شنبه 3 آذر 1403

جزییات تازه از ماجرای تحصن احمدی نژاد در خانه‌اش /

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
جزییات تازه از ماجرای تحصن احمدی نژاد در خانه‌اش /

پایداری ها زمانی که احمدی نژاد در دوره ریاست جمهوری اش قهر کرد و 11 روز خانه نشین بود، فاصله ای با احمدی نژاد پیدا کردند اما آن فاصله موقتی بود. زیرساخت فکری اینها از مرام و مسلک مجموعه ای در قم نشأت می گیرد. هر چند پایداری و احمدی نژاد می گویند با هم نیستیم اما رفتارشان نشان می دهد که بین آنها چسبندگی وجود دارد.

یکشنبه 28 فروردین‌ماه 90 محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور دوره دهم، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات کابینه خود را در پوشش استعفا از کار برکنار و وی را به سمت مشاور اطلاعاتی خود منصوب کرد. درحالی خبرگزاری دولت در آن روز از استعفای وزیر اطلاعات و پذیرش آن از سوی احمدی‌نژاد خبر می‌دادند که دیگر رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها از مخالفت رهبری نظام با برکناری وزیر اطلاعات و ابقای وی با حکم حکومتی خبر دادند، اما این حکم از جانب محمود احمدی نژاد پذیرفته نشد و او با اصرار برکنار گذاشتن وزیر و به‌منظور قبولاندن نظر خود اقدام به قهر و خانه‌نشینی کرد و پس از 11 روز غیبت، در تاریخ یازدهم اردیبهشت 1390 در جلسه هیات دولت حاضر شد. در ایامی که احمدی‌نژاد خانه‌نشینی را اختیار کرده بود، شخصیت‌ها و افراد مختلفی از علما و سیاسیون با هدف نصیحت و پایان بخشیدن به خانه‌نشینی و قهر او به دیدار وی رفتند. یکی از این افراد آیت‌الله یزدی، عضو شورای نگهبان و دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود. هفته‌نامه پنجره 16 اردیبهشت 90 روایتی از اظهارات آیت‌الله یزدی از ملاقات وی با احمدی‌نژاد در دوران خانه‌نشینی منتشر کرد: «در دیدار با رئیس‌جمهور خاطره‌ای گفتم از اختلاف بین امام و آقا در بحث نخست‌وزیری آقای موسوی و اینکه من به همراه آیت‌الله جنتی و آقای ناطق‌نوری که آن زمان وزیر کشور بود، تلاش کردیم این موضوع را با وساطت پیش امام خمینی (ره) حل کنیم. خدمت امام (ره) که رفتیم، هرکدام صحبتی کردیم و استدلال‌های خودمان را مطرح کردیم. در آنجا گفتیم که طبق قانون اساسی، این حق قانونی رئیس‌جمهوری است که نخست‌وزیر را خودش انتخاب کند. امام (ره) هم در جواب ما گفتند که در شرایط کنونی احساس می‌کنم اگر سکوت کنم به امت اسلامی خیانت کرده‌ام. از جلسه که بیرون آمدیم، پیش خودمان گفتیم که این مساله برای آقای خامنه‌ای سنگین است و درباره اینکه چگونه این موضوع را به ایشان بگوییم در خانه آقای هاشم رسولی بحث و تبادل‌نظر کردیم. اما وقتی در ساختمان ریاست‌جمهوری، آقای خامنه‌ای را ملاقات کردیم و نظر امام را برای ایشان مطرح کردیم، خیلی راحت گفتند: «به هرحال ایشان امام و رهبر هستند و بحثی و حرفی نداریم.» و ذره‌ای هم حالت انفعال و تاثر به ایشان دست نداد. آقای دکتر من واقعا نگران هستم. شما خدمات زیادی برای این کشور داشته‌اید و پرتلاش بوده و هستید، نگرانم که ختم این پرونده با رودررویی و درگیری با رهبری ختم شود. این واقعا شایسته نیست و حیف خدمات شماست. در اواخر صحبت‌هایمان بود که من گفتم: «خدا می‌داند که من آمده‌ام برای رضای خدا مشکلی حل شود و هیچ قصد و غرضی ندارم شما به من جواب بده. نگران هستم.» دائما این عبارت را تکرار کردم. ایشان نهایتا گفتند: «شما نگران نباشید. من خودم با آقا صحبت می‌کنم و موضوع را حل می‌کنیم.» گفتم: «چگونه حل می‌کنی؟» گفت: «نهایتا منتهی می‌شود به اینکه آقای مصلحی استعفا می‌کند و نفر دیگری می‌آید و بالاخره به شکلی کنار می‌آییم.» من واقعا مایوس شده بودم از این صحبت‌ها. زیرا می‌دیدم به جایی نمی‌رسد. خداحافظی کردم و ایشان هم خیلی احترام گذاشتند. احساس کردم هیچ تغییری در او ایجاد نشده است.»

امروز منصور حقیقت پور فعال سیاسی جزییات تازه ای از این ماجرا برای نامه نیوز طرح کرد او گفت: آقای احمدی نژاد و آقای محصولی فعالیت های مشترک شان را از دانشگاه علم و صنعت شروع کردند، بعد این فعالیت ها را سپاه غرب کشور و کردستان استمرار دادند. بعد ادامه همکاری شان را به استانداری اردبیل، شهرداری تهران و سپس دولت نهم و دهم بردند.

، منصور حقیقت پور درباره نسبت جبهه پایداری و محمود احمدی نژاد گفت: پایداری ها زمانی که احمدی نژاد در دوره ریاست جمهوری اش قهر کرد و 11 روز خانه نشین بود، فاصله ای با احمدی نژاد پیدا کردند اما آن فاصله موقتی بود. زیرساخت فکری اینها از مرام و مسلک مجموعه ای در قم نشأت می گیرد. هر چند پایداری و احمدی نژاد می گویند با هم نیستیم اما رفتارشان نشان می دهد که بین آنها چسبندگی وجود دارد.

وی درباره نسبت صادق محصولی با محمود احمدی نژاد یادآور شد: آقای محصولی ثروت مولتی میلیاردی‌اش را از اتوبان احمدی نژاد به دست آورد، چه زمانی که احمدی نژاد در استان اردبیل بود و امتیاز سوآپ را به آقای محصولی داد، چه زمانی که آقای احمدی نژاد در شهرداری بود و مجوز ساخت برج های آنچنانی در منطقه یک را به آقای محصولی داد و چه زمانی آقای احمدی نژاد در دولت بود و محصولی به عنوان وزیر کنار احمدی نژاد قرار داشت.

این فعال سیاسی یادآور شد: آقای احمدی نژاد و آقای محصولی فعالیت های مشترک شان را از دانشگاه علم و صنعت شروع کردند، بعد این فعالیت ها را سپاه غرب کشور و کردستان استمرار دادند. بعد ادامه همکاری شان را به استانداری اردبیل، شهرداری تهران و سپس دولت نهم و دهم بردند.

وی درباره اختلاف محصولی با شهید مهدی باکری اظهار کرد: خصلت خالص سازی از همان ابتدا در این آقایان وجود داشت. شرایطی که آنها برای آقا مهدی در لشکر عاشورا در غرب کشور ایجاد کردند در آینده بیشتر آن را باز می کنیم. شاید بتوان گفت آقا مهدی اول مظلوم پروژه خالص‌سازی این آقایان بود. تهمت هایی به این شهید بزرگوار به لحاظ سیاسی زدند که باعث رنجش روحی آقا مهدی شد.

حقیقت پور گفت: این آقایان حتی با اعتقادات مذهبی مردم همچون موضوع مهدویت برخورد ابزاری به نفع خودشان انجام دادند. البته بعدها مشخص شد رفتارهای ظاهری آنها دروغ است.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

جزییات تازه از ماجرای تحصن احمدی نژاد در خانه‌اش / 2