حدود نیمی از ارز تخصیصی به نهادههای دامی در بازار گم شد / کشور به جراحی اقتصادی نیاز داشت
نماینده بجنورد گفت: 46 درصد از پولی که دولت در 8 سال گذشته برای شما اختصاص داده بود در بازار گم شد و یا اصلا ارزی برایش تخصیص داده نشد و یا آن دلال ارز ترجیحی را برای نهاده دامی گرفته و به جای آن کالای دیگری را وارد کشور کرده است.
مهدی طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اجرای مردمیسازی نظام پرداخت یارانهها، گفت: اقتصاد کشور به چنین اصلاحاتی نیاز دارد چرا که بخش زیادی از منابع کشور در حوزههای مختلف در موارد اینچنینی هدر میرود.
وی افزود: طبق آمار مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، حدود یک سوم نهادههای دامی که به آن ارز ترجیحی اختصاص داده میشود در زنجیره از واردات تا بخشهای دیگر هدر میرود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: سال گذشته 15 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تامین کالاهای اساسی اختصاص داده شده که طبق این برآورد یکسوم آن یعنی 5 میلیارد دلار هدر رفته که این در اقتصاد ما عدد زیادی است؛ با توجه به افزایش قیمت جهانی نهادهها براورد این بود که باید امسال 23 میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی اختصاص مییافت.
طغیانی اظهار کرد: اگر این ارز تخصیصی به مردم میرسید، اشکالی نداشت اما بعضا این بهدست مصرفکننده نمیرسد و در برخی از استانهای مرزی ما با کمبودهایی در تامین کالاهای اساسی روبه رو میشدیم؛ در ضمن هیچ تضمینی نبود که اگر ما با همین روند پیش میرفتیم در 6 ماه دوم سال در دیگر شهرستانها و شهرهای مرزی این اتفاق پیش نیاید.
محمد وحیدی نماینده بجنورد نیز درباره مردمیسازی یارانهها گفت: متاسفانه برخی بر ادامه روش گذشته در موضوع تخصیص ارز ترجیهی تاکید داشتند که باید گفت ادامه آن یعنی اینکه میلیاردها دلار از ذخایر کشور به حدود 2هزار و هفتصد نفر بدهیم که ارز 4200 تومانی بگیرد تا کالایی را وارد کشور کنن که یا این کالا به دست مردم نمیرسید یا با قیمت آزاد میرسید یا اصلا ارز تبدیل به کالا نشود و ارز در بازار آزاد فروخته شود.
وی ادامه داد: بنده به دامداران گفتم که 46 درصد از پولی که دولت در 8 سال گذشته برای شما اختصاص داده بود در بازار گم شد و یا اصلا ارزی برایش تخصیص داده نشد و یا آن دلال ارز ترجیحی را برای نهاده دامی گرفته و به جای آن کالای دیگری را وارد کشور کرده و یا نهاده دامی را با نرخ آزاد به شما فروخته است.
طغیانی با بیان اینکه قیمت برخی از مواد غذایی در جهان 4 برابر افزایش یافته است، ادامه داد: با این افزایش قیمتهای جهانی یعنی اگر شما در گذشته 10 میلیارد دلار برای واردات کالای اساسی نیاز داشتید در حال حاضر باید 40 میلیارد دلار برا آن اختصاص دهید یعنی باید از جیب مردم به دهیم به یک عده دلال که سود کنند.
نماینده بجنورد بیان کرد: خواسته مردم این بود که هر کالایی اساسی که قیمتش افزایش مییابد مابهالتفاوت آن به حساب مردم واریز شود نه اینکه به جیب یک عده دلال برود که با این جراحی بزرگ دولت خواسته مردم انجام میشود که لازم است همه ارکان و مردم در اجرای این طرح همراهی کنند.
انتهایپیام /