چهارشنبه 9 آبان 1403

حضرت فاطمه زهرا (س)، الگوی مادران شهدا

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
حضرت فاطمه زهرا (س)، الگوی مادران شهدا

حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی عملی مادران شهدا است، مادرانی که با الگو گرفتن از این بانوی بزرگوار مکتب اسلام توانستند برگ زرینی بر تاریخ انقلاب اسلامی ثبت کنند.

به گزارش مشرق و به مناسبت ولادت با سعادت بزرگ بانوی اسلام حضرت زهرا (س) و ولادت بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و هفته گرامیداشت مادر و مقام زن، باید اذعان داشت این مادران شهدا بودند که با صبر و ایستادگی خود در برابر دشمنان در هشت سال دفاع مقدس و با اهدای عزیزان خود افتخار و پیروزی را برای ما به ارمغان آوردند.

شناخت مقام بلند حضرت فاطمه زهرا دخت پیامبر (س) عملا غیر ممکن است اما با سیری در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌توان در حد بضاعت به درکی از سیره آن حضرت رسید. در فرازهایی از بیانات حضرت آیت الله امام خامنه ای رهبر معظم انقلاب آمده است:

بدانید امروز در هیچ جای دنیا زنانی که مثل این مادران شهدای ما، مادر دو شهید، مادر سه شهید، مادر چهار شهید باشند، نیستند. در جامعه ما، مادرانی با این خصوصیات که از پدرها بهتر و قویتر و آگاهانه‌تر ایستادند، در این میدان بسیارند. این همان تربیت اسلامی است؛ این همان دامان پاک و مطهر و نورانی فاطمه زهرا (س) است. شما دختران فاطمه هستید؛ فرزندان فاطمه زهرا هستید؛ دنباله‌روان فاطمه زهرا هستید.»

در دیدار جمعی از بانوان 1379/06/30

«در فضیلت حضرت صدیقه‌ی کبرا (س) همه مسلمین متفقند، شیعه و سنی ندارد. در کتب اهل سنت و شیعه این حدیث آمده است: فَاطِمَهُ سَیِدَهُ نِسَاءِ اَهلِ الجَنه؛ این بالاتر از سَیِدَهِ نِساءِ العالَمین است. برترین، برجسته‌ترین، مؤمن‌ترین و زنان شهید، آنهایی که خدای متعال در قرآن از آنها با عظمت یاد کرده است، همه اینها در بهشت جمعند؛ و فاطمه زهرا (س) [در این میان] مقام والا و بالاتری دارند. درس شجاعت، درس فداکاری، زهد در دنیا، معرفت درس‌ها فاطمه‌ی زهرا (س) است به همه بشر است.»

در دیدار مردم آذربایجان شرقی 1396/11/29

«فاطمه زهرا (س) کلمهاللهِ پرمضمون و دریایی ژرف و عمیق است. هر چه فکر انسان، ذوق انسان، طبع ظریف صاحبان طبع در این زمینه کنکاش بیشتری کند، تدبر و تأمل بیشتری کند، گوهرهای بیشتری به دست خواهد آورد.»

در دیدار مداحان 1387/04/04

شأن مادر شهید

یک وقت به خانه‌ی شهیدی رفته بودم. مادر شهید در خانه بود اما پدرش حضور نداشت. برخی از همسایه‌ها هم آمده بودند و آن‌جا حضور داشتند. پرسیدم بقیه‌ی اعضای خانواده کجایند؟ مادر شهید گفت: «ما کس دیگری نداریم. دو فرزند پسر داشتم، که هر دو شهید شدند.» بعد افزود: «همسرم تاب نمی‌آورد در خانه بماند؛ به کوچه و خیابان می‌رود و من در خانه تنها می‌مانم!» نمی‌شود گفت که شأن چنین مادری از دو شهیدش کمتر است. واقعاً خیلی عظمت دارد!

1371/01/25

حضرت فاطمه زهرا (س)، الگوی مادران و همسران شهدا می باشد

دین مبین اسلام زن را گوهر گران‌بهای هستی می‌داند و این شخصیت والا در فرهنگ اسلامی مظهر قداست و پاکی و موجب خیر و برکت شناخته شده و از ارزش و احترام فوق العاده‌ای برخوردار است. از این‌رو رهبر فقید انقلاب امام خمینی‌(ره) روز میلاد دخت گرانقدر رسول خدا (ص) بانوی دو عالم، اسوه زنان تاریخ صدیقه کبری سلام الله علیها که تمام ارزش‌های متعالی در وجود ملکوتی‌اش جلوه‌گر است را به عنوان روز زن انتخاب کردند.

حفظ عفاف و پوشش یکی از مهمترین شاخص‌هایی است که حضرت زهرا (س) برای زن مسلمان معرفی کرده است. حضرت زهرا (س) حجاب زن را زمینه‌ساز رشد معنوی و تعالی روح زن و مرد می‌داند و در گفتار و رفتارش بر این مساله تاکید دارد.

شهدای گرانقدر کشورمان نیز در وصیت نامه ها و نامه های پر رمز و راز خود به مادران و خواهران خود ضمن درخواست از آنان برای تبعیت از حضرت زهرا بعنوان الگو و پرچمدار زنان دنیا کلمات عاشقانه ای بمنظور تجلیل از مادران خود بیان داشته اند که به نمونه هایی از آن در زیر اشاره می شود:

شهید داود احمدی 

سلام بر تو ای گل شکفته تاریخ

سلام مادر! سلام ای کبوتر مهاجر عشق و امید. سلام بر تو ای گل شکفته تاریخ؛ قرنها می گذرد اما همیشه جاودان خواهی بود. آری ای آئینه پاکی صدق و صفا در شان تو همین بس که در آغوش گرم تو گل می روید. از مهر مادری عشق روان است. سر چشمه زلال معرفت تو کوثر است. ای کسی که عمر گرانمایه خویش را به پای من فدا نمودی و در دل سیاه شب، آواز کودکانه من را جواب دادی. ای که به خورشید همانندی و چون ستاره درخشان دوستت دارم. اول رضای حق بعد من برضای تو خشنودم و در سایه پر لطف تو ای جوهر ایمان زنده ام تا جان در تن خاکی و فرسوده من است به لقای تو مشتاقم.

شهید داود احمدی متولد اول اردیبهشت ماه 1354 در شهر مقدس قم که سالها عمر خویش را در رشته کنگ فو سپری کرد و به مقام تدریس در این رشته دست یافت. شهید احمدی در تاریخ اول آبان ماه 1372 در ارتش جمهوری اسلامی ایران استخدام و مشغول خدمت شد. او از نیروهای لشگر 232 تکاور بود که در مورخه یکم اسفندماه1378 به اتفاق تعدادی از پرسنل جهت شناسایی منطقه دهلران بر اثر برخورد با تله انفجاری توسط منافقین به درجه رفیع شهادت رسید.

پیکر پاک این شهید والامقام در گلزار علی بن جعفر استان قم دفن می باشد.

شهید «علی اشرف حسن بیگیان»

بعد از شهادتم مادرم را دلداری داده و نگذارید ناراحت شود

امیدوارم بعد از شهادتم مادرم را دلداری داده و نگذارید ناراحت شود و به او بگویید که همیشه این دعا را بر زبان جاری سازد که خدایا من تنها این امید را داشتم فرزندم را در راهت بدهیم این هدیه ناقابل را از ما بپذیر. مادرم هرگز نگوید پسرم را از دست داده ام و خانه مان بی سرپرست شده است بلکه سرپرست خانواده ات کسی است که نایب اش می تواند هزاران خانواده بی سرپرست را سرپرستی کند. مادرم بگو خانواده ام را به خدا و امام زمان ولی عصر (عج) سپرده ام.

علی اشرف حسن بیگیان هفتم دی 1340 در شهرستان گیلانغرب به دنیا آمد. پدرش اسد نام داشت. تا پایان دوره متوسطه رشته انسانی درس خواند و دیپلم گرفت. پاسدار بود. 30 دی 1360 در بمباران هوایی زادگاهش بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید. آرامگاه وی در گلزار شهدای شهرستان گیلانغرب واقع است.

شهید «حشمت اله صفایی پور»

شهید در همه امور ما را یاری می کرد

مادر شهید «حشمت اله صفایی پور»، گفت: شهید در همه امور ما را یاری می کرد از دوری اش خیلی ناراحت هستم. پس از گذشت سال ها چشم انتظار فرزندم هستم اما افسوس نه مزاری نه نامی و نه نشانی از او دارم.

مینا خالدیان گفت: حشمت اله هفتم فروردین 1342 در روستای گردکانه علیا از توابع شهرستان سنقر وکلیایی به دنیا آمد، او فرزندم سوم ما بود، دوران کودکی خود را در روستای محل تولد خود سپری کرد. تحصیلات دوره ابتدایی را در روستا گذراند و پس از مهاجرت به شهر کرمانشاه متاسفانه ترک تحصیل و مشغول به کار و کمک حال خانواده شد، بسیار فروتن، خوش اخلاق، خوش برخودر و دلسوز بود.

وی ادامه داد: او احترام خاصی برای ما قائل می شد. به عنوان سرباز به تهران منتقل شد و از آنجا او را به جبهه سومار اعزام کردند و در همین منطقه جاوید الاثر (مفقود) الاثر شد.

مادر شهید گفت: یک شب در خواب دو نفر که بسیار هم نورانی بودند روی سَرم ایستادند و گفتند فرزندتان در جبهه سومار زخمی شده و در بین تخته سنگی است ساکی هم به همراه دارد. نشانی کامل را دادند و رفتند.

وی با اشاره به اینکه شهید در همه امور یاریگرشان بوده است، گفت: از دوری شهید خیلی ناراحت بودم. پس از گذشت سالها چشم انتظار فرزندم هستم اما افسوس نه مزاری نه نامی و نه نشانی از او دارم.

خالدیان گفت: سال 1362 به سومار اعزام شد، طبق عادت هر مادری از زیر قرآن فرزندم را رَد کردم و تا دور شدنش از پشت ایستادم و او را نگاه کردم هیچگاه این نگاه را از یاد نمی برم.

 شهید جواد فخاری 

به الگوی زنان دنیا و آخرت، یعنی فاطمه زهرا (س) اقتدا کنید

در آستانه سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و ولادت شهید «جواد فخاری» در فرازی از وصیت‌نامه این شهید بزرگوار می‌خوانیم: «ای خواهران! شما باید به الگوی زنان دنیا و آخرت، یعنی فاطمه زهرا (س) اقتدا و حجاب اسلامی خود را رعایت کنید و مانند حضرت زهرا (س) شجاع باشید و خدا را فراموش نکنید...»

و شما،‌ای برادران و پدران گرامی وای شیرمردان زمانه! باید مثل کوه استوار باشید، پشت جبهه‌ها را خالی نکنید و امام را تنها نگذارید. قدر امام را بدانید؛ چون امام است که شما را به بهشت و سعادت می‌رساند.

شهید جواد فخاری، سی‌ام دی ماه سال 1349 در شهر قزوین به دنیا آمد، پدرش نجفعلی، کارگری می‌کرد و مادرش بتول‌خانم نام داشت، تا اول راهنمایی درس خواند و صافکار بود. این شهید بزرگوار از سوی بسیج در جبهه حضور یافت، سی و یکم فروردین ماه سال 1367 در شیخ‌محمد عراق بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید، مزار او در گلزار شهدای زادگاهش قرار دارد و برادرش ابوالفضل نیز به شهادت رسیده است.

روحشان شاد و یادشان گرامی باد

منبع: ایرنا
حضرت فاطمه زهرا (س)، الگوی مادران شهدا 2
حضرت فاطمه زهرا (س)، الگوی مادران شهدا 3
حضرت فاطمه زهرا (س)، الگوی مادران شهدا 4
حضرت فاطمه زهرا (س)، الگوی مادران شهدا 5
حضرت فاطمه زهرا (س)، الگوی مادران شهدا 6
حضرت فاطمه زهرا (س)، الگوی مادران شهدا 7