگینی که عوارض ندهند، خبر داد.
مدیرکل بهره برداری از آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور از جریمه 40 هزار تومانی خودروهای سبک تا 90 هزار تومانی خودروهای سنگینی که عوارض ندهند، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، عباس بیات سرمدی بعدازظهر امروز در برنامه زنده تلویزیونی شبکه خبر با بیان اینکه هم اکنون حدود 6 آزادراه مجهز به اخذ عوارض به صورت الکترونیکی هستند، گفت: طبق آخرین صحبت وزیر راه و شهرسازی 14 آزادراه دیگر نیز تا انتهای سال مجهز به اخذ عوارض به صورت الکترونیکی میشوند.
وی با بیان اینکه در صورت همکاری مردم در پرداخت عوارض الکترونیک تا پایان سال 20 آزادراه دیگر هم مجهز به این سیستم میشوند، افزود: در صورتی که مردم استقبال کنند و اقدام به پرداخت عوارض الکترونیکی کنند و همچنین در صورت همکاری سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در آزادراهها، میتوان این آزادراهها را تا پایان خرداد 1400 به 24 آزادراه رساند.
مدیرکل اداره بهرهبرداری آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور تصریح کرد: آزادراههایی که امکان تجهیز و اخذ عوارض الکترونیک را دارند پروژههایی هستند که اجرای آن تنها در صورت استقبال مردم و همکاری بخش خصوصی امکانپذیر است.
بیات تأکید کرد: ما در سال گذشته اعلام کردیم که تمامی آزادراههای جدید را الکترونیکی میکنیم و تاکنون هم 6 آزادراه را مجهز کردهایم.
وی با تأکید بر اینکه اخذ عوارض به صورت الکترونیک یک اقدام دو جانبه است، افزود: یک بخش از این اقدام مربوط به معاونت آزادراههای شرکت ساخت است که باید تجهیزات و زیرساختها را فراهم کند و بخش دوم هم به همکاری مردم در پرداخت عوارض الکترونیک مربوط میشود.
مدیرکل بهرهبرداری آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور اظهار کرد: آزادراهها در کشور به صورت مشارکتی ساخته میشوند و سرمایهگذار باید از محل پرداخت عوارض بتواند سرمایه خود را بازگرداند که در این صورت میتوانیم اخذ عوارض آزادراهها را به صورت الکترونیکی انجام دهیم.
بیات تاکید کرد: در صورتی که پرداخت عوارض به صورت الکترونیکی انجام شود پیامک پرداخت بلافاصله به مالک خودرو ارسال میشود و در مدت زمان معین باید پرداخت عوارض انجام شود.
جریمههای پلیس راهور، میزان پرداخت عوارض را به 60 درصد رساند
وی با اشاره به اینکه عدم پرداخت عوارض توسط مالکان باعث ورود پلیس راهور به این بخش شده است، افزود: باید از خدمات پلیس راهور در این بخش استفاده کنیم.
بیات سرمدی با بیان اینکه ورود پلیس راهور به این حوزه باعث افزایش ضمانت اجرای کار میشود یادآور شد: تا پیش از ورود پلیس راهور میزان پرداخت عوارض به صورت الکترونیکی 35 تا 40 درصد بود و پس از ورود پلیس میزان پرداخت عوارض به 55 تا 60 درصد رسیده که امیدواریم با اطلاع رسانی خوب و همکاری مردم به 90 درصد برسد.
جریمه عدم پرداخت عوارض الکترونیک: از 41 تا 92 هزار تومان
وی با اشاره به اینکه سه کلاس جریمه را برای عدم پرداخت عوارض الکترونیک در نظر گرفتهایم، گفت: پرداخت جریمه برای خودروهای سبک 40 هزار و 800 تومان است که شامل خودروهای سواری، مینیبوس و کامیونهای سبک میشود. همچنین این جریمه را برای خودروهای نیمه سنگین که شامل اتوبوس و کامیونهای دو محور است 51 هزار تومان و برای خودروهای سنگین که شامل نفتکشها و کامیونهای سه محور است 91 هزار و 800 تومان در نظر گرفتهایم.
بیات سرمدی تأکید کرد: ما پس از افتتاح آزادراههای دولتی که دوره بهرهبرداری آنها توسط سرمایهگذار بخش خصوصی به اتمام رسیده است طرح عوارض الکترونیکی را فعال کردهایم.
مدیرکل بهرهبرداری آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور اظهار کرد: اپلیکیشنهایی را طراحی کرده ایم که مردم بتوانند با استفاده از آنها، عوارض عبور از آزادراهها را الکترونیکی پرداخت کنند.
وی توضیح داد: پرداخت عوارض به صورت پیمایشی هم در راستای توسعه عدالت اجتماعی را شده و هم اکنون آزادراه تهران_ ساوه به صورت پیمایشی به صورت آزمایشی انجام میشود.