حدود 30 درصد ایرانیها کبد چرب دارند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهزاد حاتمی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب با اشاره به اجرای برنامه کبد سالم در استان تهران افزود: پنج هزار نفر در این برنامه مورد غربالگری و ارزیابی قرار میگیرند و سونوگرافی کبد و خونگیری از بیماران برای آزمایشهای شمارش خون، کبد، کلیه، قند خون ناشتا، چربی و هپاتیت B. و C. به صورت کاملا رایگان برای داوطلبان این طرح...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهزاد حاتمی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب با اشاره به اجرای برنامه کبد سالم در استان تهران افزود: پنج هزار نفر در این برنامه مورد غربالگری و ارزیابی قرار میگیرند و سونوگرافی کبد و خونگیری از بیماران برای آزمایشهای شمارش خون، کبد، کلیه، قند خون ناشتا، چربی و هپاتیت B. و C. به صورت کاملا رایگان برای داوطلبان این طرح انجام میشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این فوق تخصص کبد و گوارش گفت: در گام بعدی تمامی آزمایشات بررسی و در صورت وجود مشکل یا مورد مشکوکی افراد به مراکز سطح بالاتر تخصصی و فوق تخصصی کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ارجاع داده میشوند.
به گفته حاتمی، در مرحله اول این طرح، جمعیتی حدود 1000 نفر درشهر بومهن مورد آزمایش و غربالگری قرار خواهند گرفت و در ادامه این جمعیت تا 5 هزار نفر نیز افزایش مییابد و این ارزیابی ممکن است تا بازه زمانی دو تا سه ساله به طول بیانجامد.
وی با تاکید بر اینکه طرح کبد سالم، طرحی اپیدمیولوژیک است، توضیح داد: این طرح در گام نخست از بومهن آغاز و در ادامه سایرقسمتهای استان تهران را پوشش خواهد داد.
عضو هیات علمی دانشگاه با تاکید بر این که برای ارائه آمار دقیقتر ازویژگیهای کبد چرب باید مشخصات اپیدمیولوژی کبد چرب و سبک زندگی مردم در سطوح مختلف ارزیابی شود، خاطرنشان کرد: در این طرح قسمتهای حاشیه نشین، مرکز و شمال شهر تهران با هدف ارزیابی افراد با سطح درآمد و دانش تغذیهای مختلف مورد بررسی تقریبی از نظر شیوع کبد چرب قرار خواهند گرفت.
حاتمی تصریح کرد: در کنار تمرکز ما بر شناسایی و درمان بیماری کبد چرب دو بیماری دیگر شامل هپاتیت B. و C. نیز مورد آزمایش و بررسی قرار خواهد گرفت و چنانچه جواب این آزمایشات مثبت باشد و فردی به این بیماریها مبتلا باشد، درمانهای لازم نیز انجام خواهد شد.
وی افزود: در این مطالعه اگر افراد شرکت کننده دچارافزایش آنزیمهای کبدی باشند به مراکز تخصصی سطح بالاتر ارجاع داده میشوند.
این فوق تخصص بیماریهای کبد و گوارش بالغین شایعترین عامل خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را پیروی از سبک زندگی نادرست مردم دانست و اظهار داشت: زندگی ماشینی و کم تحرکی زمینههای ابتلا به بیماری کبد چرب را فراهم میکنند.
ارتقا بهداشت عمومی یکی از مهمترین عواملی بود که حاتمی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب به آن اشاره کرد.
منبع: خبرگزاری ایرنا