جنگ "لایک" با تسلیحات شبکه های اجتماعی و فشنگ های مجازی کُشنده + تصاویر
شبکههای اجتماعی در آشوب های اخیر بسیار پیچیدهتر از فتنه سال 88 وارد شدند و با جنگ لایک یک موضوع کوچک را به یک معضل بینالمللی تبدیل کردند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس دولت آمریکا با وجود اینکه از نظر تسلیحات نظامی قدرتمند به حساب میآید اما بهجای استفاده از این سلاح از کارزار اینترنتی و شبکههای اجتماعی که زمانبر است بر علیه جمهوری اسلامی استفاده می کند؛ راهبردی که در دراز مدت می تواند تاثیرات مخربی بر ذهن افکار مخاطبان داشته باشد و به راحتی می تواند ان ها را در مواقع حساس مدیریت کند.
آمریکا در 43 سال گذشته از روشهایی مانند حمایت از کودتاچیان، حمله نظامی مستقیم و حمله نظامی از طرف کشورهای همسایه، جنگهای اطلاعاتی و سایبری همچنین حمایت از تروریستها علیه ایران استفاده کردهاست اما همواره ایران پیروز این نبردها بودهاست؛ اما یکی از رویکردهای جدید آمریکا برای براندازی، جنگ نرم است چرا که ابزار جنگ نرم هم ارزانتر هستند و هم تأثیرات بلندمدتتری دارند.
در سالهای اخیر " جنگ لایک " مورد توجه سیاستمداران واشنگتن قرار گرفتهاست و حتی کتابی با عنوان " جنگ لایک با تسلیحات شبکههای اجتماعی " توسط دو نویسنده امریکایی نوشتهشده و بهترین کتاب سال 2018 آمازون شناخته شد؛ این کتاب بهطور علنی اذعان کرده و نوشتهاست که شبکههای اجتماعی مانند توئیتر، فیسبوک و غیره تبدیل به جنگافزار شده اند و همان کار تسلیحاتی را انجام میدهند. در قسمتی از کتاب نسبتبه مفهوم جدید جنگ اینگونه آمدهاست " وقتی شما آنلاین هستید در زمین نبرد هستید و در حالی در مناقشات و نبردها حضور دارید که نمیتوانید درک کنید که در محاصره قرار گرفتهاید یا خیر ".
در بخش دیگری از این کتاب با معرفی صفحات پربازدید که از طریق لایک و ربات به اربابان دنیا تغییر عنوان داده اند، آمده است:" بر نت مسلط شوید بر روزگار مسلط خواهید شد، جنگ لاک پژواک این است که چگونه جنگ و سیاست با هم در میآمیزند. اگر جنگ سایبری هک شبکهها بود، جنگ لایک هک افراد و انسانها در این شبکهها میباشد.
ریچارد استین کارشناس امنیت سایبر در یادداشتی با عنوان " اینترنت نادانها چگونه ما باید همه در جنگ لایک شرکت کنیم " میگوید: همانطور که در یک نقطه شاید تعدادی آدم نادان وجود داشته باشد فضای مجازی از طریق شبکههای اجتماعی این آدمهای نادان را در کنار یکدیگر جمع میکند.
حقیقت آن است که آمریکا با تسلط بر تسلیحات شبکههای اجتماعی برای کشورهایی که فاقد پلتفورم ها و شبکه ملی اطلاعرسانی و اکثر مردم آن فاقد سواد رسانهای هستند، به دستاوردهایی رسیدهاست که هرگز با تسلیحات نظامی توان اجرایی کردن آن را نداشت.
جنگ لایک عملاً خود را در اغتشاشهای شهریورماه 1401 نشان داد؛ تحلیل محتوایی فعالیت اکانت های بدون هویت دارای رگههای سلطنتطلبی، منافقین و اعمال نفوذ دولت آمریکا در هشتگ مهسا امینی و حجاب و بیحجاب نشان از آن دارد که امپراتوری سایبر درصدد بودهاست با اخبار جعلی و رباتهای حامی، صدها میلیون توییت، هشتگ و ریپلای جعل کند.
به عنوان نمونههایی از جنگ لایک در ماجرای مهسا امینی می توان به اکانتی با نام " هومانیوم " اشاره کرد که 8 سال قبل ایجاد شده است و طی 8 سال فقط 2 توییت زده اما از 19 شهریورماه فعال شد و در 26 شهریور با حدود 3500 توئیتر و ریتوئیت به اوج رسید؛ اکانت " چشمک " از سال قبل بدون فعالیت ایجاد شد تا شهریور ماه فعالیتی نداشت و دوهزار و 700 توئیت و ریتویت ثبت کردهاست.
توییتهای علی کریمی که فقط 700 هزار فالوور دارد و فقط برای ایرانیها شناختهشده است نزدیک به 240 هزار لایک دریافت کردهاست اما توئیتهای ایلان ماسک مالک شرکتهای تسلا و اسپیسایکس که یک چهره جهانی در حوزه فناوری و فضایی شناخته میشود با 100 میلیون فالوور قریب 180 هزار لایک از کاربران شبکههای اجتماعی میگیرد.
این چند نمونه کوچک نشان میدهد که شبکههای اجتماعی در اینجا بسیار پیچیدهتر از فتنه سال 88 وارد شدند و با جنگ لایک یک موضوع کوچک را به یک معضل بینالمللی تبدیل کردند. در حادثه پساز فوت مهسا امینی از اولین روز حادثه اخبار جعلی متعددی تولید شد، انتشار دروغها و شایعات زیر بخشهای کوچک از این ماجرا هستند: کشته شدن مهسا امینی توسط گشت ارشاد، سخنان پزشک بیمارستان، کبودی بدن و ضربه اجسام سخت، سخنان یک فرمانده ارشد سابق سپاه، انتشار کلیپ هدیه گل پرستاران به بانوی فوتشده بعد از اهدای عضو با آهنگ غمبار در سوگ مهسا امینی، رقص پیرمرد کردی با تابوت دخترش، سخنان ستوان یکم حسن شیرازی، نامه قوه قضاییه که بر اساس این نامه سر مهسا امینی هنگام بازداشت به جدول خوردهاست و هزاران فیک نیوز دیگر که در آینده بدون هیچ سند و مدرکی منتشر میشود.
انتهای پیام /