حتی تریلر آهنگ جدید حمید هیراد نیز کپی از آب درآمد!
پس از آنکه حمید هیراد، تریلری برای آهنگ تازه خود منتشر کرد تا بدین ترتیب از حواشی اخیر بگذرد، کاربران در فضای مجازی روی کپی بودن همین تریلر نیز دست گذاشته و آن گونه که شواهد نشان میدهد، بخشهایی از این ویدیو کوتاه کپی از یک گروه موسیقی کرهای است؛ گروهی که ظاهرا طرفدارانی در ایران دارد و به همین دلیل، به فاصله اندک از انتشار آهنگ هیراد، با واکنشهایی همراه و او با دیگر با چالش تازهای...
پس از آنکه حمید هیراد، تریلری برای آهنگ تازه خود منتشر کرد تا بدین ترتیب از حواشی اخیر بگذرد، کاربران در فضای مجازی روی کپی بودن همین تریلر نیز دست گذاشته و آن گونه که شواهد نشان میدهد، بخشهایی از این ویدیو کوتاه کپی از یک گروه موسیقی کرهای است؛ گروهی که ظاهرا طرفدارانی در ایران دارد و به همین دلیل، به فاصله اندک از انتشار آهنگ هیراد، با واکنشهایی همراه و او با دیگر با چالش تازهای مواجه شد.
به گزارش «تابناک»؛ حمید هیراد با سومین چالش در ماههای اخیر روبه رو شده و هر عملکردش با نقدهایی همراه میشود که مشروعیت تداوم فعالیتش را با دستاندازهای تازهای مواجه میکند. تازهترین چالش از روز گذشته برای هیراد به وجود آمده و البته این چالش نیز همچون چالشهای پیشین، مستقیم حاصل اشتباهات فاحش این خواننده است که در یک کشور غربی، هر یک از آنها میتواند با پایان یا افول دوران حرفهای یک خواننده همراه شود؛ اما در ایران تأثیری بر سرنوشت هیراد نداشته است.
این خواننده این بار بخشهایی از تریلر آهنگی که قرار است منتشر کند را کپی کرده بود و این اتفاق با نقدهای جدی در فضای مجازی مواجه شد. اما چرا هیراد زیر ذرهبین قرار گرفته و هر اقدامش از سوی افکارعمومی به شدت رصد میشود و حاصل این رصد، کشف مسائل تازه نظیر شباهت قابل تأمل این تریلر با تریلر یک گروه کرهای است؟ برای درک علت افزایش حساسیت نسبت به این خواننده، باید به سلسله حواشی او، نیم نگاهی داشت.
فروردین 1397 / رسوایی سرقت ادبی
سرقت یا کپی ملودی در ایران، اتفاقی کاملا مرسوم است، ولی سرقت ترانه و شعر اتفاقی نادر محسوب میشود که به صورت انگشتشمار در تاریخ موسیقی ایران رخ داده است. در روزهای پیشین، ابتدا متنهایی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد، حمید هیراد (خوانندهای که در دو سال اخیر همراه با گروهی دیگر از خوانندگان مورد توجه بخشی از مردم قرار گرفته) شماری از اشعارش را از شاعران مختلف متشکل از قدما و معاصران و صاحبنامها و گمنامها برداشته و عینا یا با تغییرات اندکی بدون ذکر نام خوانده است.
کشف وسعت این حرکت به یک رسوایی دامن زده که با واکنش شماری از این شاعران مواجه شد و شمار چشمگیری از شاعران با انتشار بیانیهای با تیتر «تضییع حقوق مؤلفین و حواشی ایجاد شده توسط حمید هیراد»، خواستار رسیدگی این موضوع از طریق مراجع ذیربط شدند. سعید بیابانکی، امیرحسین مدرس، محمدعلی بهمنی، نیلوفر لاری پور، علیرضا بدیع، روزبه بمانی، علی آذر، اکبر آزاد، روزبه آزادی، محسن انشایی، علی ایلیا، یلدا انگالی، مهدی ایوبی، سارا بالو، امیر پیرنهان، پریا تفنگساز، امیر توده فلاح، کمال حسینیان، سعید دبیری، الهام دیداریان، رویا دیژن، ایرج زبردست، صابر ساده، هما سعادت، امید صباغ نو، آریا صلاحی، حمیدرضا صمدی، حامد صوفیپور، آبا عابدین، ایمان عباس پی، سیامک عباسی، حامد عسکری، اصغر علی کرمی، حسن علیشیری، حسین غیاثی، علی فردوسی، صابر قدیمی، اکبر قنبرزاده، یاسر قنبرلو، محمد مقتدایی، پرسا مقدس، ایلیا منفرد، مهدی موسوی میرکلایی، عمران میری، مهتاب یغما، علی اکبر یاغی طباز، میثم یوسفی بخشی از امضاکنندگان این بیانیه هستند.
در مقابل حمید هیراد در بیانیهای سعی کرد، ماجرا را سامان دهند. این خواننده در بخشی از این بیانیه مدعی شد: «... استفاده عینی از بخشی از سرودهی شاعری یا تغییر یافتهی بیتی از ترانهای یا بهرهمندی محتوایی از شعر سرایندهی محترمی، منحصر به کار بنده نیست و سابقهای طولانی در ادب فارسی دارد و نمونههای این بهرهمندی اینجانب هم عموما مورد تایید اهالی ادب معاصر، ازجمله "شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی کشور" قرار گرفته و نمونههای این به اصطلاح "تدوین" و پیوند، هرگز با مخالفت این شورا و یا مشروط کردن تولید این آثار، مواجه نشدهاند و طبعا مثل سایر آثار دارای مجوز در این کشور، دارای سابقههای مستند در دفتر موسیقی وزارت ارشاد است.
البته بنده هم به عنوان عضو کوچکی از جامعهی هنری این خاک، برای نشان دادن اعتقادم به ناپسند بودن سرقت ادبی از آثار دیگران و رعایت عرف و ادب، در پیوست معرفی آثار ارائه شده، به ویژه در قطعات اخیر، مرجع هر برداشت را هم ذکر کرده و در صورت دسترسی، از شاعر مورد نظر هم کسب اجازه و رضایت نمودهام. ناگفته هم نماند که پرهیز از ذکر نام صریح و همگانی این عزیزان، صرفا به دلیل فقدان اعتماد کامل به صحت اسامی در محدودهی فضای مجازی و تردید اخلاقی در ضایع شدن حقوق صاحبان حقیقی این آثار بوده است نه نیتی دیگر...»
تیر 1397 / رسوایی لب زدن در کنسرت زنده و جعل واقعیت
چند ماه پیش، ویدیویی از یکی از کنسرتهای حمید هیراد در فضای مجازی منتشر شد که آشکارا مشخص بود، این خواننده اجرای زنده روی صحنه ندارد و این اتفاق زمانی رخ میدهد که توان هماهنگ کردن خود برای لب زدن را با صدای در حال پخش برای چند ثانیه از دست میدهد. او در این کنسرت که 25 تیر در شیراز برگزار شد یکباره به حالت احترام سرش را پایین میآورد و همزمان صدای او که میکروفن در مقابل صورتش نیست پخش میشود. هیراد پس از چند ثانیه پشت به مردم میکند و خواندن ادامه همان قطعه را بازی میکند!
پس از این حواشی، این خواننده با انتشار ویدیویی ادعا کرده که ویدیوی اول توسط مخالفانش صداگذاری شده و ویدیوی دیگری منتشر کرده و مدعی شده که او لب خوانی نکرده است. کارشناسان دفتر مولتی مدیای تابناک، همان زمان به بررسی این ویدیو پرداختند و بخش فرهنگی «تابناک» در گزارشی تأکید کرد، «به نظر میرسد ویدیوی دوم (منتشر توسط هیراد) صداگذاری شده و تمپو با صدا همزمان نیست» و به تازگی مشخص شد، این ارزیابی کارشناسی درست بوده و هیراد در آن مقطع، نه تنها اجرای «پلی بک» داشته، بلکه برای پوشش دادن این خطا، این ویدیو غیرواقعی را منتشر کرده است.
با گذشت چند ماه از این رسوایی دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نه داوطلبانه بلکه بر اثر شدت پیگیری رسانهها، مجبور به پاسخگویی درباره نتیجه بررسیهای فیلم این کنسرت شده و در نهایت «پلی بک» بودن بخشی از کنسرت هیراد را تأیید کرده است و مجید فروغی، مدیر روابط عمومی معاونت هنری ضمن تأیید این خبر از نبود قانون برای برخورد با موارد اینچنینی خبر داد و اعلام کرد: «پیش از این، مواردی از پلی بک در کنسرتها نبوده و با وجود این اتفاق باید قوانین مرتبط با آن نیز وضع شود.»
پس از این رسوایی مشخص شد، نه تنها هیراد پلی بک خوانده، بلکه ویدیوی جعلی ساخته و این ویدیوی جعلی را منتشر کرده و در واقع به افکارعمومی دروغ گفته است. البته احتمالا او و مدیر برنامهاش تصور نمیکردند کار اینقدر بالا بگیرد که فیلمها بازبینی و ارشاد مجبور به اظهارنظر رسمی شود، در غیر این صورت، بعید بود آن ویدیوی جعلی را منتشر کنند و به این رسوایی تا این حد دامن بزنند که به یک آبروریزی تبدیل شود.
آبان 1397 / رسوایی کپی تریلر آهنگ از تریلر آهنگ کرهای
در این شرایط که حضور حمید هیراد در برنامه رضا رشیدپور نتوانست به نفع او تمام شود و پرونده رسواییهای پیشین را ببندد، این خواننده کوشید با انتشار قطعهای از این ماجرا عبور کند؛ اما چنین نشد، چون تریلر همین آهنگ نیز مورد نقد جدی قرار گرفت و بسیاری از کاربران در فضای مجازی، آن را کپی تریلر یکی از آهنگهای گروه کرهای BTS قلمداد کردند؛ اتهامی که چندان بیراه نیست و دست کم بخشهایی از تریلر آهنگ خاتون حمید هیراد، کپی تریلر آهنگ کرهای است.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 کیفیت 284پس از این اتفاق تازه، تصویرسازیها و پوسترهایی در شوخی با وضعیت کنونی هیراد توسط کاربران تهیه و در فضای مجازی منتشر شد؛ پوسترهایی با مضامینی چون «COPYING SOON» که شوخی تلخی با سلسله اتفاقات رخ داده توسط حمید هیراد است. اکنون برخی این پرسش را مطرح میکنند، آیا میتوان با اطمینان گفت تمامی آثار موسیقی هیراد غیرکپی است و برخی با توجه به اتفاقات، خواستار بررسی این مسأله شدهاند. به نظر میرسد، نمیتوان به مردم ایراد وارد کرد که چرا به طعنه با این خواننده سخن میگویند و باید پذیرفت این خواننده، خود مسبب چنین وضعیتی است و تاوان جدی نیز برای این مسائل نداده است.