یک‌شنبه 4 آذر 1403

حسن رعیت به 35 سال حبس محکوم شد / حل اختلاف‌ها درباره سندیت برگ سبز خودرو، نیازمند استفساریه از مجلس است / آخرین وضعیت پرونده حمله به طلبه آمر به معروف و ناهی از منکر

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

در این پرونده، 20 تن محکومیت یافتند که اتهامات آن‌ها مشارکت در اخلال عمده در نظام پولی و ارزی کشور و پولشویی، کلاهبرداری، جعل، استفاده از سند مجعول و اعمال نفوذ بر خلاف حق و مقررات است؛ اتهاماتی که در نهایت برای حسن میرکاظمی ملقب به حسن رعیت، متهم ردیف اول پرونده به پنج فقره حبس، جمعا به مدت 35 سال محکوم شد.

سخنگوی قوه قضائیه از صدور 35 سال حبس برای حسن رعیت خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ذبیح‌الله خداییان سخنگوی قوه قضائیه در مورد پرونده حسن میرکاظمی معروف به رعیت، اظهار کرد: بخشی از این پرونده پیش تر در دادگاه رسیدگی و منجر به صدور حکم شده بود و بخشی از آن مفتوح بود که اخیرا منجر به صدور حکم بدوی شد.

وی تصریح کرد: در این پرونده 20 نفر محکومیت یافتند که اتهامات آن‌ها مشارکت در اخلال عمده در نظام پولی و ارزی کشور و پولشویی، کلاهبرداری، جعل، استفاده از سند مجعول و اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات است؛ همچنین اتهام برخی محکومان دیگر این پرونده ناظر بر معاونت در جرایم فوق الذکر است.

سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: در این پرونده مجرم اصلی به یک فقره حبس 25 سال، سه فقره حبس سه سال و یک فقره حبس یکسال، جمعا به 35 سال حبس محکوم شد. همچنین در این پرونده یک نفر به 16 سال حبس، دو نفر به 10 سال حبس، یک نفر به 9 سال حبس، شش نفر به 7 سال حبس و بقیه نیز به شش سال و پنج سال حبس محکوم شده‌اند.

خداییان افزود: این افراد با اقدامات خود، در نظام ارزی کشور اخلال ایجاد کرده بودند و وام های کلانی را از برخی بانک‌ها گرفته بودند. در یک مورد 60 میلیون یورو از یکی از بانک ها وام گرفته بودند تا کالا وارد نمایند؛ اما با جعل مدارک، وانمود کردند که کالا وارد شده حال آنکه کالایی وارد نشده بود.

وی بیان کرد: حکم صادره در مورد پرونده فوق الذکر بدوی است لذا از ذکر اسامی محکومان خودداری می کنیم و این حکم قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است و در صورت قطعیت به اطلاع مردم شریف می‌رسانیم.

شایان ذکر است که سید حسن میرکاظمی مشهور به حسن رعیت یار غار بابک زنجانی و همدست اکبر طبری بوده است.

از جمله عناوین اتهامی او می‌توان به اخلال کلان در نظام پولی و ارزی کشور و ضربه زدن به محیط زیست اشاره کرد؛ بر اساس کیفرخواست صادره رعیت 64 میلیون یورو از بانک صادرات بابت واردات ورق با جعل و تقلب اخذ کرده که 25 میلیون یوروی آن را پرداخت کرده، اما رفع تعهد نشده است، همچنین رعیت با احتساب سود و جریمه 93 میلیون یورو بدهکار است که حال بیش از 10 سال می‌شود که آن را پرداخت نکرده و این شبکه فساد در قالب هفت شرکت از سه بانک آینده، گردشگری و کشاورزی تسهیلات مختلفی را دریافت کرده است.