دوشنبه 24 شهریور 1404

حریف برای تیم ملی ایران پیدا نمی‌شود

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
حریف برای تیم ملی ایران پیدا نمی‌شود

فدراسیون فوتبال برای انتخاب دومین حریف تدارکاتی تیم ملی در فیفادی آینده گزینه‌های بسیار محدودی دارد.

به گزارش مشرق، تیم ملی فوتبال ایران پس از حضور در تورنمنت کافا، قرار است روز 18 مهر در مسیر آماده‌سازی خود برای حضور در جام جهانی 2026 در ورزشگاه وولگوگراد به مصاف روسیه برود. فیفادی آینده از 6 تا 14 اکتبر (14 تا 22 مهر) جریان دارد و دیدار با روسیه، اولین دیدار تیم ملی در این فیفای است.

قرار بود شاگردان امیر قلعه‌نویی در دومین بازی دوستانه خود در این فیفادی به مصاف اروگوئه بروند اما از آنجایی که اسپانسر این مسابقه به برگزاری بازی در مالزی تأکید داشت و طبق قانون فیفا، کشورها نمی‌توانند در یک فیفا 2 دیدار تدارکاتی خود را در 2 قاره مختلف برگزار کنند، این بازی طبق اعلام سخنگوی فدراسیون فوتبال به زمان دیگری موکول شد. با نگاهی به برنامه تمام تیم‌های ملی در اقصی‌نقاط دنیا متوجه می‌شویم فدراسیون فوتبال برای انتخاب دومین حریف تیم ملی در اکتبر 2025 گزینه‌های بسیار محدودی دارد.

برنامه خالی 10 تیم آسیایی، بار دیگر هم قاره‌ای‌ها انتخاب می‌شوند؟!

در قاره آسیا استرالیا با سفر به آمریکا 2 بازی دوستانه مقابل میزبان‌های جام جهانی یعنی آمریکا و کانادا برگزار می‌کند. ازبکستان که هفته پیش در فینال کافا ایران را یک بر صفر شکست داد در مالزی به مصاف اروگوئه می‌رود. برزیل و پاراگوئه برای انجام دیدارهای تدارکاتی مقابل ژاپن و کره جنوبی به ایران می‌آیند و در نهایت اردن به‌عنوان دیگر تیم آسیایی که صعودش را به جام جهانی قطعی کرده در روزهای 10 و 14 اکتبر به ترتیب به مصاف بولیوی و آلبانی می‌رود.

هرچند بعید به نظر می‌رسد فدراسیون فوتبال در این زمان بار دیگر حریفی از آسیا را برای تیم ملی انتخاب کند اما در حال حاضر بحرین (89) چین (94) فلسطین (98) قرقیزستان (تیم 104 که در کافا حضور داشت) کره شمالی (119) کویت (138) کامبوج (180) مغولستان (188) ماکائو (192) و گوام (202) تیم‌هایی از قاره کهن هستند که برنامه آنها برای فیفادی پیش‌رو خالی است. سایر تیم‌های قاره در ماه آینده درگیر پلی‌آف جام جهانی و مقدماتی جام ملت‌ها هستند.

اروپا: برنامه همه تیم‌ها پر شده است

در قاره اروپا تیم‌ها این ماه نیز باید رقابت‌های انتخابی جام جهانی را پیگیری کنند. البته برخی تیم‌های قاره سبز هم باتوجه‌به اینکه فقط در اکتبر یک بازی در مقدماتی انجام می‌دهند، یک بازی دوستانه برنامه‌ریزی کرده‌اند. مثلاً آلبانی 14 اکتبر میزبان اردن است. بوسنی و هرزه‌گوین و مالت 12 اکتبر مقابل هم قرار می‌گیرند. جبل‌الطارق 8 اکتبر با نیوکالدونیا رقابت خواهد کرد. مونته‌نگرو 13 اکتبر به مصاف لیختن‌اشتاین میرود. مولداوی و رومانی 9 اکتبر با هم بازی دارند. نروژ 14 اکتبر میزبان نیوزیلند است. لهستان هم 9 اکتبر از نماینده قاره اقیانوسیه در جام جهانی میزبانی می‌کند و انگلیس و ولز هم در همان روز با هم بازی خواهند کرد.

2 گزینه در دسترس از آمریکای جنوبی

در قاره آمریکای جنوبی برنامه دیدارهای دوستانه همه تیم‌ها به جز پرو و شیلی پر شده است. اروگوئه هم پس از لغو بازی با ایران، جمهوری دومنیکن را برای برگزاری بازی در مالزی انتخاب کرد. هرچند پرو، تیم 42 رتبه‌بندی و شیلی، تیم 57 دنیا در پایان مقدماتی جام جهانی در این قاره، به ترتیب در رتبه‌های نهم و دهم جدول 10 تیمی آمریکای جنوبی قرار گرفتند و نتوانستند حتی به پلی‌آف برسند اما تقابل با آنها در این برهه زمانی که حریفان محدودی برای تیم ملی وجود دارد، در دسترس است. شیلی پیش‌ازاین حتی با فدراسیون ایران برای بازی دوستانه در همین فیفادی به میزبانی دبی توافق کرده بود اما به‌خاطر جنگ تحمیلی 12 روزه از این مسابقه انصراف داد.

تیم چهارم جام جهانی هم از دسترس خارج است؟

در آفریقا تنها تیم قابل‌اعتنا برای این فیفادی مراکش است که دیدارش با اریتره در مقدماتی لغو شده است. البته همین اریتره، تانزانیا و زنزیبار که در حال حاضر فوتبالشان تعلیق شده نیز می‌توانند به گزینه‌ها اضافه شوند اما از آنجایی که قرار است تیم ملی در فیفادی نوامبر در تورنمنت ساحل عاج شرکت کند، به نظر می‌رسد در مهرماه برگزاری بازی با این تیم‌ها جزو برنامه‌های تیم ملی نیست.

به آمریکای شمالی و اقیانوسیه فکر نکنید

سنت کیتس و نویس (151) گویان (153) آنتیگوا و باربودا (163) سنت لوسیا (165) کوبا (166) گرانادا (167) سنت وینسنت و گرنادینس (173) باربادوس (178) مونتسرات (179) بلیز (181) دومنیکا (182) آروبا (194) جزایر سایمان (197) باهاماس (205) جزایر تورکس و کایکوس (206) جزایر ویرجین (207) جزایر ویرجین انگلیس (208) آنگوئیا (209) تیم‌هایی از آمریکای شمالی، مرکزی و حوزه دریای کارائیب هستند که در این فیفادی برنامه‌ای ندارند اما پر واضح است که فدراسیون و کادر فنی تیم ملی روی خوشی به چنین تیم‌هایی با این رتبه‌بندی بسیار ضعیف نشان نخواهند داد.

همان گونه که تیم‌های قاره اقیانوسیه مثل ساموا آمریکایی (187) جزایر کوک (189) فیجی (150) کیریباتی (در رنکینگ فیفا نیست) نیو کالدونیا (152 با جبل‌الطارق بازی داره تو اروپا) پاپوا گینه‌نو (170) ساموا (190) جزایر سلیمان (149) تاهیتی (158) تونگا (198) وانواتو (164) چنین وضعیتی دارند. با این گزینه‌های بسیار محدود به نظر می‌رسد برای انتخاب حریف دوم تیم ملی در اکتبر باید یا بار دیگر رضایت شیلی را جلب کرد یا پای پرو را به اروپا باز کرد.

منبع: فارس