دوشنبه 8 بهمن 1403

حدود 15 درصد از تسهیلات مشاغل زیان دیده کرونا در اصفهان جذب شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حدود 15 درصد از تسهیلات مشاغل زیان دیده کرونا در اصفهان جذب شد

اصفهان - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: از مجموع تسهیلات هزار و 500 میلیارد تومانی اختصاص یافته دولت برای مشاغل متضرر ناشی از ویروس کرونا در این استان تاکنون کمتر از 15 درصد آن جذب شده است.

سید حسن قاضی عسگر روز دوشنبه در حاشیه جلسه گروه کاری اشتغال و سرمایه گذاری استان در استانداری در گفت و گو با ایرنا افزود: در این جلسه تسهیلات دولت برای مشاغل آسیب دیده کرونا مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا پایان مهرماه تمامی طرح‌ها مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود وام به کدام یک از طرح‌ها تعلق می‌گیرد.

وی با اشاره به اعتبارات قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال بیان کرد: مسائل و مشکلات این موضوع برای مناطق روستایی و عشایری مورد بررسی قرار گرفت.

قاضی عسگر گفت: در این جلسه گزارشی از سامانه سابک ارایه شد، این سامانه مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که در آن اشتغال مورد نیاز و شغل‌های مازاد مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه رییس کانون کارآفرینی در این جلسه گزارشی از طرح پذیرش شرکت‌های کارآفرینی در بازار سرمایه ارایه کرد، افزود: خوشبختانه تاکنون 12 شرکت در این طرح ثبت نام کردند و قرار است در سال جاری 100 شرکت برتر کارآفرینی شناسایی شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان تصریح کرد: طرح پویش اشتغال همزمان با تحصیل مورد بررسی قرار گرفت، این طرح دوگانه‌ای است که سازمان فنی و حرفه‌ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی آن را دنبال کردند و توسط دانشگاه آزاد ارایه و قرار شد رشته‌های مرتبط با بازار کار را در دوره‌های کوتاه مدت و بلند مدت منجر به مدرک آموزش دهند.

وی گفت: همچنین مشکلات و موانع بخش کشاورزی در این جلسه مطرح و مشخص شد این بخش با مشکلات و موانع اشتغال نگران کننده‌ای روبه رو است از این رو قرار شد نظام صنفی کشاورزی مسائل و مشکلات را احصا و راهکار ارایه دهد.

فعالیت جزیره‌ای بدون جهت مشکل اشتغال را حل نمی‌کند

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان با بیان اینکه نقشه راه برای اشتغال تعیین شود، افزود: در استان کارهای جزیره‌ای فراوانی صورت می‌گیرد، اگر کار در قالب نقشه راه نباشد اثر سوء خواهد داشت.

کامران کلانی بیان کرد: فردی که بیمه بیکاری می‌گیرد باید ابتدا بازپروری شده و سپس به دنبال اشتغال برای آن باشیم که این اقدامات مستلزم نگاه جامع است.

وی ادامه داد: ظرفیت‌های فراوان و فعالیت‌های جزیره‌ای در استان وجود دارد اما فعالیت جزیره‌ای بدون هم افزایی و غیر جهت‌دار مشکل اشتغال استان را حل نخواهد کرد.

آسیب شناسی جذب اعتبارات کسب و کارهای آسیب دیده کرونا، اعتبارات قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابعدصندوق توسعه ملی و اعتبار حمایت از مشاغل خانگی از جمله دستور کار این جلسه بود.

اعضای حاضر در جلسه کارگروه اشتغال استان، برقراری ارتباط میان دانشگاه‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای، ایجاد مهارت لازم برای ورود به کار، به کارگیری ارکان مهارتی برای ورود به کار، اصلاح جهت گیری دانشگاه‌ها را خواستار شدند.

حلقه مفقوده به کارگیری نیروی کار در حوزه آموزش است و باید در این حوزه اقدامات بیشتری صورت بگیرد، این در حالیست که کارفرمایان عنوان می‌کنند فرصت شغلی وجود دارد اما کارجوی مناسب نیست.

جمعیت استان اصفهان دست کم پنج میلیون و 250 هزار نفر در 24 شهرستان است که بیشترین جمعیت معادل 43.73 درصد در شهرستان اصفهان و پس از آن کاشان با 7.17 درصد، خمینی شهر با 6.26 درصد و نجف آباد با 6.24 درصد است.

حدود 39.5 درصد از جمعیت استان در کلانشهر اصفهان زندگی می‌کنند.

*س_برچسب‌ها_س*