شنبه 10 آذر 1403

جزئیات بودجه مصوب 1401 شهرداری بجنورد / افزایش 60 درصدی ضریب جرایم کمیسیون ماده 100/ توافق بر تخریب دیوارکشی پارک آفرینش

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
جزئیات بودجه مصوب 1401 شهرداری بجنورد / افزایش 60 درصدی ضریب جرایم کمیسیون ماده 100/ توافق بر تخریب دیوارکشی پارک آفرینش

یوسف مغروری جزئیات بودجه مصوب 650 میلیارد تومانی شهرداری بجنورد در سال 1401 همچنین توافق میان شهرداری و شورای شهری بجنورد با شرکت آب منطقه ای استان برای تخریب دیوارکشی انجام شده به دور پارک آفرینش را تشریح کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یوسف مغروری، رییس کمیسیون برنامه و بودجه و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر بجنورد در گفت و گو با عصراترکاظهار کرد: بودجه مصوب شهرداری بجنورد در سال 1400 مبلغ 420 میلیارد تومان بود که از این بودجه مصوب 382 میلیارد تومان آن معادل 92 درصد از کل بودجه مصوب درآمدزایی و هزینه شد.

مغروری عنوان کرد: هشت درصد از بودجه مصوب، محقق نشده شهرداری بجنورد در سال 1400 در زمینه فروش دارایی های سرمایه ای بود که در این ردیف بودجه ای مصوب شده بود تا مبلغ 100 میلیارد تومان درآمدزایی از محل فروش املاک در اختیار شهرداری بجنورد درآمدزایی شود.

وی افزود: در مرداد ماه سال 1400 فعالیت دوره شش شورای شهر بجنورد آغاز شد، اعضای این دوره فروش خام املاک شهرداری بجنورد به منظور درآمدزایی برای این نهاد را از دستور کار خارج کردند، بنابراین با این تصمیم هشت درصد از کل درآمدزایی بودجه مصوب سال 1400 شهرداری بجنورد محقق نشد.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر بجنورد در ادامه با اشاره به آغاز سال مالی شهرداری بجنورد در سال 1401 اعلام کرد: بودجه مصوب سال 1401 شهرداری بجنورد 650 میلیارد تومان است که در مقایسه با بودجه مصوب سال 1400، 55 درصد رشد داشته است.

وی گفت: بخش قابل توجهی از این بودجه باید از محل عوارض عمومی و اختصاصی درآمدزایی شود.

مغروری درباره جزئیات بودجه مصوب سال 1401 شهرداری بجنورد بیان کرد: درآمدهای ناشی از عوارض عمومی شهرداری بجنورد 297 میلیارد تومان، درآمدهای ناشی از عوارض اختصاصی شهرداری بجنورد 10 میلیارد تومان، درآمدهای ناشی از بهای خدمات 17 میلیارد تومان، درآمدهای ناشی از وجوه اموال شهرداری 11 میلیارد تومان، درآمدهای ناشی از کمک های دولتی 500 میلیون تومان، درآمدهای ناشی از کمک های اهدایی و دارایی ها 165 میلیارد تومان، واگذاری دارایی های سرمایه ای (فروش املاک) 133 میلیارد تومان و واگذاری دارایی های مالی (دریافت تسهیلات) 19 میلیارد تومان در بودجه مصوب سال 1401 شهرداری بجنورد تعریف شده اند.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر بجنورد در ادامه درباره مصارف درآمدهای شهرداری بجنورد در سال 1401 نیز عنوان کرد: بیشترین سهم مصارف شهرداری بجنورد از بودجه سال 1401 در زمینه ارائه خدمات مدیریت شهری به مبلغ 224 میلیارد تومان خواهد بود که باید برای اموری از جمله توسعه شهرداری الکترونیک، بهره گیری از فناوری های نوین، تحول اداری و توسعه پایدار هزینه شود.

وی همچنین گفت: بخش دیگری از مصارف شهرداری بجنورد از بودجه سال 1401 شامل هزینه کرد در حوزه بازآفرینی فضای شهری و زیبا سازی شهری به مبلغ 16 میلیارد و 600 میلیون تومان در حوزه محیط زیست و خدمات شهری (توسعه نگهداری فضای سبز، توسعه و نگهداری آرامستان، طرح جامع تفصیلی شهر، مدیریت پسماند، توسعه و نگهداری تاسیسات شهری بهداشت عمومی، ساماندهی صنوف و مشاغل مزاحم و هدایت آب های سطحی به مبلغ 157 میلیارد تومان خواهد بود.

مغروری افزود: در حوزه حمل و نقل ترافیک (توسعه زیرساخت های عبور و مرور، جدول گذاری پیاده روها، تقویت سیستم حمل و نقل ناوگان عمومی، توسعه و ساماندهی پارکینگ ها و هوشمندسازی حمل و نقل شهری) به مبلغ 191 میلیارد تومان، در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی (تولید محتوا، تامین زیرساخت ها از جمله تکمیل گود کشتی دوبرار و احداث و تجهیز زمین های بازی محلات) به مبلغ 25 میلیارد و 400 میلیون تومان باید هزینه شوند.

وی خاطرنشان کرد: به مبلغ 9 میلیارد تومان از بودجه مصوب 1401 شهرداری بجنورد باید برای توسعه و تقویت سیستم ایمنی آتش نشانی بجنورد و 25 میلیارد تومان نیز برای تسویه دیون این نهاد پرداخت شوند.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر بجنورد در بخش دیگری از سخن خود تصریح کرد: در سال 1401، رویکرد تعریف شده در زمینه فروش املاک در اختیار شهرداری بجنورد اینگونه خواهد بود که پس از به روز رسانی بانک املاک شهرداری بجنورد، وضعیت املاک در زمینه های قابلیت تبدیل به ارزش افزوده و فاقد قابلیت به ارزش افزوده، دسته بندی و برای نحوه فروش آنها تا سقف تعریف شده اقدام خواهد شد.

وی همچنین به درآمدزایی شهرداری بجنورد از محل اخذ جرایم کمیسیون ماده 100 نیز اعلام کرد: در سال 1401 با هدف بازدارندگی از تخلفات در ساخت و سازها، ضریب جرایم این کمیسیون تا 60 درصد افزایش یافته است.

مغروری در ادامه درباره اخذ مطالبات شهرداری بجنورد از دستگاه های اجرایی استان نیز بیان کرد: گزارش جمع بندی شده از مطالبات شهرداری بجنورد از دستگاه های اجرایی 304 میلیارد تومان اعلام شد که در طول سال گذشته طی نشست هایی که با ادارات بدهکار برگزار کردیم طی عقد تفاهم نامه های منعقد شده مبلغ طلب از این ادارات به 260 میلیارد تومان رسید که باید وصول شوند.

وی گفت: این طلب در قالب اوراق خزانه اسلامی با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان وصول خواهند شد.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر بجنورد همچنین از عدم توافق شهرداری مشهد از تحویل خودروی دارای نردبان بلند مرتبه به شهرداری بجنورد نیز خبر داد و گفت: سازمان دهیاری ها و شهرداری های کشور برای رفع نیاز شهرداری بجنورد به تامین خودروی دارای نردبان بلند مرتبه پیشنهاد کرد که با تحویل حواله به شهرداری مشهد، خودرو به شهرداری بجنورد تحویل شود که سرانجام شهرداری مشهد با این پیشنهاد موافقت نکرد.

وی همچنین اجرای تفکیک زباله از مبدا و بازیافت زباله های خشک و تولید ثروت از این طلای کثیف در شهر بجنورد را از مهمترین برنامه های در دستور کار شهرداری و شورای شهر در بجنورد اعلام کرد و گفت: این طرح که در راستای ایجاد درآمد پایدار برای این نهاد تعریف شده و در دستور کار قرار گرفته که نیازمند همراهی جدی مسئولان اجرایی در استان است.

مغروری با یادآوری این مطلب که در حال حاضر پیمانکار منتخب، ساماندهی زباله گردها و انبارهای ضایعاتی در شهر بجنورد را آغاز کرده است، افزود: پیمانکار در مرحله بعد باید در زمینه های فرهنگسازی، آموزش، تهیه نرم افزار برای ارائه خدمالت تفکیک زباله در سطح شهر، استقرار کیوسک های جمع آوری زباله های خشک در سطح شهر را اجرایی کند.

وی اعلام کرد: با این وجود، در حلقه آخر، جمع آوری زباله ها باید بازیافت شوند که بازیافت زباله نیز نیازمند راه اندازی کارخانه کمپوست است.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر بجنورد با ابراز تاسف از اینکه تا به کنون هنوز برای بازیافت زباله ها و جانمایی صحیح و منطقی برای احداث و استقرار دفن گاه زباله و کارخانه کمپوست برای مرکز استان و یا پوشش تمامی مناطق استان اقدامی علمی و عملیاتی انجام نشده است، خواستار شد: استانداری در این باره باید در تعامل با شهرداری ها و شورای شهرهای استان اقدام کند تا این مسئله تعیین تکلیف شود.

وی در خاتمه درباره پرسش رسانه ها و عموم مردم در زمینه تعیین تکلیف دیوار کشی پارک آفرینش شهر بجنورد نیز اظهار کرد: هزینه دیوارکشی این پارک از اعتبارات دولتی اختصاص یافته به ردیف بودجه ای احداث و تکمیل پارک بانوان در سال 1400 صرف شد.

مغروری با تصریح بر این مطلب که این دیوارکشی بدون تهیه طرح مطالعاتی، بدون تهیه پیوست های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی انجام شده است که برخی از اعضای شورای شهر بجنورد با این دیوارکشی مخالفت کردند، اعلام کرد: روز یکشنبه هفته جاری اعضای شورای شهر و شهرداری بجنورد با مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان درباره این دیوارکشی گفت و گویی داشتند که مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان با استناد به مواد یک و دو قانون توزیع عادلانه آب درباره حفظ حریم رودخانه ها و مسیل ها خواستار تخریب دیوارکشی شد.

وی گفت: در این جلسه شهرداری بجنورد اشتباه انجام شده را قبول کرد.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر بجنورد اعلام کرد: در این جلسه توافق شد که دیوارکشی انجام شده به دور پارک آفرینش تخریب شود.

مغروری خاطرنشان کرد: بابت انجام دیوار کشی پارک آفرینش، احداث کارخانه کمپوست، احداث استخر روباز بانوان در بش قارداش همچنین راه اندازی ایستگاه میانی جمع آوری زباله در منطقه کشتارگاه بجنورد بیش از 15 میلیارد تومان از درآمدهای شهرداری بجنورد طی چندین سال گذشته، هزینه و بدون نتیجه به هدر رفته اند.

انتهای پیام /