پنج‌شنبه 8 آذر 1403

حرکت دوقلوی مریخ‌نورد "روزالیند فرانکلین" را تماشا کنید

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
حرکت دوقلوی مریخ‌نورد "روزالیند فرانکلین" را تماشا کنید

آژانس فضایی اروپا با انتشار فیلمی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: اولین مدل شبیه‌سازی شده مریخ نورد "اگزومارس" از فرودگر خود پایین آمد و یک سال آماده‌سازی باورنکردنی را به پایان رساند.

به گزارش ایسنا، به دنبال فرود پر تنش فرودگر کازاچوک (Kazachok) روی سطح مریخ، لحظه‌ای که مدت‌ها منتظرش بودیم در ماموریت اگزومارس (ExoMars) فرا می‌رسد و آن زمانی است که مریخ‌نورد "روزالیند فرانکلین"(Rosalind Franklin)، پلتفرم فرودگر "کازاچوک" را ترک می‌کند و برای اولین بار روی خاک مریخ به حرکت در می‌آید.

خروج از "کازاچوک" حرکتی است که به دقت طراحی شده و مهندسان در حال تمرین آن روی زمین هستند.

مریخ‌نورد دوقلوی "روزالیند فرانکلین" با موفقیت پلتفرم فرودگر خود را در طول آزمایشی که اخیرا در منطقه شبیه‌ساز مریخ در محوطه شرکت "ALTEC" در تورین انجام گرفت، ترک کرد.

اگرچه که حرکت آن در طول این تمرین حدود 15 دقیقه به طول انجامید اما کل این فرآیند چندین روز مریخی طول خواهد کشید. پس از فرود، این مریخ‌نورد بیش از یک هفته مشغول باز کردن چرخ‌ها و راه‌اندازی دکل خود خواهد بود و وارسی‌های دیگری انجام خواهد داد.

دوقلوی همسان این مریخ‌نورد که تا به امروز "مدل آزمایش زمینی" نامیده می‌شد اکنون نام جدیدی پیدا کرده است: "آمالیا"(Amalia) نامی است که به افتخار پروفسور "آمالیا ارکولی فینزی" (Amalia Ercoli Finzi)، یک اخترفیزیکدان مشهور با تجربه بالا در دینامیک پرواز برای این مدل شبیه‌سازی شده انتخاب شده است.

مهندسان از مریخ‌نورد آمالیا برای بازسازی سناریوهای مختلف استفاده می‌کنند که به آن‌ها در تصمیم‌گیری برای ایمن ماندن روزالیند فرانکلین در محیط چالش‌برانگیز مریخ کمک می‌کند. این مدل به طور کامل نمایانگر کارهایی است که این مریخ‌نورد می‌تواند روی سطح سیاره سرخ به انجام برساند.

روزالیند فرانکلین یکی از سه مریخ نوردی است که دانشمندان برای سفر به مریخ طراحی کرده‌اند. دو مریخ نورد دیگر، مریخ نورد "استقامت"(Perseverance) ناسا و مریخ نورد "تیان ون 1" (Tianwen-1) چین هستند که هر دو آنها تابستان سال 2021 میلادی پرتاب شدند.

مریخ‌نورد "روزالیند فرانکلین" در چه مرحله‌ای است؟

در صورت پرتاب این مریخ‌نورد در سپتامبر 2022، روزالیند فرانکلین در ماه مارس 2023 به سیاره‌ی سرخ می‌رسد و در یک عملیات شش دقیقه‌ای یک ماژول فرود آن دو چترنجات را باز می‌کند تا سرعت آن را قبل از فرود کاهش دهد.

این مریخ‌نورد به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند به مواد عالی مریخ متعلق به چهار میلیارد سال قبل دست پیدا کند.

روزالیند فرانکلین یکی از بخش‌های اصلی ماموریت اگزومارس (ExoMars) است که توسط آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی روسیه انجام می‌شود.

انتهای پیام