چهارشنبه 30 مهر 1404

حاجی بابایی: روابط ایران و روسیه با توافق جامع راهبردی توسعه می‌یابد / ولادیمیر یاکوشف: به اسنپ‌بک پایبند نیستیم

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
حاجی بابایی: روابط ایران و روسیه با توافق جامع راهبردی توسعه می‌یابد / ولادیمیر یاکوشف: به اسنپ‌بک پایبند نیستیم

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بر توسعه روابط تهران - مسکو بر اساس توافق جامع راهبردی تاکید کرد و همتای روسی وی نیز عدم پایبندی این کشور به اسنپ بک را یادآور شد.

حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه یکصد و پنجاه و یکمین نشست مجمع اتحادیه بین‌المجالس جهانی (IPU)، در ژنو با ولادیمیر یاکوشف نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه دیدار و گفتگو کرد.

حاجی بابایی در این دیدار با بیان اینکه طرف مقابل بر حل مسائل از طریق مذاکره تاکید می کرد ولی در حین مذاکره به ایران حمله نظامی شد، در طول این مدت روسای جمهور و وزرای خارجه ایران و روسیه با هم ملاقات‌هایی داشتند همچنین دبیر شورای عالی امنیت ملی پیامی را به رئیس جمهور روسیه رساند و تاثیرات خوبی داشت.

وی با بیان اینکه جنگ علیه چند جانبه‌گرایی در دنیا وجود دارد، گفت: توافق جامع راهبردی بین ایران و روسیه در مجلس مصوب شده که اتفاق خوبی است و می‌تواند به توسعه روابط کمک بزرگی کند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: کشورهای ایران، روسیه و چین باید فکری اساسی برای وضعیت فعلی دنیا داشته باشند؛ چرا که کشورهایی تاثیرگذار هستند.

وی با اشاره به اینکه ترامپ در شرم الشیخ روسای جمهور کشورها را تحقیر کرد، ادامه داد: صهیونیست‌ها بعد از مبادله اسرا، بار دیگر غزه را بمباران کردند، بنابراین کشورها باید بدانند اگر با یکدیگر در برابر اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی حرکت نکنند، نوبت آنها هم می‌رسد چرا که آمریکا دستور تشکیل وزارت جنگ را داده است.

حاجی بابایی با تاکید بر اینکه ایران به برجام متعهد بود اما آمریکایی‌ها آن را پاره کردند، گفت: سه کشور اروپایی نیز در عدم اجرای تعهدات با آمریکا همراهی کردند و متاسفانه اروپا هویتی مستقل برای خود قائل نیست و کاملاً از آمریکا فرمان می‌گیرد، مطرح کردن اسنپ‌بک نیز در همین راستا بود.

روسیه بدون پایبندی به اسنپ‌بک به همکاری خود را ایران ادامه می‌دهد

ولادیمیر یاکوشف نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه نیز در این دیدار گفت: رئیس شورای فدراسیون روسیه حدود سه ماه قبل با رئیس مجلس ایران در ژنو دیدار داشت و من نیز در این دیدار حضور داشتم که می‌توان عنوان کرد، روابط نزدیکی بین هیات پارلمانی ایران و روسیه وجود دارد.

وی ادامه داد: در زمان حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران، روسیه اعلام کرد که این حمله تروریستی است.

یاکوشف با بیان اینکه توافقنامه بین ایران و روسیه وارد فاز اجرایی شده و انجام این موضوع، برای دنیا مهم است، تصریح کرد: نکته دیگر اینکه قطعنامه 2231 منقضی شده و روسیه به اسنپ بک پایبند نیست؛ بنابراین به همکاری خود با ایران ادامه می‌دهد.

وی با بیان اینکه آمریکا در دوران ترامپ قابل پیش‌بینی نیست و می‌خواهد به راه حل‌های سریع برسد و اعتبار برای خود کسب کند، گفت: نکته دیگر اینکه توافق شرم الشیخ مشکل خاورمیانه را حل نمی‌کند و صرفاً یک آتش بس موقت است، احتمال بدتر شدن اوضاع وجود دارد و همین نکته درباره پیشنهادها در موضوع اوکراین وجود دارد چراکه به جزئیات توجه نشده است.

نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه با بیان اینکه ایران و روسیه نمی‌توانند به آمریکا و اتحادیه اروپا امیدی داشته باشند، خاطرنشان کرد: چند جانبه گرایی به استقلال و حفظ حاکمیت کشورها کمک می‌کند. همچنین درباره ایده ایران مبنی بر توسعه همکاری ایران، روسیه و چین موافق هستیم.

این نشست بین‌المللی از 27 مهر تا اول آبان 1404 در شهر ژنو کشور سوئیس در حالی برگزاری است و نمایندگان پارلمان‌های کشورهای عضو از سراسر جهان در آن حضور دارند.

موضوع اصلی اجلاس امسال بر محور حفظ هنجارهای انسانی و حمایت از اقدامات بشردوستانه در زمان بحران و دموکراسی فراگیر برای جهانی پایدار متمرکز است.

حمیدرضا حاجی‌بابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس هیات، شمس‌الدین حسینی، عضو هیات رئیسه کمیته دائمی امور سازمان ملل اتحادیه بین‌المجالس (IPU) و عضو شورای اجرایی IPU مجلس، حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی نماینده مردم تهران در مجلس، رحیم زارع نماینده آباده در مجلس، رحمت‌الله نوروزی نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس و الهام آزاد نماینده مردم نایین در مجلس، عضو شورای اجرایی اتحادیه بین‌المجالس (IPU) مجلس شورای اسلامی در این اجلاس حضور دارند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.