سه‌شنبه 6 آذر 1403

حاج علی اکبری: جلوی چشم ما بی‌رحمانه به خانواده تاخت و تاز می‌شود / رژیم صهیونیستی پشت صحنه است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
حاج علی اکبری: جلوی چشم ما بی‌رحمانه به خانواده تاخت و تاز می‌شود / رژیم صهیونیستی پشت صحنه است

به گزارش گروه اجچتماعی خبرگزاری دانشجو، در جریان برگزاری سومین اجلاسیه مجمع رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شورا‌های اسلامی مراکز کلانشهر‌ها و ششمین اجلاسیه شهر‌های حماسه ساز انقلاب اسلامی که به میزبانی شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد؛ حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه در سخنانی با تأکید بر تشکیل سامانه‌ای متمرکز در مجموعه‌های مختلف کشور برای رصد...

به گزارش گروه اجچتماعی خبرگزاری دانشجو، در جریان برگزاری سومین اجلاسیه مجمع رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شورا‌های اسلامی مراکز کلانشهر‌ها و ششمین اجلاسیه شهر‌های حماسه ساز انقلاب اسلامی که به میزبانی شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد؛ حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه در سخنانی با تأکید بر تشکیل سامانه‌ای متمرکز در مجموعه‌های مختلف کشور برای رصد برنامه‌های فرهنگی، اظهار کرد: مسئولین باید بدانند که کار کردن در حوزه فرهنگی مسئولیت بزرگی است.

امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه در حوزه فرهنگ، بیشتر سخن گفته می‌شود و کمتر عمل می‌شود؛ خاطرنشان کرد: کسانی که فعال در حوزه فرهنگی هستند بدانند که دارای مسئولیت بزرگ و حساس هستند؛ شورا‌ها و مجموعه‌های فرهنگی متصل به آن نیز از این دست ارگانهاست؛ شورا‌ها باید به این موضوع توجه جدی تری داشته باشند و این بخش به نگاه جهادی نیاز دارد.

وی با اشاره به سبک زندگی امروز در ساختمان ها، زیستگاه ها، محیط‌های تردد، ترافیک و فضا‌های اداری فاصله‌های عاطفی را به مردم تحمیل می‌کند؛ یادآور شد: اگر این موضوع به خوبی کشف و شناسایی شود، می‌توان تدابیر دقیقی را در مورد آن اندیشید.

حجت الاسلام علی اکبری با تأکید بر طبع جمعی در امور کمتر دیده می‌شود و بیشتر شاهد امور فردی هستیم، تصریح کرد: تعاون، شکل گیری شبکه‌های اجتماعی و همکاری از مواردی است که با دشوار‌های جدی دست و پنجه نرم می‌کند و این مشکلات در شهر‌های بزرگ بیشتر قابل مشاهده است و به تصمیمات اساسی نیاز دارد.

وی با بیان اینکه شکل گیری تعاون می‌تواند به نجات اقتصاد ملی منجر شود، خاطرنشان کرد: مسئله بدون تردید محیط زیست و ارتباط با طبیعت و احساس مسئولیت در این بخش است که به آسانی نمی‌توان از آن گذشت.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با تأکید بر اینکه خانواده از نگاه تحکیم و پایداری آن و رونق خانواده و فرزندآوری اصلی‌ترین مسئله است، یادآور شد: ما به مسائل اقتصادی بی توجه نیستیم، اما اگر بتوان تصمیمات اساسی در بخش فرهنگی گرفت، می‌تواند در حوزه اقتصادی نیز اثرگذار باشد.

وی ادامه داد: باید در زمینه خانواده و فرزندآوری که مدام به آن تاخته می‌شود، موضوع را جدی‌تر و حیاتی‌تر ببینیم؛ اگر دانش آموزان را در مدارس بررسی کنیم می‌توانیم حکایت روشنی از وضعیت خانواده‌ها را شاهد باشیم و شرایط نشان می‌دهد عملیات سنگینی که علیه خانواده انجام می‌شود؛ برای نابود کردن خانواده هاست و رژیم صهیونیستی در پس این عملیات هاست.

حاج علی اکبری با تأکید بر اینکه در شهر‌های جدید، هویت شهری مسئله‌ای اساسی محسوب می‌شود؛ تصریح کرد: در شهر‌هایی که دارای بافت هویتی هستند؛ مراودات و ارتباطات و اخلاقیات به شکلی است و در شهر‌هایی غیر از این نیز به شکلی دیگر، تفاوت در این شهر‌ها به وضوح خود را نشان می‌دهد.

امام جمعه تهران با بیان اینکه عمده تصمیمات در این حوزه باید در مدیریت شهری گرفته شود؛ گفت: نظام مسائل باید در جدول مهندسی فرهنگی قرار بگیرد و کلان پروژه‌ها و پروژه‌های خرد نیز باید در قالب این مهندسی باشند؛ لذا باید مجموعه‌های مدیریت شهری مجهز به امکانات در این حوزه باشند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: مهندسی فرهنگی و مهندسی اجتماعی کاملاً منطبق بر یکدیگر هستند و مسائل اختصاصی جداگانه هر یک از این دو حوزه، بسیار محدود است. نوع تصمیمات و نگاه مدیریت شهری به موضوعات این حوزه بسیار مورد اهمیت است و باید این نگاه در سیاست‌های کلان و رهگیری در اجرای سیاست ها، مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با بیان اینکه باید در بخش فرهنگی و اجتماعی به سمت نسخه‌های طلایی رفت؛ اظهار کرد: بخش زیادی از دشواری‌ها و مشکلات با این نسخه‌ها پاسخ داده می‌شوند.

وی با بیان اینکه شهری اسلامی است که با محوریت مسجد ساخته و اداره شود؛ گفت: اساساً تمدن اسلامی در وجه نرم و سخت، به مسجد گره خورده و اگر اولین فضایی که در یک شهر مشاهده می‌شود، مسجد باشد؛ آن شهر اسلامی خواهد بود؛ لذا باید به طراحی و ساخت مساجد و کارکرد‌های آن در زیست مردم توجه شود.

حجت الاسلام حاج علی اکبری با تأکید بر اینکه ساختمان‌های بلندمرتبه با تراکم جمعیتی بالا ساخته شدند، تصریح کرد: اگر قرار بود شیوه اسلامی به کار گرفته شود، باید در ابتدا مسجد ساخته می‌شد. باید در نگاه به مسجد تجدید نظر شود.

وی همچنین تأکید کرد: باید مسجد، نماز جمعه و نماز جماعت با نگاهی عمیق و فراگیر مورد توجه قرار بگیرد و در آن زمان خواهیم دید که چه تحولی در جامعه رخ خواهد داد.

وی با تأکید بر توجه به آموزش و پرورش و فرهنگ دفاع مقدس، یادآور شد: باید به فرهنگ دفاع مقدس جدی‌تر از قبل پرداخته شود و باید کاری کنیم که این فرهنگ، به جمعیت جوانان نفوذ کند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در پایان با بیان اینکه نخبگان باید جدی گرفته شوند؛ اظهار کرد: ما از همکاری کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شورا‌ها در بخش فرهنگی استقبال خواهیم کرد.