شنبه 3 آذر 1403

حجم آب کدام سدهای کشور افزایش داشته است؟

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حجم آب کدام سدهای کشور افزایش داشته است؟

تهران - ایرنا - وضعیت موجودی آب مخازن سدهای کشور نشان می‌دهد که تنها 6 سد با رشد حجم مخزن نسبت به سال گذشته روبرو شده‌اند که در بین آنها سد شمیل و نیان با رشد 204 درصدی مقام نخست در این بخش را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، وضعیت موجودی آب سدها در حوضه‌های مختلف آبریز کشور نشان از آن دارد که در تعداد کمی از این سدها رشد حجم آب موجود ایجاد شده و در تعداد دیگری کاهش نسبت به پارسال به چشم می‌خورد.

گزارش تازه شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان می‌دهد که از مجموع سدهای کشور 6 سد با رشد موجودی مخزن همراه شده و 8 سد نیز نسبت به سال آبی پارسال (ابتدای مهر 1399 تا آخر شهریور 1400) با کاهش موجودی روبرو شده‌اند.

سدهای استان هرمزگان ازجمله سدهایی هستند که با رشد حجم آب در سال آبی جاری (ابتدای مهر 1400) نسبت به مدت مشابه پارسال روبرو شده‌اند.

وضعیت سد شمیل و نیان با رشد 204 درصدی روبرو شده است و حجم آب موجود در آن به 60 میلیون مترمکعب رسیده است درعین‌حال درصد پُرشدگی آن به 61 درصد رسیده که وضعیت مناسبی برای تامین آب محسوب می‌شود.

همچنین سد استقلال هرمزگان با رشد 98 درصدی حجم آب موجود روبرو شده و موجودی آب مخزن آن به عدد 202 میلیون مترمکعب رسیده و درصد پُرشدگی این سد هم 847 درصد شده است.

13 سد حوضه دریاچه ارومیه هم با رشد 15 درصدی حجم آب موجود نسبت به مدت مشابه در سال آبی پارسال (ابتدای مهر 1399 تا آخر شهریور 1400) روبرو شده‌اند و به این ترتیب حجم مخزن این سدها یک میلیارد و 243 میلیون مترمکعب شده است.

درصد پُرشدگی سدهای 13 گانه حوضه آبریز دریاچه ارومیه 74 درصد شده است.

سد زنجیره کارون در حوضه آبریز خوزستان و نیز سد دز به ترتیب با رشد 4 و 33 درصدی حجم آب در سال جاری روبرو شده‌اند که بر همین اساس درصد پرشدگی آنها نیز 75 و 79 درصد گزارش شده است.

حجم آب موجود در مخزن سد زنجیره کارون 9 میلیارد و 218 میلیون مترمکعب و در سد دز هم 2 میلیارد و 95 میلیون مترمکعب است.

سد شهر بیجار در استان گیلان هم از جمله سدهای دارای رشد مخزن است به‌گونه‌ای که این رشد نسبت به سال آبی پارسال (ابتدای مهر 1399 تا آخر شهریور 1400) 16 درصد و پرشدگی آن نیز 91 درصد است.

سدهای دارای کاهش موجودی آب کدامند؟

سد کرخه در استان خوزستان از جمله سدهایی است که در سال آبی جاری (مهر 1400) تا 7 خردادماه بالاترین کاهش موجودی آب را داشته است و به این ترتیب حجم آب موجود در این سد به رقم یک میلیارد و 3 میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به پارسال 60 درصد کاهش را نشان می‌دهد. درصد فعلی پُرشدگی این سد هم 19 درصد است.

سد دوستی در استان خراسان رضوی با 315 میلیون مترمکعب موجودی آب نسبت به پارسال با کاهش 31 درصدی روبرو شده و درصد پرشدگی فعلی آن نیز 26 درصد است.

سدهای پنجگانه استان تهران هم در سال آبی جاری با کاهش 23 درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال روبرو شده‌اند و حجم آب موجود در آنها به رقم 628 میلیون مترمکعب با درصد پُرشدگی 33 درصد رسیده است.

سد 15 خرداد در حوضه آبریز قمرود هم از جمله سدهای با کاهش حجم موجودی است و به این ترتیب حجم آب موجود در آن با 27 درصد کاهش نسبت به پارسال به رقم 72 میلیون مترمکعب رسیده است و درصد پُرشدگی فعلی آن هم 38 درصد است.

علاوه بر آن سد کوچری گلپایگان در این حوضه آبریز هم با کاهش 16 درصدی در سال آبی جاری روبرو شده است. حجم آب موجود در این سد به رقم 139 میلیون مترمکعب با 57 درصد پُرشدگی رسیده است.

در گیلان سد سفیدرود نیز با کاهش 6 درصدی حجم آب موجود در مخزن نسبت به پارسال روبرو شده است. حجم آب موجود در این سد در سال آبی جاری 697 میلیون مترمکعب گزارش شده و درصد پُرشدگی آن نیز 66 درصد است.

حجم آب موجود در سد زاینده‌رود در استان اصفهان در سال آبی جاری و تا 7 خردادماه 373 میلیون مترمکعب بوده است که در مقایسه با سال آبی پارسال با کاهش 16 درصدی همراه شده است.

سد ارس - خداآفرین در استان آذربایجان شرقی با یک میلیارد و 305 میلیون مترمکعب حجم مخزن تا 7 خردادماه امسال روبرو شده که در مقایسه با پارسال 5 درصد کاهش دارد.

برچسب‌ها