چهارشنبه 7 آذر 1403

جمهوری‌خواهان نگران مشارکت حداکثری آمریکایی‌ها در انتخابات هستند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
جمهوری‌خواهان نگران مشارکت حداکثری آمریکایی‌ها در انتخابات هستند

تهران - ایرنا - روزنامه اسپانیایی ال پائیس انگیزه «دونالد ترامپ» از طرح ادعای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو را سنگ اندازی در مسیر راهبرد سنتی حزب جمهوری‌خواه در ممانعت از حضور مردم حامی حزب دموکرات پای صندوق‌های رای دانست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در حالی که فرآیند یکساله انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با پشت سر گذاشتن نخستین مرحله از مناظره‌های چهارگانه، به روزهای پایانی مبارزه های تبلیغاتی «دونالد ترامپ» و «جو بایدن» رقبای جمهوری‌خواه و دموکرات نزدیک شده است، ابتلای رئیس کاخ سفید به بیماری کووید -19 در این برهه زمانی سرنوشت ساز تاریخ آمریکا سبب شده تا روزنامه ها و رسانه های جهان نیز در گزارش های مختلف به بازتاب اخبار و تحلیل وقایع این روزهای آمریکا بپردازند.

روزنامه اسپانیایی ال پائیس در گزارشی با تیتر «چرا ترامپ بر بروز تقلب در انتخابات اصرار می‌ورزد، وقتی واقعیت ندارد» نوشت: این ایده از آنجا به ذهن ترامپ خطور کرده که با افزایش درخواست ها برای شرکت در رای گیری پستی و از راه دور، در مسیر استراتژی سنتی حزب جمهوری‌خواه برای ممانعت از دسترسی همه حامیان حزب دموکرات به صندوق های رای قدم برداشت.

در انتخابات سال 2016 میزان حضور رای‌دهندگان سفید پوست افزایش و میزان حضور رای‌دهندگان سیاه‌پوست در پای صندوق‌های رای برای نخستین بار در بیست سال گذشته کاهش یافت. ترامپ نیز به اثرگذاری آرای سیاه‌پوستان واقف است. امروزه او تمام تلاش خود را می‌کند تا حضور سیاه‌پوستان در انتخابات ماه نوامبر کاهش یابد. هدف اول او این است که بیش از 8 درصد آرای سیاه‌پوستان را به خود اختصاص دهد.

در انتخابات سال 2016 حدود 8 درصد سیاه‌پوستان به ترامپ رای داده بودند. اما اگر نتواند چنین کاری کند، ترجیح می‌دهد میزان حضور رای‌دهندگان سیاه‌پوست کاهش یابد. بیش از سه سال از استقرار ترامپ در کاخ سفید می‌گذرد و 65‌درصد سیاهان معتقدند این دوره برای آنها بسیار بد بوده است.

به نوشته ال پائیس، در آمریکا مشارکت حداکثری مردم معمولا خبر مسرت بخشی برای دموکرات ها است؛ زیرا آرای اقلیت های نژادی و خانوارهای کم درآمد را شامل می‌شود. ال پائیس در انتقاد از سیاست های کاخ سفید در دوره چهارساله حضور ترامپ نوشت: «دیوید رمنیک» (David Remnick) مدیر نشریه هفتگی «نیویورکر» با انتشار مقاله ای در سال 2016، پیروزی ترامپ را چیزی کمتر از فاجعه ندانست. فاجعه ای که به معنای پیروزی برتری طلبی، زن ستیزی و نژادپرستی در آمریکا است.

این نشریه اسپانیایی به نقل از رمدنیک نوشت: بحران کرونا نه تنها مدیریت ضعیف دولت ترامپ در مقابله با این بیماری را افشا کرد بلکه به مردم آمریکا نشان داد که جانشان برای ترامپ اهمیتی ندارد. آمار روزانه جانباختگان کرونا در آمریکا هر روز اعلام می‌شود، اما قطعا برای او مهم نیست. توجه ترامپ حتی به هوادارانش عوام فریبی است.

انتخابات آمریکا اگرچه در برخی ایالت‌ها آغاز شده است اما روز 13 آبان ماه روز رسمی انتخابات اعلام شده است. دونالد ترامپ از طرف حزب جمهوریخواه و جو بایدن از طرف حزب دموکرات نامزدهای اصلی این رقابت به حساب می‌آیند.

*س_برچسب‌ها_س*