چهارشنبه 7 آذر 1403

جزئیات آیین نامه حمایت از نخبگان / از استخدام تا تامین مسکن و بیمه

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
جزئیات آیین نامه حمایت از نخبگان / از استخدام تا تامین مسکن و بیمه

رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری با اشاره به آیین نامه حمایت از نخبگان گفت: بناست بر اساس این آئین نامه از حداکثر ظرفیت نخبگان بهره ببریم.

رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری با اشاره به آیین نامه حمایت از نخبگان گفت: بناست بر اساس این آئین نامه از حداکثر ظرفیت نخبگان بهره ببریم.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری امروز در نشست خبری با موضوع آیین‌نامه حمایت از نخبگان ایرانی با تاکید بر اینکه موضوع نخبگان همواره مورد توجه دست‌اندرکاران و سیاستگذاران در همه عرصه‌ها بوده، گفت: انقلاب ما با جمهوریت و مردمی‌بودن انقلاب شکل گرفته است.

به گفته وی، توجه به نخبگان از ابتدای انقلاب در دستور کار بوده و در برهه‌های مختلف به اقتضای زمان نوع حمایت‌ها را تغییر داده است.

وی اضافه کرد: پیش از اینها نخبگان بدون توجه به امورات مادی ونگاه جاری در زندگی، سعی در تأثیرگذاری در آینده داشتند.

خیاطیان با بیان اینکه تاکنون دانشگاه ما وارداتی بود و در تحصیلات تکمیلی بورسیه‌های سنگینی داشتیم، گفت: اما اکنون این مشکل به همت نخبگان رفع شده است. به گفته وی، در دوره کرونا اگر تحریم نبودیم باز هم شرایط یه گونه ای بود که کشورها بر اساس نیازشان تجهیزاتی را به ایران نمی‌دادند.

وی اضافه کرد: این جوانان ایرانی بودند که بسیاری از نیازهای ما از جمله دستگاههای ونتیلاتور و واکسن‌های پیشرفته را برآورده کردند.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری عنوان کرد: در دولت سیزدهم اهتمام جدی در حمایت از نخبگان وجود دارد به طوریکه رییس‌جمهور در دانشگاه تهران برهمکاری دولت و دانشگاه تأکید کردند؛ همچنین دانشگاه اتاق فکر دولت است از دیگرتاکیدات ریاست جمهوری درخصوص نخبگان است.

وی گفت: از اواخر سال گذشته مأموریتی مبنی بر حمایت از نخبگان به ما داده شد که این حمایت با استفاده از ظرفیت فعالان این حوزه بتوانیم زمینه حمایت از نخبگان را طراحی کنیم.

خیاطیان با بیان اینکه در این راستا آیین نامه حمایت از نخبگان ایرانی به تصویب رسید، گفت: به واسطه این آئین نامه زمینه جذب نخبگان فراهم می شود.

توجه به حوزه های علوم پایه و علوم انسانی

خیاطیان با اشاره به حوزه علوم پایه و انسانی گفت: موضوع علوم‌پایه و علوم انسانی نیز حوزه‌ای است که همواره مورد تأکید سیاستگذاران کشور بوده است آمل به خوبی به این حوزه ها توجه نمی شود.

وی با اشاره به بخش های آیین نامه حمایت از نخبگان گفت: این آئین نامه 18 ماده دارد که در راستای حمایت از نخبگان است. در بخشی از این آئین نامه مشوق هایی با حمایت وزارت علوم برای ورود متقاضیان به حوزه علوم پایه فراهم شده است.

وی با اشاره به دیگر بخش این آئین نامه گفت: در حوزه اثربخشی، تعریف پروژه‌های پیشران تحول آفرین با نگاه به آینده است. ما تلاش داریم با کمک دولت و نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش بنیان زمینه اشتغال برای 1000 نخبگان فراهم کنیم.

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری گفت: نگاه ما فناوری محور و مسئله‌محور است که به طور مثال امنیت غذایی یکی از مسائل ذیل مسئله‌محوری است.

وی با بیان اینکه ما هنوز نیازمند حضور نشان در عرصه های سیاسی، بین المللی، اجتماعی و... هستیم، گفت: دولت اهتمام جدی به استفاده از ظرفیت های نخبگان دارد.

خیاطیان با بیان اینکه بر اساس آیین نامه حمایت از نخبگان پروژه‌های فناورانه با محوریت فناوریهای نوین در این آیین‌نامه تعریف می‌شود.

وی با اشاره به حوزه های فناورانه این طرح ها گفت: هوش مصنوعی، فناوری‌های دیجیتال و کوانتوم و حوزه‌های مرز دانشی از جمله حوزه های این طرح ها هستند.

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با بیان اینکه توسعه فضای کسب و کار نیز از دیگر بخش های آیین نامه حمایت از نخبگان است، گفت: قرار است با همکاری دولت و نقش آفرینی بنگاه‌های بزرگ، زمینه اشتغال برای هزار نخبه را فراهم کنیم.

وی با تاکید بر اینکه طرح‌های فناورانه تعریف‌شده مساله محور است، گفت: برای وارد شدن بخش خصوصی به این حوزه نیاز به مشوق داریم که در این زمینه از ظرفیت قانون جهش تولید استفاده می‌شود.

خیاطیان افزود: نخبگان تمایلی برای جذب در دستگاه‌های دولتی ندارند، ولی ما وظیفه داریم دستگاه‌ها را از حضور نخبگان بی‌بهره نگذاریم.

وی با اشاره به بخش حمایت از گروه خاصی از نخبگان گفت: تعدادی از نخبگان دارای اثرگذاری و نقش آفرینی جدی هستند که شامل اعضای هیات علمی می‌شوند. البته که بنیاد ملی نخبگان نیز در راستای شناسایی نخبگان آیین نامه ای تدوین کرده است.

جذب نخبگان به عنوان هیات علمی دانشگاه

وی با بیان اینکه 200 نفر در سال می‌توانند عضو هیات علمی شوند، گفت: کمیته مشترک برای اجرایی‌سازی آیین‌نامه حمایت از نخبگان ایرانی تشکیل می شود.

خیاطیان با بیان اینکه بر اساس این آیین‌نامه، قرار است کمیته راهبردی در بنیاد ملی نخبگان تشکیل می شود، گفت: هر یک از دستگاه‌های های اجرایی در این کمیته نمایندگانی دارند.

تامین مسکن نخبگان و پوشش بیمه

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، با اشاره به تامین مسکن نخبگان گفت: بر اساس این آیین‌نامه با همکاری وزارتخانه‌های علوم، بهداشت، راه، مسکن و شهرسازی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری به دنبال رفع دغدغه مسکن نخبگان هستیم.

وی با تاکید بر اینکه اکنون به الگویی برای رفع این دغدغه رسیدیم گفت: به صورت پایلوت تفاهم‌نامه هایی برای تامین مسکن نخبگان دانشگاه های شریف و تهران منعقد شده است.

وی با اشاره به بیمه نخبگان که ذیل ایین نامه حمایت از نخبگان ایرانی مطرح شده گفت: نخبگان پوشش بیمه‌ای هستند و بر این اساس نخبگان تحت بیمه تکمیلی قرار خواهند گرفت.