حشد الشعبی
حشد الشعبی
در هفتهای که گذشت، ناظران شاهد تحرکات دیپلماتیک مختلف پیرامون پروند هستهای ایران و ازسرگیری مذاکرات وین بودیم. در ادامه نگاهی به مهمترین اخبار و تحلیلهای این حوزه خواهیم داشت.
اقتصادنیوز: در شرایطی که ایران و آمریکا خود را برای آغاز مذاکرات احیای توافق هستهای - که واشنگتن در سال 2018 از آن خارج شد - آماده میکنند، مقامات تازه بر سر کار آمده در تهران در حال ایجاد زمینه برای در پیش گرفتن یک سیاست خارجی جدید قاطعانه و سرسختانه هستند.
اگر چه تهران در صورت خروج از توافق با اعمال مجدد و سریع تحریم ها مواجه می شود، اما واشنگتن با عدم رعایت تعهدات برجامی و تحریم دوباره ایران، با هیچ مجازاتی مواجه نشد.
ابتدای سال جاری مقامات آمریکایی از احتمال افزایش حملات پهپادی به پایگاههای خود در منطقه ابراز نگرانی میکردند اما حالا به نظر میرشد این نگرانی آنها به واقعیت بدل شده است.
نخستوزیر عراق در نشست شورای امنیت ملی این کشور درباره اوضاع امنیتی کشور و اقدامات صورت گرفته برای حفاظت از جان شهروندان سخن گفت.
با توجه به نتایج منتشرشده در وبسایت کمیسیون انتخابات عراق، بازشماری آرا و شمارش صندوقهای باقیمانده هم تغییری در نتایج انتخابات پارلمانی عراق ایجاد نکرده است و جریان صدر با 73 کرسی با تفاوت معناداری از سایر رقبا پیش است. این نتایج که در ابتدای موج اعتراض مردم عراق را به همراه داشت از زوایای مختلف قابل تحلیل است، بررسی این انتخابات میتواند دید مناسبی در ادامه همکاری دو کشور به ما بدهد.
طبق قانون اساسی عراق، بعد از تشکیل پارلمان، اختیار تعیین نخست وزیر در انحصار بزرگترین فراکسیون است و به همین جهت اصلیترین رقابت مبتنی بر ایجاد بزرگترین فراکسیون است که نیازی هم به اکثریت نصف به اضافه یک نفر اعضا ندارد و کافی است به صورت نسبی بزرگتر از بقیه باشد.
دکتر غلامزاده درباره تصاحب بیشترین کرسی های پارلمان عراق توسط جریان صدر گفت: شاخصه های مقاومت و استکبار ستیزی، صهیونیست ستیزی، استقلال طلبی، اسلامی بودن، مخالفت با عادی سازی روابط عراق با اسرائیل، موافق با خروج آمریکا از عراق و... را می توان در گفتمان مقتدی صدر دید.
حیدر البرزنجی استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی عراق در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره انتخابات پارلمانی عراق، اظهار کرد: قانون انتخابات عراق تغییر کرده و هر فردی میتواند کاندید شود، بدون آنکه به جناحی به پیوندد. اما این مسئله نمیتواند فضا را به طور کلی تغییر دهد. وی ادامه داد: میزانی از تغییر سیاسی دیده خواهد شد اما این مقدار در چارچوب کلی و فضای عمومی تاثیری نخواهد گذاشت....
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا مجیدی مسئول میز عراق و شامات اندیشکده جریان در نشست مجازی «جریانشناسی انتخابات پارلمانی عراق» که به همت دفتر مقاومت جهانی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، ضمن تشریح تحولات سیاسی عراق، گفت: این انتخابات عراق با دیگر انتخاباتهای عراق تفاوتهایی دارد، از جمله اینکه قانون انتخابات تغییر کرده است. یکی از تغییرات این است که در...
رهبر جریان حکمت ملی عراق، حشد الشعبی را یک ضرورت راهبردی دانست و اعلام کرد: من از اینکه حشد یک نهاد مستقل باشد دفاع میکنم و آن را یک ضرورت راهبردی برای عراق میدانم و اولین کسی خواهم بود که در برابر انحلال حشد یا ادغام آن در دیگر نهادهای امنیتی میایستد.
محمدرضا حسنی سعدی با اشاره به حضور حداقل 500 شخصیت جبهه مقاومت برای سالگرد حاج قاسم در سال گذشته گفت: دانشجویی از آمریکا نامه ای را نوشته است و در نامه عنوان کرده بود که این نامه از فردی دوستدار حاج قاسم از هشت هزار مایل آن سوی آب ها برای سردار دلها است و او در نامه خود خیلی زیبا، حاج قاسم را تعریف و توصیف کرده بود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: صنعت دفاعی ما امروز تمامش مرهون دفاع مقدس است که توانسته شکل بگیرد و این صنعت در کنار بخشهای دیگر نیروهای مسلح توانسته برای کشورمان بازدارندگی دفاعی را ایجاد کند ضمن اینکه توسعهدهنده قدرت ملی کشورمان هم هست.
با گذشت 41 سال از آغاز جنگ تحمیلی همچنان ابهاماتی برای نسلهایی که جنگ را ندیدند وجود دارد که «اگر ایران با عراق جنگیده، چهطور حالا این پیوند برادری بینشان شکل گرفته؟»