یک‌شنبه 30 دی 1403

جزئیات موافقتنامه‌های تهاتر ایران و آفریقا / ورود به بازار 600 میلیارد دلاری

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
جزئیات موافقتنامه‌های تهاتر ایران و آفریقا / ورود به بازار 600 میلیارد دلاری

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عادل نجف زاده در خصوص جزئیات سفر اخیر رئیس جمهور به 3 کشور آفریقایی که خود نیز همراه هیأت ایرانی در این سفر بود، گفت: آفریقا به عنوان یکی از مقاصد کالا‌های ایرانی محسوب می‌شود که در سال‌های گذشته مغفول مانده بود؛ اما این دیپلماسی دولت سیزدهم بود که توانست به گشایش در‌های آفریقا خصوصا شرق این قاره از دروازه کنیا اقدام کند. با این سفر توانستیم وارد...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عادل نجف زاده در خصوص جزئیات سفر اخیر رئیس جمهور به 3 کشور آفریقایی که خود نیز همراه هیأت ایرانی در این سفر بود، گفت: آفریقا به عنوان یکی از مقاصد کالا‌های ایرانی محسوب می‌شود که در سال‌های گذشته مغفول مانده بود؛ اما این دیپلماسی دولت سیزدهم بود که توانست به گشایش در‌های آفریقا خصوصا شرق این قاره از دروازه کنیا اقدام کند. با این سفر توانستیم وارد بازار پر ظرفیت آفریقا شویم. نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی در خصوص دستاورد‌های سیاسی سفر به آفریقا اظهار داشت: در سفر اخیر عمق استراتژیک برای جمهوری اسلامی در آفریقا ایجاد شد؛ آن هم در حالی که آفریقا در طول تاریخ جولانگاه جریان‌های استعمارگر و استثمارگر بوده است. حضور آیت الله رئیسی در 3 کشور شرق آفریقا نشان دهنده توجه جدی دولت سیزدهم به این قاره است، ایران تلاش دارد تا از ظرفیت‌های این کشور‌ها در بُعد استراتژی‌های منطقه‌ای و ایجاد هم‌افزایی‌های اقتصادی، استفاده کند.

استقبال بی نظیر مردم و سران هر 3 کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه از رئیس جمهور

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و اوگاندا با اشاره به استقبال بی نظیر مردم و سران هر 3 کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه از رئیس جمهور، تاکید کرد: باید رد پا‌های قوی‌تری در این کشور‌ها ایجاد و نسبت به توسعه‌های بنیادین در این کشور‌ها اقدام کنیم؛ خصوصا که این کشور‌ها عمدتا توسعه نیافته یا در حال توسعه هستند. قطعا اگر بتوانیم به اقتصاد 600 میلیارد دلاری شرق آفریقا ورود کنیم، خواهیم توانست از یک سو از تولیدات کشاورزی آن‌ها بهره‌مند شده و از سوی دیگر تکنولوژی‌های پیشرفته ایران را به این کشور‌ها صادر کنیم؛ استفاده از این ظرفیت در قالب صادرات خدمات فنی مهندسی و دانش امکان پذیر است که در این خصوص توافقات خوبی منعقد شد. نجف زاده بیان کرد: تأثیر منطقه‌ای سفر آیت الله رئیسی به شرق آفریقا به حدی بالا بود که اگر بازخورد این سفر را در رسانه‌های معاند مشاهده کنید، عصبانیت شدیدی را در این اخبار می‌بینید که نشان می‌دهد هدف گذاری دیپلماسی اقتصادی کشور بسیار دقیق و مناسب بوده است.

صادرات دارو، دانش پزشکی، محصولات پتروشیمی، پهپاد به آفریقا / واردات مواد معدنی و محصولات کشاورزی

وی خاطرنشان کرد: آفریقایی‌ها به شدت در حوزه‌های دانش کشاورزی، توسعه زیرساخت‌ها و خصوصا تأمین مواد پتروشیمی نیازمند کالا‌ها و خدمات ایرانی‌ها هستند و ما توافق کردیم تا تبادل تولیدات کشاورزی آن‌ها با کالا‌ها و خدمات فنی مهندسی ایرانی به صورت تهاتر باشد به این معنا که مقرر شد ما در حوزه صنایع پایین دست نفت به آن‌ها محصولات پتروشیمی صادر کنیم و در مقابل، برای تأمین امنیت غذایی بتوانیم از ظرفیت‌های کشاورزی و معادن این کشور‌ها بهره ببریم. تهاتر مواد پتروشیمی در مقابل کالا‌های اساسی کشاورزی ارزان قیمت و با مزیت رقابتی فوق العاده برای این سفر از اهداف تعریف شده این سفر بود که رئیس جمهور توانست آن را اجرایی کند. عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: واردات گوشت، مواد اولیه دخانیات شامل توتون (که برای تولید داخل، این محصول را از دیگر کشور‌ها وارد می‌کنیم) و همچنین میوه‌هایی مانند موز و نارگیل، از سه کشور آفریقایی بر اساس قیمت تمام شده حتی با لحاظ هزینه جابجایی و حمل و نقل باز هم از مزیت رقابتی خوبی برخوردار است، می‌توانیم از یک سو مواد اولیه مورد نیاز ایران را از این کشور‌ها تأمین کنیم و از سوی دیگر این کشور‌ها را به مارکت و بازار بزرگی برای محصولات پتروشیمی ایران تبدیل کنیم. وی ادامه داد: عمده درخواست کشور‌های آفریقایی بهره‌مندی از توانمندی‌های فنی و علمی ایران بود به خصوص در زمینه تأمین پهپاد‌های رصد محصولات کشاورزی و همچنین استفاده از توان دارویی کشور و تکنولوژی‌هایی که ما در زمینه تأمین و تولید سرم داریم که از طریق وزارت رفاه با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توافقنامه‌هایی برای ارسال دارو به این کشور‌ها داشتیم؛ با حضور وزیر بهداشت نیز توافقنامه‌های صدور خدمات پزشکی و درمانی و دانشی که ایران در زمینه پزشکی دارد با این کشور‌ها امضا شد. نجف زاده گفت: همچنین دیپلماسی پارلمانی را هم با آفریقا فعال می‌کنیم و به زودی نشست‌هایی با انجمن صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی در کمیسیون‌های تخصصی مجلس تشکیل می‌شود. این خدمات فنی مهندسی به شرق آفریقا صادر می‌شود.

منبع: ایرنا