حافظان قرآن منتخب در آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی مشخص شدند

برگزیدگان در مرحله اول بیستمین دوره آزمونهای ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم مشخص شدند.
محمدمهدی بحرالعلوم، مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از برگزاری بیستمین دوره آزمونهای ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در سال 1404 خبر داد و گفت: این آزمون به همت سازمان دارالقرآن الکریم و با گسترهای ملی و ساختاری دقیق برگزار میشود.
او با اشاره به اهمیت این رویداد قرآنی گفت: آزمون مذکور یکی از مهمترین برنامههای رسمی و علمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه قرآن کریم به شمار میآید که با هدف استانداردسازی، شناسایی، ارزیابی و حمایت از حافظان قرآن در سراسر کشور طراحی شده است.
بحرالعلوم خاطرنشان کرد: این آزمون از چند مرحله کتبی و شفاهی تشکیل شده و طی یک فرآیند چندماهه با حضور هزاران حافظ قرآن از سراسر کشور اجرا میشود.
او با بیان اینکه ثبتنام داوطلبان از ماهها پیش آغاز شده است، گفت: ثبتنام شرکت در این آزمون به صورت اینترنتی و از طریق سامانه رسمی سازمان دارالقرآن به نشانی www.telavat.ir انجام شد. کلیه علاقهمندان میبایست مدارک مورد نیاز، اطلاعات هویتی و میزان محفوظات خود را در فرمهای مربوطه ثبت میکردند.
اعضای هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران مشخص شدندبه گفته بحرالعلوم، با توجه به رویکرد تخصصی این آزمون، ثبتنام تنها برای حافظان واقعی و مستعد که قصد دریافت گواهی رسمی و معتبر از نهاد مرجع قرآنی کشور را داشتند، امکانپذیر بود.
مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم افزود: پس از تکمیل مراحل ثبتنام، داوطلبان در اردیبهشتماه با مراجعه به سایت تلاوت، کارت ورود به جلسه خود را دریافت کردند. سپس مرحله اول آزمون کتبی شامل بررسی حفظ و درک معنا برگزار شد. این مرحله اولین گام جدی در فرآیند ارزیابی تخصصی حافظان بود و نقش سرنوشتسازی در تعیین ادامه مسیر داوطلبان داشت.
او ادامه داد: این مرحله از آزمونها به صورت کتبی و همزمان در مراکز مختلف استانی برگزار شد و از دو بخش اصلی تشکیل شده بود؛ بخش نخست ارزیابی حفظ و بخش دوم ارزیابی درک معنای آیات.
بحرالعلوم درباره جزئیات این بخشها توضیح داد: در بخش اول، توانایی داوطلب در حفظ دقیق آیات قرآن کریم مورد ارزیابی قرار گرفت. سطحبندی آزمونها شامل حفظ 5 جزء، 10 جزء، 20 جزء و حفظ کامل 30 جزء قرآن بود و هر داوطلب بر اساس میزان محفوظات خود در یکی از این سطوح شرکت کرد.
او افزود: در بخش دوم نیز علاوه بر محفوظات، تسلط داوطلب بر درک مفاهیم و معنای آیات سنجیده شد. این بخش بر اساس ترجمه آیات، درک ساختار معنایی، واژگان کلیدی، پیامهای اخلاقی و اعتقادی قرآن طراحی شده و نشاندهنده توانمندیهای مفهومی حافظ است.
بحرالعلوم از اعلام نتایج مرحله اول این آزمون در تاریخ 18 خردادماه 1404 یاد داد و گفت: تنها داوطلبانی که حد نصاب علمی لازم را کسب کردند، مجاز به شرکت در مرحله دوم خواهند بود.
او تصریح کرد: پس از ثبت اعتراضات داوطلبان آزمون کتبی در بازه زمانی مشخصشده و بررسی دقیق آنها، امروز 25 تیرماه نتایج قطعی و نهایی مرحله اول اعلام شده و در بستر پایگاه اطلاعرسانی سازمان دارالقرآن الکریم قابل مشاهده است.
به گفته بحرالعلوم، آزمون شفاهی بیستمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم ویژه قبولشدگان مرحله اول، از اول تا دهم مردادماه در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
او تأکید کرد: آزمونهای مرحله دوم (شفاهی) در رشتههای 10، 20 و 30 جزء قرآن کریم برگزار میشود و شامل حسن حفظ، تجوید، صوت و لحن، و وقف و ابتدا خواهد بود.
بحرالعلوم در پایان خاطرنشان کرد: این مرحله از آزمونها توسط داوران مبرز استانی داوری خواهد شد و به صورت دو نوبت در سال برگزار میشود. نوبت دوم این آزمون نیز در آبانماه برگزار خواهد شد.